Lammintupa koiravaljakkoajelu

Kuusamon lentoliikenne ylsi ennätykseen vuonna 2022

Vuonna 2022 Kuusamon lentoasema oli Suomen ainoa lentoasema, joka peittosi aiemman ennätyksensä.

Tiedote julkaistu 19.1.2023

Vuoden 2022 aikana Kuusamon lentoaseman kautta kulki 117 104 matkustajaa. Aiempi ennätys tehtiin vuonna 2019, jolloin Kuusamon lentoaseman kautta kulki 114 003 matkustajaa. 

Suurin osa kasvusta syntyi kansainvälisten lentomatkustajien ansiosta. Taustalla on määrätietoinen yhteistyö kansainvälisten matkanjärjestäjien charter-lentojen ja Lufthansan reittilentojen kehittämiseksi muun muassa Kansainvälinen matkailu takaisin kasvun tielle -hankkeen tuella. Kuusamon upea luonto sekä laadukas ja monipuolinen palvelutarjonta houkuttelevat alueelle uusia ja palaavia kansainvälisiä matkailijoita vuodesta toiseen. Tyytyväisten asiakkaiden palaute on yksi tehokkaimmista myynnin ja markkinoinnin keinoista. 

Kotimaisten lentomatkustajien ja Helsingin lentoaseman kautta Kuusamoon saapuvien kansainvälisten lentomatkustajien määrät ovat palautuneet hyvin koronavuosista, mutta kotimaan matkailussa ei olla tällä hetkellä ennätysvauhdissa. Toki kotimaiset asiakkaat ovat edelleen Ruka-Kuusamon suurin matkailijaryhmä, ja suurin osa heistä saapuu alueelle autoillen. 

– Tavoitteenamme on saavuttaa 185 000 lentomatkustajan raja Kuusamossa vuoteen 2026 mennessä. Tämän pitkän tähtäimen tavoitteen saavuttamiseksi tekemämme toimenpiteet ovat selvästikin olleet tuloksellisia ja linjakkaita, ja tavoite on edelleenkin saavutettavissa, toteaa Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors. 

Talvesta 2022-2023 on tulossa matkailullisesti hyvä, vaikkakaan ei ennätyksellinen

Näillä näkymin viime talven yöpymisvuorokausista jäädään arviolta 5-10 %. Kokonaisuudessaan talvi näyttää hyvältä, mutta ennätyslukuihin tuskin päästään.

– Suurimpana syynä tähän on oman arviomme mukaan kotimaisen kysynnän aiempaa heikompi taso. Kotimaisen matkailijan matkustusintoa suitsii tällä hetkellä yleisellä tasolla heikentynyt taloustilanne, Lindfors arvioi. – Myös kotimaisen matkailijan näkökulmasta Ruka-Kuusamon elämyksellinen tuotetarjonta on houkuttelevaa ja erilaisia lumiriemuja löytyy koko perheelle. Yleisesti ottaen olemme hakeneet Ruka-Kuusamon matkailuun kasvua kansainvälisiltä markkinoilta ja tämä kasvu on toteutumassa, mikä tietystikin ilahduttaa meitä suuresti.

Lisätiedot:

Mats Lindfors, toimitusjohtaja, Ruka-Kuusamo Matkailu ry, 0400 747356, mats.lindfors@rukakuusamo.fi