Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 17.01.2019
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Koskenlasku, jokimelonta ja SUP Kuusamossa

Kuusamon vapaana virtaavat vedet tarjoavat kutsuvan verkoston koskenlaskuun, melontaan ja leppoisampaan souteluun.

Mukava asento kumilautalla. Ankara kiihdytys ja vauhdilla koskea alas. Vatsanpohjasta vihloo ja vesi pärskyy kasvoille. Adrenaliinia, uskomaton vapauden tunne. Suvanto, rauha. Ja sitten taas kuohuihin.

Koskenlaskua voi harrastaa Pohjois-Kuusamossa Kitkajoella sulan veden aikana toukokuusta lokakuulle saakka. Helppo tapa tutustua lajiin on osallistua Viikko-ohjelmaamme. Tarjolla on turvallisia opastettuja koskenlaskupaketteja rauhallisista perheretkistä vauhdikkaisiin extreme-laskuihin. 

Perhereitti Käylästä Juumaan sopii hyvin perheille. Tällä Kitkajoen yläjuoksun reitillä on seitsemän koskea, joista yksi on III-luokan koski. Järviosuudet mennään perämoottorilla. Retken kesto on 2-3 tuntia. 

Villireitti vie Juumasta rajavyöhykkeelle. Matkan varrella on Kuusamon koskista hurjin, VI-luokan Jyrävä, joka kierretään maitse. Reitillä on mahdollista laskea Kitkajoen ylä- tai alajuoksu tai molemmat. Koko jokiretken kesto on 5-6 tuntia. Jos valitset Kitkajoen alajuoksun Juuman kosket, retki kestää 1-2 tuntia.

Varusteet ja kippari kuuluvat koskenlaskupakettiin

Koskenlaskussa on mukana kipparitutkinnon suorittanut kippari, joka tuntee hyvin laskettavat kosket. Koskenlaskuohjelmaan sisältyvät varusteet (kumisaappaat, sadehousut ja -takki, pelastusliivi, kypärä sekä vakuutukset). Välipalat, ruokailut ja mahdolliset lisäohjelmat - kuten kalastus - lisämaksusta. Valtakunnallinen koskiluokitus on välillä I-VI, joista I-luokka tarkoittaa helppoa koskea ja VI-koski hengenvaaraa.

Melonta, veneily ja SUP

Kuusamon melontareitit

Melominen Kuusamon kirkasvetisillä joilla on yksi kesän huippuelämyksiä. Luokiteltuja järvi- ja jokimelontareittejä on Kuusamon alueella yhteensä noin 350 km. Jokialueista luokiteltuja ovat Oulanka-, Kitka- ja Kuusinkijoet sekä Iijoen latvavedet.

Järvillä melontareittejä ovat Kitkajärvillä sekä Kuusamo-, Muo-, Kiitämä-, Kirpistö- ja Suininkijärvillä. Aloitteleva meloja voi lähteä liikkeelle Kuusamojärvelle Kuusamon keskustan tuntumasta urheilukentän rannasta. Jokialueista Oulankajoki (Kiutakönkäältä rajavyöhykkeelle) ja Iijoen latvavesien reitit soveltuvat aloittelijoille. Oulankajoen yläosa (Sallan  puolelta alkaen) sekä Kuusinki ja Kitkaki ovat sopivia ainoastaan kokeneille melojille (koskiluokitus I-IV). Kuusamolaiset ohjelmapalveluyritykset järjestävät opastettuja melontaretkiä, joilla asiantunteva opas pitää huolen reitinvalinnasta ja suunnistuksesta. 

Veneilyä Kuusamossa

Kuusamossa on pienveneilyreittejä noin 100 km alueen suurimmilla järvillä: Kitka-, Kuusamo- ja Muojärvillä sekä Kiitämässä, Kirpistöllä ja Suiningissa. Reitit on merkitty vesistöihin kummelein ja merkein. Reitit on esitetty erillisissä veneilykartoissa ja Maanmittauslaitoksen maastokartoissa. Kuusamossa on kaksi kalastussatamaa: Ala-Kitka ja Sossonniemi. Lisäksi Posion puolella on kalastussatama Mourusalmessa. Vesistöjen rannoilla on venesatamia, venevalkamia ja rantautumispaikkoja. Kuusamojärvellä on mahdollisuus myös kirkkoveneristeilyyn sekä omatoimiseen kirkkovenesouteluun. Ohjelmapalveluyrittäjät vuokraavat veneilyyn liittyviä välineitä.