Koe Rukan huippu myös ilman laskuvälineitä

Rukan maisemagondoli Village-2-Valley sekä tuolihissi Village Express vievät myös jalankulkijoita huipulle ympäri vuoden. Näe ja koe Ruka täysin uudesta perspektiivistä hyppäämällä tunturin ylittävän maisemagondolin kyytiin tai nouse korkeimmalle huipulle suoraan Village Express tuolihissillä. Rukan huipulta avautuu kauniit maisemat Rukan kylään sekä Rukan laaksoon. Gondolin yläasemalta lähtee suosittu lumikenkäreitti sekä Village Express tuolihissin yläasemalta lähtee Rukatunturin esteetön reitti (talvisin lumikenkäreitti), joka päättyy aivan Juhannuskallion kupeeseen. Tule nauttimaan Rukatunturista myös jalan!

Saat jalankulkijaliput kätevästi verkkokaupasta Keycardille. Voit myös ostaa tulostettavan viivakoodilipun gondolin ala-aseman automaatista.  Jalankulkijoiden lippuja on myynnissä myös PisteVuokraamossa, VuosselinPortin vuokraamossa, Ski-Inn RukaVillagen vastaanotossa, klo 19: n jälkeen Ruka valleyn ala-asemalla (vain korttimaksut). Huomioithan, että Village-2-Valley maisemagondolin ovet eivät avaudu enää klo 19 jälkeen yläasemalla. Katso hissien tarkat aukioloajat >

Osta verkkokaupasta

Lumikenkäilyä Rukan rinnealueella

Suosittu lumikenkäreitti kulkee Rukan hiihtokeskuksessa Kuru-rinteen ja mäkihyppytornin lähtötasanteen välissä, ja reitin varrelta saa myös hienon kokonaisnäkymän Rukan kylään – ja kenties bongaa myös revontulia, jos onni osuu kohdalle! Lumikenkäreitti sijaitsee lumisessa metsässä, ja reitin varrelta voi bongata komeita puuveistoksia. Lumikengät saa vuokrattua Piste Vuokraamosta tai Vuosselinportin vuokraamosta.

Rukan lumikenkäpolku sijaitsee aivan Rukan kylän vieressä, ja on helposti saavutettavissa sekä Village-2-Valley-gondolin avulla Saaruan huipulta tai Karhunkierros-reitin lähtöpaikalta rinteiden ala-asemalta. Reitin vaativuus riippuu siitä, minkä reittivaihtoehdon valitsee – esim. lapsiperheille helpoin vaihtoehto on käyttää gondolia meno- ja paluumatkalla.

Polku on mahdollista kiertää 3 eri tavalla:
1. Nouse Village-2-Valley gondolilla Saaruan päälle, kierrä reitti ja matkusta gondolilla takaisin alas Rukan kylään (1 km)

2. Nouse Village-2-Valley gondolilla tunturin päälle, kierrä reitti ja kävele alas Karhunkierrosta pitkin (1,3 km).

3. Kiipeä rinteen noususuunnasta vasenta reunaa, kulje tunnelin läpi ja jatka hyppyrimäelle johtavan huoltoreitin reunaa ylös Karhunkierrosta pitkin, kierrä polku ja kävele alas samaa reittiä (1,6 km). 

Omatoimiretki lumikenkäillen Valtavaaralle

Hinta: 27.50 € / hlö

Valtavaaran lumikenkäreitit ovat koettavissa myös omatoimisesti. Vuokraa lumikengät joko PisteVuokraamosta tai Vuosselinportista. Lumikenkävuokran ja maisemagondolin meno-paluu lipun olemme paketoineet valmiiksi hintaan 27,50 € (sisältää meno-paluu lipun ja 3 tunnin lumikenkävuokran). Omatoimiretki sopii hyvin aikuisille ja nuorisolle. Tutustu Valtavaaran talvireitteihin

Tutustu Rukan muihin lumikenkäreitteihin

Voisit olla kiinnostunut myös