Carly Rae Jepsen bändeineen Kuusamon kesäillassa

Carly Rae Jepsen ja luonnon soundit

On aikamoista, että yhtäkkiä voimme nähdä maailmankuulun Carly Rae Jepsenin tanssivan ja laulavan kaikista maailman paikoista juuri kuusamolaisella laiturilla!

Pohjoisen valoisat kesät ovat yhä monelle suomalaisellekin hengästyttävä kokemus. Kesäyön tunnelma on niin energisoivaa, puhdasta ja aitoa, että sitä on lähes mahdoton selittää. Stressi, kiire ja meteli katoavat, kun istahtaa keinahtaen laiturin nokkaan, työntää varpaat järveen ja hengittää vapautta. Tähän tunteeseen hullaantui myös hektiseen elämään ja keikoilla edessään velloviin ihmismassoihin tottunut kanadalainen laulaja-lauluntekijä Carly Rae Jepsen.

Carly Rae Jepsenin uran ponnahduslautana oli Kanadan Idols-laulukilpailu vuonna 2007, mutta kappaleen Call Me Maybe julkaisun jälkeen Carlyn äänen tunnistavatkin jo lähes kaikki. Tätä tarttuvaa, kuplivaa kappaletta, jolla hän syöksyi Billboard-listan kärkeen ja koko maailman tietoisuuteen, on katsottu YouTubesta yli miljardi kertaa. On aikamoista, että yhtäkkiä voimme nähdä tämän tähden tanssivan ja laulavan kaikista maailman paikoista juuri kuusamolaisella laiturilla, luonnon ympäröimänä. Rentoutuneena ja onnellisena.

Carly kuvasi Kuusamossa musiikkivideota kappaleeseen The Sound – live in Lapland. Artisti kutsuttiin Lappiin  osana Lapin yhteismarkkinoinnin Sound of Lapland -kampanjaa, joka on seikkailu pohjoisen luonnon äänimaailmoihin  ja äänten tuomiin  tuntemuksiin.
 
Carly Rae Jepsen viihtyi ystäviensä ja bändinjäsentensä kanssa Ruka-Kuusamossa vapaana vaeltavia poroja hämmästellen, saunoen ja ihastellen loppukesän laskevan auringon kullanhohtoiseksi maalaamaa maisemaa. Carly bändeineen yöpyi Rukan huipulla Boutique Hotel Ruka Peakissa, kun he malttoivat irrottautua kesäyön otteesta nukkumaan. He uskaltautuivat myös maistamaan poroa, vaikka Carly kertookin ensin empineensä tuon suloisen eläimen syömistä.

Carly Rae Jepsen Kuusamon kesäillassa

Voisi kuvitella, että ympäri maailmaa kiertävä artisti olisi jo nähnyt kaiken. Valtaisan valon, avaruuden ja hiljaisuuden keskellä Carly kuitenkin kertoo kokevansa sellaista luovuutta ja inspiraatiota, jollaista ei ole kokenut missään aiemmin, ja saavuttamaan täydellisen mielenrauhan. Mitäpä siihen lisäämään. Kiitos, Carly.

Lue lisää Ruka-Kuusamon keskiyön auringon retkistä

Teksti: Salla Karhumaa
Kuvat: Carly Rae Jepsen: © Simo Vilhunen / Universal Music Oy