Rukalle rakennetaan uusi kävelykylä ja tunturin ylittävä gondolihissi

Rukan kehityksessä alkaa uusi aikakausi, kun Itä-Rukalle rinteiden viereen ja Valtavaaran luonnonsuojelualueen kupeeseen nousee uusi kävelykylä RukaValley, jonka suunnitelmasta vastaa arvostettu kanadalainen suunnittelutoimisto Ecosign Mountain Planners. RukaValley yhdistyy Rukan nykyiseen kylään uuden ympärivuotisesti operoivan maisemagondolin myötä.

Ympäröivän luonnon huomioiva pitkäjänteinen suunnittelu on Rukan tavaramerkki. Ecosignin ensimmäisen Masterplanin myötä syntyi 10 vuotta sitten Länsi-Rukalle ainutlaatuinen kävelykylä, Ruka Village. Nyt Itä-Rukalle toteutuu erilainen mutta yhtä ainutlaatuinen kokonaisuus, RukaValley. Ensimmäisenä uudelle alueelle nousee hotelli RukaValley, johon tulee 80 huonetta ja 40 huoneistoa. RukaValleyn alueelle on kaavoitettu kaikkiaan 1700 uutta petipaikkaa, joista 400 syntyy nyt ensimmäisenä rakennettavaan hotelliin. Hotelli RukaValleyn investoinnin arvo on noin 20 miljoonaa euroa ja kokonaisuudessaan RukaValleyn investointien odotetaan ylittävän lähivuosina 100 miljoonaa euroa. Metsähallitus hakee parhaillaan sijoittajaa ja operaattoria hotelli RukaValleyn viereiselle kansainvälisen tason hotellitontille. Uusilla investoinneilla Rukalle houkutellaan ennen kaikkea kansainvälisiä matkailijoita.

Uuden RukaValleyn sijainti Valtavaaran luonnonsuojelualueen ja rinteiden välissä on ainutlaatuinen. Rinteiden lisäksi kaikki reitit lähtevät kirjaimellisesti ovelta Oulangan kansallispuistoon saakka. Alueesta tulee puurakenteinen, omaleimainen kokonaisuus, joka ammentaa ympäröivästä luonnosta.

Lue RukaValley tiedote PDF-muodossa

Hotelli RukaValley

Hotelli RukaValley on uuden kylän lämmin sydän 

Hotelli RukaValley tulee olemaan Rukan tasokkain Ski-Inn -kohde, jossa hyödynnetään yli 10 vuoden kokemus lähes 400 toteutetusta Ski-Inn-huoneistosta.

Alueen RukaValley-nimeä kantavaan ensimmäiseen hotelliin toteutetaan 80 huonetta ja 40 huoneistoa. Hotellin sijainti on tulevan kylän paras, aivan gondolin ja Rukan Family Parkin tuntumassa. Lähempänä maan parhaita rinteitä et voi enää asua. Huoneista ja huoneistoista avautuvat vaihtelevat maisemat niin Rukan huipun kuin Valtavaaran luonnonpuiston suuntaan. Sinä valitset.

Hotelli ja sen huoneistot toteutetaan erittäin korkeatasoisesti. Rakennuksen runko on hiljaista ja kestävää kiveä, mutta kaikki ulkopinnat ovat lämmintä puuta. Myös sisustuksessa käytetään poikkeuksellisen paljon pohjoisen puuta. Pientä luksusta tuovat päätyhuoneistojen ulkoporealtaat.

RukaValley lämmitetään biokaukolämmöllä ja majoitustiloihin tulee miellyttävä lattialämmitys. Kaikessa suunnittelussa varustusta myöden on huomioitu hiihto, ympäristö ja mukavuus. Hotellin vieraita palvelee kaksi viihtyisää ravintolaa aulabaareineen, vuokraamo- ja ohjelmapalvelut sekä mini market -ruokakauppa hotellin vastaanoton yhteydessä.

Jouluksi 2017 valmistunut uusin Ski-Inn-kohteemme Pyhälinna Pyhän hiihtokeskuksessa antaa hyvän kuvan myös RukaValleyn tasosta. 

Lataa RukaValley esite

RukaValley esittelyt kauppakeskus Kumpareessa

Tervetuloa tutustumaan RukaValleyn mahdollisuuksiin. Rakennustehon esittelijät paikalla Kauppakeskus Kumpareen 2 krs:n aulassa, tiistaina 20.3. ja lauantaina 24.3. klo 14.00 – 15.00.

Tutustu RukaValleyhin Rakennustehon sivuilla

Village 2 Valley Maisemagondoli

Gondoli yhdistää kylät ja palvelut 

Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa. RukaValleyn ja Rukan nykyisen kylän RukaVillagen välinen siirtyminen tulee olemaan entistä helpompaa ilman autoa kun kylien välille rakennetaan tunturin ylittävä maisemagondoli, joka kuljettaa tunturin yli niin laskijat, jalankulkijat kuin pyöräilijätkin. Syksyllä 2018 valmistuva maisemagondoli liikennöi ympäri vuoden ja matka RukaValleystä Rukan nykyisen kylän ravintoloiden ja palveluiden ääreen vie gondolilla vain kuusi minuuttia. Saaruan huipulla sijaitsevan väliaseman ansiosta gondoli palvelee myös laskevia asiakkaita, erityisesti perheitä ja aloittelijoita.

15 miljoonan euron uudistukset rinteille 

Maisemagondolin lisäksi Rukan Eturinteelle rakennetaan uusi kuomullinen 6 hengen tuolihissi, VillageExpress. Laskijoiden ja jalankulkijoiden lisäksi hissi tulee palvelemaan myös pyöräilijöitä. Kaudelle 2017–2018 avautui 4 hengen SaaruaExpress-tuolihissi ja RukaValleyn kylkeen uusittu Family Park tubing-alueineen. Rukan yhteensä 15 miljoonan euron investoinnit rinteisiin ja hisseihin nostavat hissikapasiteettia yli 20 %. Rukan tavoitteena on olla maailman paras hiihtokeskus perheille.  

Euroopan aluekehitysrahasto tukee Rukan rinteiden kehityshankkeita

Oikea aika sijoittaa Rukalle 

Kuusamon ja Lapin puhdas ilma, ainutlaatuinen luonto ja turvallisuus vetävät ja Rukan matkailualueen vahva kehitys jatkuu. Kuusamon kansainväliset yöpymiset kasvoivat vuonna 2017 lähes 30 prosentilla ja vastaavaa kasvua odotetaan vuodelle 2018.  

Gondolin sekä VillageExpressin rakennustyöt alkavat tämän vuoden toukokuussa, heti hiihtokauden päätyttyä. Hissit valmistuvat lokakuussa 2018 ja uusi hotelli RukaValley on tavoitteena avata jouluksi 2019.

Jätä yhteystietosi

Jätä omat yhteystietosi tämän linkin kautta, niin saat esitteen ja lisätiedot Hotelli RukaValleysta ennen virallista ennakkomarkkinoinnin alkua. Näin pääset varaamaan haluamasi huoneiston ensimmäisten joukossa. Ennakkomarkkinointi aloitetaan hiihtolomien aikana, jolloin julkaistaan myös tarkemmat huoneistopohjat. Studio-tyyppisiä n. 28 m2 huoneita Hotelli RukaValleyssa on n. 80 kpl ja erilaisia 31–80 m2 huoneistoja n. 40 kpl.

#LUMENKOORDINAATIT