UUSI GONDOLI YHDISTÄÄ KYLÄN JA LAAKSON – SIJOITA OMAAN SKI-INN RUKAVALLEY HUONEISTOON NYT

Rukan kehityksessä alkaa uusi aikakausi, kun Itä-Rukalle rinteiden viereen ja Valtavaaran luonnonsuojelualueen kupeeseen nousee uusi kävelykylä Ruka Valley, jonka suunnitelmasta vastaa arvostettu kanadalainen suunnittelutoimisto Ecosign Mountain Planners. Ruka Valley yhdistyy Rukan nykyiseen kylään uuden ympärivuotisesti operoivan Village-2-Valley maisemagondolin kevyen liikenteen yhteyden myötä.

Ympäröivän luonnon huomioiva pitkäjänteinen suunnittelu on Rukan tavaramerkki. Ecosignin ensimmäisen Masterplanin myötä Länsi-Rukalle syntyi 10 vuotta sitten ainutlaatuinen kävelykylä, Ruka Village. Nyt Itä-Rukalle toteutuu erilainen mutta yhtä ainutlaatuinen kokonaisuus, RukaValley. Ensimmäisenä uudelle alueelle valmistuu joulukuussa 2019 Ski-Inn Hotelli RukaValley, johon tulee 80 huonetta ja 40 huoneistoa. Huoneistojen ennakkomarkkinointi on alkanut, tutustu huoneistoihin ja tee varaus omasta lomakodista vaikka heti.

Uuden RukaValleyn sijainti Valtavaaran luonnonsuojelualueen ja rinteiden välissä on ainutlaatuinen. Rinteiden lisäksi kaikki reitit lähtevät kirjaimellisesti ovelta Oulangan kansallispuistoon saakka. Alueesta tulee puurakenteinen, omaleimainen kokonaisuus, joka ammentaa ympäröivästä luonnosta. Tutustu RukaValley-esitteeseen ja huoneistojen varaustilanteeseen. Ota yhteyttä myyntiimme, niin kerromme mielellämme lisää.

Tilaa RukaValley -esite tai pyydä yhteydenottoa

RukaValley myynnin yhteystiedot: 

Ruka: Kauno Riekki, puh: 0400 280 762, kauno.riekki@rakennusteho.fi

Oulu: Jukka Poukkula, puh: 040 764 9085, jukka.poukkula@rakennusteho.fi

PK-seutu: Jere Castrén, puh: 050 5500 142, jere.castren@rakennusteho.fi

Hotelli RukaValley

Hotelli RukaValley on uuden kylän lämmin sydän 

Hotelli RukaValley tulee olemaan Rukan tasokkain Ski-Inn -kohde, jossa hyödynnetään yli 10 vuoden kokemus lähes 400 toteutetusta Ski-Inn-huoneistosta.

Alueen RukaValley-nimeä kantavaan ensimmäiseen hotelliin toteutetaan 80 huonetta ja 40 huoneistoa. Hotellin sijainti on tulevan kylän paras, aivan gondolin ja Rukan Family Parkin tuntumassa. Lähempänä maan parhaita rinteitä et voi enää asua. Huoneista ja huoneistoista avautuvat vaihtelevat maisemat niin Rukan huipun kuin Valtavaaran luonnonpuiston suuntaan. Sinä valitset.

Hotelli ja sen huoneistot toteutetaan erittäin korkeatasoisesti. Rakennuksen runko on hiljaista ja kestävää kiveä, mutta kaikki ulkopinnat ovat lämmintä puuta. Myös sisustuksessa käytetään poikkeuksellisen paljon pohjoisen puuta. Pientä luksusta tuovat päätyhuoneistojen ulkoporealtaat.

RukaValley lämmitetään biokaukolämmöllä ja majoitustiloihin tulee miellyttävä lattialämmitys. Kaikessa suunnittelussa varustusta myöden on huomioitu hiihto, ympäristö ja mukavuus. Hotellin vieraita palvelee kaksi viihtyisää ravintolaa aulabaareineen, vuokraamo- ja ohjelmapalvelut sekä mini market -ruokakauppa hotellin vastaanoton yhteydessä.

Jouluksi 2017 valmistunut uusin Ski-Inn-kohteemme Pyhälinna Pyhän hiihtokeskuksessa antaa hyvän kuvan myös RukaValleyn tasosta. 

Lataa RukaValley esite ja hinnasto

Gondoli yhdistää kylät ja palvelut 

Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa. RukaValleyn ja Rukan nykyisen kylän RukaVillagen välinen siirtyminen on helppoa ilman autoa maisemagondoli Village-2-Valleyn myötä. Gondoli kuljettaa tunturin yli niin laskijat, jalankulkijat kuin pyöräilijätkin, ja matka RukaValleystä Rukan nykyisen kylän ravintoloiden ja palveluiden ääreen vie gondolilla vain kuusi minuuttia. Saaruan huipulla sijaitsevan väliaseman ansiosta gondoli palvelee myös laskevia asiakkaita, erityisesti perheitä ja aloittelijoita.

15 miljoonan euron uudistukset rinteille 

Maisemagondolin lisäksi Rukan Eturinteelle on avautunut uusi kuomullinen 6 hengen tuolihissi, VillageExpress. Laskijoiden ja jalankulkijoiden lisäksi hissi tulee palvelemaan kesäisin myös pyöräilijöitä. Kaudelle 2017–2018 avautui 4 hengen SaaruaExpress-tuolihissi ja RukaValleyn kylkeen uusittu Family Park tubing-alueineen. Rukan yhteensä 15 miljoonan euron investoinnit rinteisiin ja hisseihin nostavat hissikapasiteettia yli 20 %. Rukan tavoitteena on olla maailman paras hiihtokeskus perheille.  Lue lisää rinneuudistuksista.

Voimaa kehityksen tueksi EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto tukee Rukan rinteiden kehityshankkeita.

Lue RukaValley tiedote PDF-muodossa

Oikea aika sijoittaa Rukalle 

Kuusamon ja Lapin puhdas ilma, ainutlaatuinen luonto ja turvallisuus vetävät ja Rukan matkailualueen vahva kehitys jatkuu. Kuusamon kansainväliset yöpymiset kasvoivat vuonna 2017 lähes 30 prosentilla ja vastaavaa kasvua odotetaan vuodelle 2018.  

Tutustu Ruka-Kuusamon mahdollisuuksiin yritys- ja sijoituskohteena

Lisätiedot yritys- ja sijoituskohteista Metsähallituksen Laatumaa.fi -sivustolla >

#LUMENKOORDINAATIT