Itä-Rukalle on noussut uusi RukaValley, joka kasvaa ja kehittyy täysin uudenlaiseksi kävelykyläksi. Jouluksi 2019 avautunut Ski-Inn hotelli RukaValley on uuden kylän sydän, joka samalla on Rukan tasokkain Ski-Inn majoituskohde. 

Kaikessa suunnittelussa huomioitu hiihto, ympäristö ja mukavuus

Ski-Inn hotelli RukaValleyn sijainti on tulevan kylän paras, aivan gondolin ja Rukan Family Parkin tuntumassa. Lähempänä maan parhaita rinteitä et voi enää asua, ja ihan vieressä sijaitsee upea Valtavaaran luonnonsuojelualue. Huoneista ja huoneistoista avautuvat vaihtelevat maisemat niin Rukan huipun kuin Valtavaaran suuntaan. Rinteiden lisäksi kaikki reitit lähtevät kirjaimellisesti ovelta Oulangan kansallispuistoon saakka. Hotelli RukaValley tuo mukanaan uusien, tyylikkäiden huoneistojen lisäksi kattavasti lisäpalveluita aina vuokraamosta monipuolisiin ravintolapalveluihin saakka. Kaikessa suunnittelussa varustusta myöden on huomioitu hiihto, ympäristö ja mukavuus.

Tutustu RukaValley huoneisiin ja huoneistoihin

Uudessa hotellissa on 80 hotellihuonetta ja 40 huoneistoa, joista löytyy varustetasoltaan ja kooltaan oikea kaiken kokoisille matkaseurueille. Suurimmassa huoneistossa RukaValley58:assa nukkuu 6 henkeä, kun taas RukaValley28 Luxissa tasokasta hotellilomaa viettää 1-2 aikuista. Kaikissa huoneissa ja huoneistoissa on Ski-Inn -konseptin mukaisesti oma sauna.  Pientä luksusta tuovat päätyhuoneistojen ulkoporealtaat.

Helppoa ja nautinnollista lomailua koko perheelle

Uusi hotelli soveltuu sijaintinsa puolesta erityisen hyvin lapsiperheille - Rosa&Rudolf Family Parkiin sekä perheystävällisiin rinteisiin pääsee suoraan hotellin ovelta. SkiBistro palveluineen on aivan naapurissa ja lähin latukahvilakin löytyy helpon koko perheelle sopivan hiihtomatkan päästä. Hotellin kanssa samoissa tiloissa palveleva ValleyVuokraamo helpottaa ja nopeuttaa lasten kanssa rinteisiin ja laduille lähtöä merkittävästi. Valleyn välittömässä läheisyydessä toimii myös uusi lastenhoitoa tarjoava sisäleikkipaikka Rosa & Rudolf Kids'Club. Kids'Club koostuu leikkitiloista eri-ikäisille lapsille, taukotiloista, lepohuoneesta sekä ulkovaatteiden kuivaustilasta. 

Lomailu RukaValleyssa on helppoa myös lemmikin kanssa. Hotellissa on lemmikkihuoneita, eikä lemmikeistä peritä Ski-Inn kohteissa lisämaksua. Valtavaaran metsäpolut sijaitsevat aivan vieressä ja lemmikin voi ottaa mukaan gondolin kyytiin. Lue lisää lomailusta lemmikin kanssa Rukalla.

Itä-Rukan uudet ravintolapalvelut ja minimarket

Hotellin vieraita palvelee tulevaisuudessa kaksi viihtyisää ravintolaa aulabaareineen. Camp Kitchen & Bar aukesi joulukuussa 2019 ja se toimii sekä aamiais-, lounas- ja illallisravintolana että kahvilana ja coctailbarina. FamilyParkin puoleen avautuu keväällä 2020 tilava katettu lasiterassi. Toinen uusi ravintola Kamiina avautuu kaudeksi 2020–2021 ja konseptiltaan se on rento fast food- ja pubiravintola, jossa menun pääelementteinä toimivat maukkaat kebabannokset laaja olutvalikoimalla höystettynä.

Hotellin vastaanoton yhteydessä toimintansa aloitti helmikuussa 2020 myös K-Market Ruka Valley, joka tunnetaan Suomen pienimpänä K-Marketina, mutta jonka valikoiman laajuus yllättää positiivisesti. Lue tiedote kaupan avauksesta Keskon sivuilta.

Gondoli ja muut kulkuyhteydet

Uusi hotelli sijaitsee aivan viime vuodeksi avatun gondolihissin juurella, mikä mahdollistaa helpon ja päästöttömän liikkumisen myös Länsi-Rukan kylän puolelle. RukaValleyn asiakkaat saavat ensimmäisenä talvikautena, eli avauksesta hiihtokauden 19-20 loppuun saakka gondoli menopaluulipun -50% hintaan. Lipun voi lunastaa hotelli RukaValleyn tai RukaVillagen vastaanotosta. Gondolihissin vaunujen määrä on talven auetessa tuplaantunut, mikä tarkoittaa 750 henkeä tunnissa kumpaankin suuntaan Itä- ja Länsi-Rukan välillä. Gondolihissillä matkustaa helposti sekä ilman laskuvälineitä että laskuväliniden kera. Kyydistä voi poistua SkiBistron vieressä, Pisteen vieressä ja Saaruan huipulla. Myös SkiBus palvelee asiakkaita kattavasti. Lisäksi Valleyn alueen parkkipaikkojen määrää kasvaa huomattavasti. 

SIJOITA OMAAN SKI-INN RUKAVALLEY HUONEISTOON NYT

RukaValleyn lomahuoneistojen myyntiä hoitaa kumppanimme Rakennusteho. Kiinteistö Oy RukaValley on tasokkain Ski-Inn kohde, jossa hyödynnetään 15 vuoden kokemus yli 400 toteutetusta Ski-Inn huoneistosta. Kohteessa on yhteensä 117 huoneistoa, joista avautuu maisema valintasi mukaan Rukan huipulle tai Valtavaaran luonnonsuojelualueen suuntaan. Hotelli ja sen huoneistot on toteutettu erittäin korkeatasoisesti. Rakennuksen runko on hiljaista ja kestävää kiveä, mutta kaikki ulkopinnat ovat lämmintä puuta. Myös sisustuksessa käytetään poikkeuksellisen paljon pohjoisen puuta. RukaValley lämmitetään biokaukolämmöllä ja majoitustiloihin tulee miellyttävä lattialämmitys. 

 Tutustu huoneistoihin tarkemmin ja ota yhteyttä myyntiimme, niin kerromme mielellämme lisää.

RukaValley myynnin yhteystiedot: 

Ruka: Kauno Riekki, puh: 0400 280 762, kauno.riekki@rakennusteho.fi

Oulu: Jukka Poukkula, puh: 040 764 9085, jukka.poukkula@rakennusteho.fi

PK-seutu: Jere Castrén, puh: 050 5500 142, jere.castren@rakennusteho.fi

Oikea aika sijoittaa Rukalle 

Kuusamon ja Lapin puhdas ilma, ainutlaatuinen luonto ja turvallisuus vetävät ja Rukan matkailualueen vahva kehitys jatkuu. Kuusamon kansainväliset yöpymiset kasvoivat vuonna 2017 lähes 30 prosentilla ja vastaavaa kasvua odotetaan vuodelle 2018.  

Uuden aikakauden kävelylylän, Ruka Valleyn, suunnittelusta vastaa arvostettu kanadalainen suunnittelutoimisto Ecosign Mountain Planners. Uusi Ruka Valley yhdistyy Rukan nykyiseen kylään uuden Village-2-Valley maisemagondolin myötä. Ympäröivän luonnon huomioiva pitkäjänteinen suunnittelu on Rukan tavaramerkki. Ecosignin ensimmäisen Masterplanin myötä Länsi-Rukalle syntyi 10 vuotta sitten ainutlaatuinen kävelykylä, Ruka Village. Nyt Itä-Rukalle on nousee parhaillaan erilainen mutta yhtä ainutlaatuinen kokonaisuus, RukaValley. Ensimmäisenä uudelle alueelle valmistui joulukuussa 2019 Ski-Inn Hotelli RukaValley, jossa on yhteensä 117 huoneistoa. 

Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa. RukaValleyn ja Rukan nykyisen kylän RukaVillagen välinen siirtyminen on helppoa ilman autoa maisemagondoli Village-2-Valleyn myötä. Gondoli kuljettaa tunturin yli niin laskijat, jalankulkijat kuin pyöräilijätkin, ja matka RukaValleystä Rukan nykyisen kylän ravintoloiden ja palveluiden ääreen vie gondolilla vain kuusi minuuttia. Saaruan huipulla sijaitsevan väliaseman ansiosta gondoli palvelee myös laskevia asiakkaita, erityisesti perheitä ja aloittelijoita.

Maisemagondolin lisäksi Rukan Eturinteelle on avautunut uusi kuomullinen 6 hengen tuolihissi, VillageExpress. Laskijoiden ja jalankulkijoiden lisäksi hissi palvelee kesäisin myös pyöräilijöitä. Kaudelle 2017–2018 avautui 4 hengen SaaruaExpress-tuolihissi ja RukaValleyn kylkeen uusittu Family Park tubing-alueineen. Rukan yhteensä 15 miljoonan euron investoinnit rinteisiin ja hisseihin nostavat hissikapasiteettia yli 20 %. Rukan tavoitteena on olla maailman paras hiihtokeskus perheille.  Lue lisää rinneuudistuksista.Tutustu Ruka-Kuusamon mahdollisuuksiin yritys- ja sijoituskohteena

Lisätiedot yritys- ja sijoituskohteista Metsähallituksen Laatumaa.fi -sivustolla >

Voimaa kehityksen tueksi EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto tukee Rukan rinteiden kehityshankkeita.

Lue RukaValley tiedote PDF-muodossa

 

#LUMENKOORDINAATIT