Koe Rukan huippu myös ilman laskuvälineitä

Rukan rinteiden maisemagondoli Village-2-Valley ja tuolihissi Village Express vievät huipulle lähes ympäri vuoden. Hyppää tunturin ylittävän maisemagondolin kyytiin ja näe Ruka täysin uudesta perspektiivistä. Village-2-Valley maisemagondoli ja Village Express tuolihissi ovat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytettävissä myös ilman laskuvälineitä. Saat liput kätevästi verkkokaupasta suoraan mobiililaitteeseesi. Jalankulkijoiden lippuja on myynnissä myös PisteVuokraamossa, VuosselinPortin vuokraamossa, Ski-Inn RukaVillagen vastaanotossa, klo 19: n jälkeen Ruka valleyn ala-asemalla (vain korttimaksut) ja 24/7 lippuautomaatissa.

Osta verkkokaupasta

Village-2-Valley maisemagondoli ja Village Express tuolihissi ovat avoinna hissien aukioloaikojen mukaan. Katso tarkat aukioloajat >

Rattikelkkailua iltaisin

Kaudella 2019–2020 rattikelkkailu-illat alkavat 7.12.2019 

Tule kokemaan vauhdin hurmaa rattikelkalla laskien Saarua 16, 18 ja Kuru 5 -rinteissä iltaisin, kun rinteet ovat varattu yksinomaan rattikelkkailijoiden käyttöön. Laske niin paljon kuin jaksat klo 19:30 – 21:30 välisenä aikana. Rattikelkkojen vuokraus ja lippujen myynti PisteVuokraamossa alkaa klo 19. ja Saaruan huipulle noustaan tietty Village-2-Valley maisemagondolin kyydissä. Jos gondoli on suljettuna, rattikelkkailu on peruttu. 

Iltamäki rattikelkan selässä sopii niin lapsille kuin aikuisille, huomioittehan että alle 10-vuotiaat voivat osallistua vain aikuisen valvonnassa. Voit ottaa mukaasi oman rattikelkan, jossa on jarrujousi joka pysäyttää kelkan kaatumisen jälkeen.

Hinnasto: 

Gondolilippu + rattikelkkavuokra 25 €, rattikelkkavuokra (hissilipun omaaville) 10 €.
Hinta sisältää kahden tunnin lipun gondoliin (klo 19 – 21.30) ja rattikelkkavuokran. Liput myynnissä vain gondolin ala-asemalla Rukan kylässä.

Omalla kelkalla hissilippu 15 €/hlö (klo 19 - 21.30). Voit hyödyntää myös muita hissilippuja kuten gondolin jalankulkijalippuja: kertanousu 6 € tai menopaluu 10 €. 

 

Lumikenkäilyä Rukan kylän tuntumassa

Lumikenkäreitti kulkee Rukan hiihtokeskuksessa Kuru-rinteen ja mäkihyppytornin lähtötasanteen välissä, ja reitin varrelta saa myös hienon kokonaisnäkymän Rukan kylään – ja kenties bongaa myös revontulia, jos onni osuu kohdalle! Lumikenkäreitti sijaitsee lumisessa metsässä, ja reitin varrelta voi bongata komeita puuveistoksia.

Rukan lumikenkäpolku sijaitsee aivan Rukan kylän vieressä, ja on helposti saavutettavissa sekä Village-2-Valley-gondolin avulla Saaruan huipulta tai Karhunkierros-reitin lähtöpaikalta rinteiden ala-asemalta. Reitin vaativuus riippuu siitä, minkä reittivaihtoehdon valitsee – esim. lapsiperheille helpoin vaihtoehto on käyttää gondolia meno- ja paluumatkalla.

Polku on mahdollista kiertää 3 eri tavalla:
1. Nouse Village-2-Valley gondolilla Saaruan päälle, kierrä reitti ja matkusta gondolilla takaisin alas Rukan kylään (1 km)

2. Nouse Village-2-Valley gondolilla tunturin päälle, kierrä reitti ja kävele alas Karhunkierrosta pitkin (1,3 km).

3. Kiipeä rinteen noususuunnasta vasenta reunaa, kulje tunnelin läpi ja jatka hyppyrimäelle johtavan huoltoreitin reunaa ylös Karhunkierrosta pitkin, kierrä polku ja kävele alas samaa reittiä (1,6 km). 

Omatoimiretki lumikenkäillen Valtavaaralle

Hinta: 26.50 € / hlö

Valtavaaran lumikenkäreitit ovat koettavissa myös omatoimisesti. Vuokraa lumikengät joko PisteVuokraamosta tai Vuosselinportista. Lumikenkävuokran ja maisemagondolin meno-paluu lipun olemme paketoineet valmiiksi hintaan 26,50 € (sisältää meno-paluu lipun ja 3 tunnin lumikenkävuokran). Omatoimiretki sopii hyvin aikuisille ja nuorisolle.

Tutustu Valtavaaran talvireitteihin

Tarjoukset