Rukan säilölumet Saaruan rinteillä

Säilölumet on kerätty Saaruaan

Valmistaudumme jo seuraavaan talvikauteen – säilölumet on kerätty Saaruaan

Uutinen julkaistu 13.5.2022. 

Saaruan rinteillä on viime viikkoina ollut kuhinaa, kun rinnekissat ja kaivinkoneet ovat keränneet lunta suuriksi kummuiksi. Nyt käynnissä on lumien peittelyvaihe – lumimassojen päälle levitetään jättimäiset eristävät peitteet, joiden alla lumet "talvehtivat" kesän yli. 

Miksi keräämme lumen talteen? Koska tavoitteenamme on sekä aikainen talvikauden aloitus että energiankäytön tehostaminen. On huomattavasti energiatehokkaampaa tehdä alkukauden lumet talven parhaimmilla pakkassäillä ja säilöä lumet kesän yli verrattuna siihen, että lumetus käynnistettäisiin syksyn pikkupakkasilla. 

Olemme sitoutuneet EU:n energiatehokkuussopimukseen – lue lisää vastuullisuusohjelmastamme.

Jälleen edellistä kautta enemmän lunta

Teemme lumen säilymisen parissa jatkuvasti kehitystyötä ja joka vuosi meillä on edellistä kautta isommat lumimassat käytettävissä rinteiden avaukseen. Tänä vuonna olemme keränneet lumimassat säilytykseen Saaruan rinteisiin 12 ja 13 sekä Ruka Parkille rinteeseen 15. Myös Family Park saa oman säilölumivarastonsa kauden aloitusta varten. Näin varmistamme aikaisen laskukauden startin jo lokakuun alussa. 

Merkkaa rinteiden aukeaminen jo kalenteriin – Rukan laskukauden avaus 7.10.2022.

 

Säilölumet Rukan Saaruassa

Tutustu Rukan lumiosaamiseen

Rukan snow-how luo hanget lumen koordinaateille
Ruka Park

Lumen riemuja nyt ja tulevaisuudessa

Ruka on energian käytön osalta laskennallisesti hiilineutraali hiihtokeskus – Kerromme tästä lisää vastuullisuusohjelmassamme.
Rukan säilölumet Saaruan rinteillä

Rukan webkamerat

Kurkkaa Saaruan säilölumille webbikamerasta.