Ruka-ranneke ja kansallishuvipuisto

Rukan hiihtokeskuksen kesäkausi alkaa – Kansallishuvipuisto kutsuu!

Julkaistu 7.6.2024


Ruka kesäkausi käynnistyy tunturin muuttuessa koko perheen kansallishuvipuistoksi! Olitpa sitten adrenaliinista nauttiva seikkailijasielu tai rauhallisemmista aktiviteeteista pitävä luonnonystävä, Ruka tarjoaa kesän parhaat huvit.

 

Ruka Bike Park – täällä ei poljeta paikallaan

Pohjoisen monipuolisin ja hallitseva vuoden Bike Park on alamäen ystävien unelma. Eri vaikeustasoiset reitit takaavat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pyöräilijöille sopivasti haastetta. Alkuun pääset helpoiten varaamalla kurssin tai yksityistunnin Ruka Bike Schoolista. Erinomainen aika tutustua lajiin on kirmata lippukaupoille ja introkurssin äärelle Kympin Keskiviikkoina.

Ruka Bike Park, Finland

 

Kesäkelkkarata – el clásico

Valmiina hurjastelemaan? Kesäkelkkarata tarjoaa vauhdin hurmaa kaikille, jotka uskaltavat istahtaa kyytiin. Pakko ei ole mutkitella täyttä häkää alas, vaan vauhdista päätät sinä. Pienimmät kelkkailijat laskettelevat alas aikuisen sylissä.

 

Zipline – liidä tunturin yllä

Tiedätkö, miltä tuntuu katsella Rukaa yläilmoista? Rukan zipline tarjoaa mahdollisuuden liitää tunturimaisemien yllä 364 m pitkässä vaijeriliu’ussa. Täydellinen tapa ihailla Suomen kauneimpia kansallismaisemia ripauksella jännitystä.

Zipline adventure at Ruka

 

Lappis-vesipuisto – roiskeita ja riemua

Kesähelteellä mikään ei voita viilentävää pulahdusta vesipuistossa. Lappis-vesipuisto Rukan kylän Kaltiolammessa tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle. Pysytkö sinä pystyssä vesipuiston kelluvilla radoilla? Puisto avautuu sopivasti Rukan juhannusvierailijoille.

 

Maisemahissit – ikuisille maisemafiilistelijöille

Rukan Village-2-Valley gondoli ja VillageExpress-tuolihissi vievät sinut tunturin huipulle, ja gondoli halutessasi myös sen yli. Loistava tapa tutustua Rukaan ja ihailla ympäröivää tunturi- ja järvimaisemaa hissin kyydistä. Jylhälle Juhannuskalliolle kannattaa piipahtaa, mikäli pieni kävelyretki ei haittaa. 

Gondola in summer at Ruka Ski Resort

 

Minigolf ja frisbeegolf – vihreitä väyliä yhdessä tekemiseen

Mikäli vauhdikas tekeminen ei juuri nyt resonoi, kannattaa kokeilla minigolfia ja frisbeegolfia. Kylää kiertävällä minigolfradalla voit haastaa vaikka koko perheen leikkimieliseen kisailuun. Frisbeegolfissa pääset nauttimaan luonnosta samalla, kun yrität osua koriin – ja mahdollisesti ohittaa samalla pari poroa.
 

Gravel- ja maastopyöräily – tutustu Rukaa ympäröivään luontoon

Rukan ympäristö tarjoaa upeat puitteet niin gravel- kuin maastopyöräilyllekin. Uudessa keväällä 2024 julkaistussa Ruka-Kuusamon gravel-reitistössä reittejä löytyy liki 900 km verran, ja merkityissä maastopyöräreiteissäkin riittää ajettavaa vähän vajaan 200 km verran. Vuokraa pyörä Pisteestä ja polkaise poluille – sähköllä tai ilman.

 

Uusi Ruka-Ranneke – kaikki huvit yhdessä paketissa

Tänä kesänä Ruka esittelee uuden rannekkeen, jolla huvitellaan kaikissa laitteissa. Ruka-rannekkeeseen sisältyy nimittäin rajaton pääsy Bike Parkiin, kesäkelkkarataan, ziplineen, minigolfiin ja maisemahisseihin, jonka lisäksi rannekkeella voi vuokrata maksutta frisbeegolf-kiekot kahdelle eri radalle. Ruka-rannekkeella saa myös 20 % alennuksen Rukan kylän keskellä sijaitsevasta Lappis-vesipuistosta, ja 10 % alennuksen Piste-vuokraamon pyörävuokrasta.  

Ruka-ranneke alk. 35/49€

 

Tutustu myös Kansallishuvipuiston muuhun tarjontaan ja testaa millainen huvittelija olet:

Kansallishuvipuiston muut huvitukset