Maston uudistusten työmaa Ruka

Maston uudistusten rakentaminen on alkanut

Maston hissi- ja rinneuudistusten rakentaminen on alkanut

Julkaistu 26.4.2023


Maston alueelle rakentuu Suomen ensimmäinen kahdeksan hengen huippunopea Masto Express -tuolihissi sekä neljä uutta laskettelurinnettä. Rakennustyöt on aloitettu hissin yläaseman louhinnalla sekä Tykkylaakson rinteen muotoilulla Juhannuskalliontien vieressä. 


Maston yläaseman tuntumassa sekä Juhannuskalliontien vieressä on pääsiäisen jälkeen voinut jo bongata useampia kaivinkoneita ja muita raskaita työkoneita, kun Maston uudistusten rakennustyöt ovat alkaneet lumien poistolla, puiden kaatamisella ja kallion louhinnalla.  

Tulevan Express-tuolihissin yläasema on tarkoitus saada perustusvalmiiksi jo viikon 19 lopussa.  

–Maston rinnealue sulkeutuu vappuaaton jälkeen, ja työmaa etenee hissin osalta reippaasti heti toukokuun ensimmäisellä viikolla, kun vanhan hissilinjan ja alavalvomon purku alkaa. Puramme ja siirrämme tuolihissin alta Masto II –ankkurihissin, ja viereinen Masto I -ankkurihissi jää uuden Expressin rinnalle, kertoo Rukan paikallisjohtaja Matti Parviainen.  

Uuden huippunopean tuolihissin lisäksi Mastolle rakentuu neljä uutta rinnettä, mukaan lukien elämyksellinen Tykkylaakso – lue lisää uudistuksista ruka.fi/masto.  

Uuden MastoExpress-hissin sekä neljän uuden rinteen on tarkoitus valmistua joulukuuksi 2023. 

Huomioi työmaa liikkuessasi alueella 

Työmaa-alueet on merkitty aidalla ja nauhalla eikä alueella saa turvallisuussyistä liikkua luvatta.  

Maston huipulta, Juhannuskalliontien päästä lähtevä esteetön reitti on työmaan vuoksi suljettu tarpeen mukaan niinä aikoina kuin sillä alueella tehdään töitä. Juhannuksen ja Solstice-festivaalin ajan reitti pidetään auki.  

Maston työmaa
 
Hankkeen nimi: Ruka – Maailman paras perheille ja ympäristölle 

Hankkeen kuvaus: Maailman paras perheille ja ympäristölle -hanke on jatkumo Rukan aiemmille strategisille hankekokonaisuuksille. Rukan kehittäminen perustuu 2003 luotuun Ecosignin Masterplaniin, jota myös tämä hanke toteuttaa. Hankkeessa toteutetaan Suomen ensimmäinen 8-hengen Express-tuolihissi, uusia elämyksellisiä rinnealueita erityisesti kansainväliset asiakkaat huomioiden sekä lisätään Rukan lumetuskapasiteettia n. 50 % ympäristöystävällisellä tekniikalla. MastoExpress-hissi tulee olemaan Suomen tehokkain hissi 4000 hiihtäjän tuntikapasiteetillaan. Hanke lisää Rukan hissikapasiteettia 15 prosentilla ja rinnemäärää 10 prosentilla. 

Tiedot tuesta: Euroopan unionin osarahoittama

Hankkeen kesto: 31.10.2022–1.4.2024 

Euroopan unionin osarahoittama