Itä-Rukalle on noussut Rukan tasokkain Ski-Inn majoituskohde, RukaValley, joka kehittyy täysin uudenlaiseksi kävelykyläksi. Sijainti ei voisi olla parempi, aivan gondolin, Rukan Family Parkin sekä Valtavaaran luonnonsuojelualueen tuntumassa. Hotelli RukaValley tuo mukanaan uusien, tyylikkäiden huoneistojen lisäksi kattavasti lisäpalveluita aina vuokraamosta monipuolisiin ravintolapalveluihin saakka. Hotellissa on 80 hotellihuonetta ja 40 huoneistoa, joista löytyy kooltaan oikea kaiken kokoisille matkaseurueille. Suurimmassa huoneistossa RukaValley58:assa nukkuu 6 henkeä, kun taas RukaValley28 Luxissa tasokasta hotellilomaa viettää 1-2 aikuista. Kaikissa huoneissa ja huoneistoissa on Ski-Inn -konseptin mukaisesti oma sauna. Pientä luksusta tuovat päätyhuoneistojen ulkoporealtaat. Kaikessa suunnittelussa varustusta myöten on huomioitu hiihto/pyöräily, ympäristö ja mukavuus.

SIJOITA OMAAN SKI-INN RUKAVALLEY HUONEISTOON NYT

RukaValleyn lomahuoneistojen myyntiä hoitaa kumppanimme Rakennusteho. Kiinteistö Oy RukaValley on tasokkain Ski-Inn kohde, jossa hyödynnetään 15 vuoden kokemus yli 400 toteutetusta Ski-Inn huoneistosta. Hotelli ja sen huoneistot on toteutettu erittäin korkeatasoisesti. Rakennuksen runko on hiljaista ja kestävää kiveä, mutta kaikki ulkopinnat ovat lämmintä puuta. Myös sisustuksessa käytetään poikkeuksellisen paljon pohjoisen puuta. RukaValley lämmitetään biokaukolämmöllä ja majoitustiloissa on miellyttävä lattialämmitys. 

Tutustu huoneistoihin tarkemmin

RukaValley myynnin yhteystiedot: 

Ruka: Kauno Riekki, puh: 0400 280 762, kauno.riekki@rakennusteho.fi

Oulu: Jukka Poukkula, puh: 040 764 9085, jukka.poukkula@rakennusteho.fi

PK-seutu: Jere Castrén, puh: 050 5500 142, jere.castren@rakennusteho.fi

Oikea aika sijoittaa Rukalle 

Kuusamon ja Lapin puhdas ilma, ainutlaatuinen luonto ja turvallisuus vetävät, ja Rukan matkailualueen vahva kehitys jatkuu.

Uuden aikakauden kävelylylän, Ruka Valleyn, suunnittelusta on vastannut arvostettu kanadalainen suunnittelutoimisto Ecosign Mountain Planners. Ruka Valley yhdistyy luontevasti Rukan nykyiseen kylään Village-2-Valley maisemagondolin myötä. Ympäröivän luonnon huomioiva pitkäjänteinen suunnittelu on Rukan tavaramerkki. Ecosignin ensimmäisen Masterplanin myötä Länsi-Rukalle syntyi 10 vuotta sitten ainutlaatuinen kävelykylä, Ruka village. 

Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa. RukaValleyn ja Rukan nykyisen kylän RukaVillagen välinen siirtyminen on helppoa ilman autoa maisemagondoli Village-2-Valleyn myötä. Gondoli kuljettaa tunturin yli niin laskijat, jalankulkijat kuin pyöräilijätkin, ja matka RukaValleystä Rukan nykyisen kylän ravintoloiden ja palveluiden ääreen vie gondolilla vain kuusi minuuttia. Saaruan huipulla sijaitsevan väliaseman ansiosta gondoli palvelee myös laskevia asiakkaita, erityisesti perheitä ja aloittelijoita.

Maisemagondolin lisäksi Rukan Eturinteellä on kuomullinen 6 hengen tuolihissi, VillageExpress. Laskijoiden ja jalankulkijoiden lisäksi hissi palvelee kesäisin myös pyöräilijöitä. Kaudelle 2017–2018 avautui 4 hengen SaaruaExpress-tuolihissi ja RukaValleyn kylkeen uusittu Family Park tubing-alueineen. Rukan yhteensä 15 miljoonan euron investoinnit rinteisiin ja hisseihin nostavat hissikapasiteettia yli 20 %. Rukan tavoitteena on olla maailman paras hiihtokeskus perheille.  Lue lisää rinneuudistuksista.

Lisätiedot yritys- ja sijoituskohteista Metsähallituksen Laatumaa.fi -sivustolla >

Helppoa ja nautinnollista lomailua koko perheelle

Uusi hotelli soveltuu sijaintinsa puolesta erityisen hyvin lapsiperheille - Rosa&Rudolf Family Parkiin sekä perheystävällisiin rinteisiin pääsee suoraan hotellin ovelta. SkiBistro palveluineen on aivan naapurissa ja lähin latukahvilakin löytyy helpon koko perheelle sopivan hiihtomatkan päästä. Hotellin kanssa samoissa tiloissa palveleva ValleyVuokraamo helpottaa ja nopeuttaa lasten kanssa rinteisiin ja laduille lähtöä merkittävästi. Valleyn välittömässä läheisyydessä toimii myös lastenhoitoa tarjoava sisäleikkipaikka Rosa & Rudolf Kids'Club. Kids'Club koostuu leikkitiloista eri-ikäisille lapsille, taukotiloista, lepohuoneesta sekä ulkovaatteiden kuivaustilasta. 

Kesästä 2021 RukaValley toimii myös pyöräilijälle konseptoituna hotellina, josta löytyy kaikki tarpeellinen onnistuneeseen kesän pyöräilylomaan. Hotellin välittömästä läheisyydestä löytyy Pump Track, Family Parkin helpot reitit sekä Gondoli, joka vie pidemmille alamäkireiteille. Hotelli tarjoaa majoittujille ilmaisen pyörävaraston sekä Tee Se Itse -huoltopisteen ja pesutuvan käytön. Hotelin kulmalta löytyy myös pyöränpesupaikka ja vastaanotosta saat vuokrattua rajoitetusti pyöriä ja ostettua pyörän varaosia sekä hissilippuja.

Lomailu RukaValleyssa on helppoa myös lemmikin kanssa. Hotellissa on lemmikkihuoneita, eikä lemmikeistä peritä Ski-Inn kohteissa lisämaksua. Valtavaaran metsäpolut sijaitsevat aivan vieressä ja lemmikin voi ottaa mukaan gondolin kyytiin. Lue lisää lomailusta lemmikin kanssa Rukalla.

Itä-Rukan uudet ravintolat ja minimarket

Hotellin vieraita palvelee tulevaisuudessa kaksi viihtyisää ravintolaa aulabaareineen. Camp Kitchen & Bar toimii aamiais-, lounas- ja illallisravintolana sekä kahvilana ja coctailbaarina. FamilyParkin puoleisella sivulla on myös tilava katettu lasiterassi. Toinen uusi ravintola Kamina avautui keväällä 2021 ja konseptiltaan se on rento fast food- ja pubiravintola, jossa menun pääelementteinä toimivat maukkaat kebabannokset laajalla olutvalikoimalla höystettynä.

Hotellin vastaanoton yhteydessä toimii myös K-Market Ruka Valley, joka tunnetaan Suomen pienimpänä K-Marketina, mutta jonka valikoiman laajuus yllättää positiivisesti. 

Gondoli ja muut kulkuyhteydet

RukaValley sijaitsee aivan gondolihissin juurella, mikä mahdollistaa helpon ja päästöttömän liikkumisen myös Länsi-Rukan kylän puolelle. Gondolihissin vaunujen määrä tuplaantui talvelle 2020-2021, mikä tarkoittaa 750 henkeä tunnissa kumpaankin suuntaan Itä- ja Länsi-Rukan välillä. Gondolihissillä matkustaa helposti sekä ilman laskuvälineitä että laskuvälineiden tai maastopyörän kera. Kyydistä voi poistua SkiBistron vieressä, Pisteen vieressä ja Saaruan huipulla. Myös SkiBus palvelee asiakkaita kattavasti. Lisäksi Valleyn alueen parkkipaikkojen määrää kasvaa huomattavasti.