Tunnelmallinen majoitus Iisakki Glass Villagessa

Kesän 7 rentouttavaa aktiviteettia

Koe uusia asioita ja uusia tapoja tehdä tuttuja juttuja!

Suzana Paquete vietti Ruka-Kuusamossa kolme viikkoa ja kertoo tehneensä koko ajan uusia asioita ensimmäistä kertaa tai tuttuja asioita täysin uudella tavalla. Sulan maan aikaan järvet ja joet mahdollistavat kesäiset aktiviteetit, joita ei talvella voi tehdä, kuten melonta, soutelu ja kalastus, vain muutaman mainitakseni. Ja et usko, kuinka kertakaikkisen rentouttavia ne ovat! 

Auttaakseni sinua löytämään ansaitsemasi rentouttavat hetket, kerron sinulle seitsemän lempipuuhaani Ruka-Kuusamon kesässä!

1. Saunajooga

En tiennyt yhtään, mitä odottaa tältä Ruka Safariksen erityiseltä joogalta. Ainoat saamaani ohjeeni olivat saapua shortseissa ja t-paidassa tai uimapuvussa vesipullon kera. Paikka oli pieni ja kodikas ja ohjaaja, Hanna, puhui hyvää englantia. Saunan lämpötila oli koko ajan 50 astetta ja Hanna piti huolen, että muistimme juoda riittävästi vettä. Hikoilimme kovasti, mutta lämpö teki meistä myös notkeampia. Joogan päätteeksi loikkasimme vilpoisaan järveen!

Saunajoogaa Ruka Safariksen ihanassa saunassa

2. Kuusamon Tropiikin Kylpylä

Kuusamon Tropiikin kylpylä on aina hyvää ajanvietettä koko perheelle. Saunaosaston lisäksi löytyi valtaisa allasalue ainakin kolmella porealtaalla ja muilla vesihierontalaitteilla. Poreallas olikin minun lempipaikkani, koska sen vesi oli 32-asteista. Uimapuvun riisuminen saunassa ei olisi tullut mieleeni ilman seinillä olevaa ohjeistusta, sen taitavat osata vain suomalaiset. 

Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä

3. Kalastus

Ennen kuin pääsin kalastelemaan kuusamolaisella järvellä, täytyy myöntää, että pidin koko touhua aivan turhana. Kalastusoppaani Mika Palosaaren Porotilalta opetti minulle virvelin käsittelyä eikä aikaakaan, kun sain ensimmäisen kalan! Se oli aivan pikkuruinen hauki, joten päästimme sen takaisin järveen. Veden pälyily ja pinnan alla piileskelevän saaliin etsiskely sai minut tuntemaan itseni hyvin rauhalliseksi.  Luulen, että siinä piileekin syy siihen, miksi ihmiset pitävät kalastamisesta. 

Palosaaren Porotilan kalastusopas vie sinut parhaille apajille!

4. Meloen Hossan kansallispuistossa

Kun sinulla on hyvin aikaa, etkä halua vilkuilla kelloa jatkuvasti, melonta on aivan must. Voi meloskella hiljakseen, tarkkaillen ympäröivää luontoa ja keskittyä hiljaisuuteen tai rupatella melontakaverin kanssa ja aika kuluu kuin siivillä. Noustessani kanootista tuntui kuin olisin leijunut tai kävellyt pilvien päällä. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Melontaa kanootilla Hossan kansallispuistossa

5. Yöpyminen lasivillassa

Oletko koskaan ajatellut tekeväsi jotain aivan erilaista käydessäsi nukkumaan? Sen sijaan, että suljet verhot, *jättäisitkin ne avoimeksi? Lampaien laskemisen sijaan laskisit taivaalla purjehtivia pilviä? Kohtaisit uteliaan metsän eläimen vain lasiseinä välissänne? Minä tein tämän Iisakki Glass Villagessa ja se oli mieletöntä!

Maisemat lasiseinien ja lasikaton läpi olivat kauniita kuin maalaukset ja aamunkajossa väriä vaihtavat metsän eri sävyt ympäröivät minut, kunnes heräsin auringonsäteisiin. Huomasin naapurivillojen asukkaiden sulkevan verhonsa, mutta ikäni seinien sisällä eläneenä halusin viettää yhden yön verhot auki, läpinäkyvien seinien sisällä. 

Iisakki Glass Village kesällä

6. Slow adventures “Hitaat seikkailut”

Jos haluat päästä luonnon ympäröimäksi ja päästää irti stressistä, koe Taiga School. Harjoittelimme meditaatiota ja oikeanlaista hengitystä, tallustelimme luonnossa ja liu’uimme pitkin järvenselkää lähes äänettömällä sähkökäyttöisellä veneellä. Pääset myös saunaan, pulahtamaan järveen ja levähtämään tulille. Tällaiset ”hitaat aktiviteetit” auttavat lataamaan omia akkuja ja löytämään yhteyden asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Taiga Schoolin veneretki sähkömoottorilla

7. Lavatanssit

Jos rakastat tanssimista ja koet sen rentouttavaksi, kuten minä, tutustu tähän tanssipaikkaan. Musiikinrakastajat saapuvat Käylän Korpihoviin tanssimaan foxia, valssia, tsa tsa tsaata ja suomalaisia rytmejä orkesterin tahtiin. Oli niin hauskaa tanssahdella kesäillassa uusia askeleita opetellen, tanssijoita seuraten ja paikallisiin tutustuen. 

Lue lisää: Ruka-Kuusamon kesä

Maisemia Pyhän Jyssäys -reitillä

Julkaistu: 9.9.2019
Teksti ja kuvat: Suzana Paquete; Espanjassa asuva brasilialainen opettaja ja bloggari, joka vietti Ruka-Kuusamossa elokuun 2019 työskennellen pororenkinä ja osallistuen alueen aktiviteetteihin.