Itä-Rukalle on noussut kokonainen kylä, RukaValley, joka kasvaa ja kehittyy täysin uudenlaiseksi kävelykyläksi. Jouluna 2019 ovensa avaa SkiInn -hotelli RukaValley on uuden kylän sydän, joka samalla on Rukan tasokkain Ski-Inn -kohde. 

Kaikessa suunnittelussa huomioitu hiihto, ympäristö ja mukavuus

Hotellin sijainti on tulevan kylän paras, aivan gondolin ja Rukan Family Parkin tuntumassa. Lähempänä maan parhaita rinteitä et voi enää asua. Huoneista ja huoneistoista avautuvat vaihtelevat maisemat niin Rukan huipun kuin Valtavaaran luonnonpuiston suuntaan. Hotelli RukaValley tuo mukanaan uusien, tyylikkäiden huoneistojen lisäksi kattavasti lisäpalveluita aina vuokraamosta monipuolisiin ravintolapalveluihin saakka. Hotelli ja sen huoneistot toteutetaan erittäin korkeatasoisesti. Rakennuksen runko on hiljaista ja kestävää kiveä, mutta kaikki ulkopinnat ovat lämmintä puuta. Myös sisustuksessa käytetään poikkeuksellisen paljon pohjoisen puuta. RukaValley lämmitetään biokaukolämmöllä ja majoitustiloihin tulee miellyttävä lattialämmitys. Kaikessa suunnittelussa varustusta myöden on huomioitu hiihto, ympäristö ja mukavuus.

Tutustu RukaValley huoneisiin ja huoneistoihin

Uudessa hotellissa on 80 hotellihuonetta ja 40 huoneistoa, joista löytyy varustetasoltaan ja kooltaan oikea kaiken kokoisille matkaseurueille. Suurimmassa huoneistossa RukaValley58:assa nukkuu 6 henkeä, kun taas RukaValley28 Luxissa tasokasta hotellilomaa viettää 1-2 aikuista. Kaikissa huoneissa ja huoneistoissa on SkiInn -standardin mukaisesti oma sauna.  Pientä luksusta tuovat päätyhuoneistojen ulkoporealtaat.

Helppoa ja nautinnollista lomailua koko perheelle

Uusi hotelli soveltuu sijaintinsa puolesta erityisen hyvin lapsiperheille - Rosa&Rudolf Family Parkiin sekä perheystävällisiin rinteisiin pääsee suoraan hotellin ovelta. SkiBistro palveluineen on aivan naapurissa ja lähin latukahvilakin löytyy helpon koko perheelle sopivan hiihtomatkan päästä. Hotellin viereen avautuva vuokraamo helpottaa ja nopeuttaa lasten kanssa rinteisiin ja laduille lähtöä merkittävästi. Valleyn välittömässä läheisyydessä toimii jatkossa myäs uusi lastenhoitoa tarjoava sisäleikkipaikka. Kids' Club koostuu leikkitiloista eri-ikäisille lapsille, taukotiloista, lepohuoneesta sekä ulkovaatteiden kuivaustilasta. Mattohissi on saanut ylleen toivotun katerakenteen, ja jatkossa mattohissin sisällä saa sukeltaa upeiden värivalojen luomaan aivan uudenlaiseen taikamaailmaan. Uudesta hotellista löytyy myös lemmikkihuoneita. Lemmikeistä ei Ski-Inn kohteissa peritä lisämaksua, ja Valtavaaran metsäpolut sijaitsevat aivan vieressä, joten lomailu on helppoa myös lemmikin kanssa.

Itä-Rukan uudet ravintolapalvelut ja minimarket

Hotellin vieraita palvelee kaksi viihtyisää ravintolaa aulabaareineen. Camp Kitchen & Bar toimii sekä aamiais-, lounas- ja illallisravintolana että kahvilana ja coctailbarina. FamilyParkin puoleen avautuu tilava kaettu lasiterassi. Toinen uusi ravintola Kamiina on rento fast food- ja pubiravintola, jossa menun pääelementteinä toimivat maukkaat kebabannokset laaja olutvalikoimalla höystettynä. Hotellin vastaanoton yhteydessä toimintansa aloittaa myös minimarket.

Gondoli ja muut kulkuyhteydet

Uusi hotelli sijaitsee aivan viime vuodeksi avatun gondolihissin juurella, mikä mahdollistaa helpon ja päästöttömän liikkumisen myös Länsi-Rukan kylän puolelle. Gondolihissin vaunujen määrä on talven auetessa tuplaantunut, mikä tarkoittaa 750 henkeä tunnissa kumpaankin suuntaan Itä- ja Länsi-Rukan välillä. Gondolihissillä matkustaa helposti sekä ilman laskuvälineitä että laskuväliniden kera. Kyydistä voi poistua SkiBistron vieressä, Pisteen vieressä ja Saaruan huipulla. Myös SkiBus palvelee asiakkaita kattavasti. Lisäksi Valleyn alueen parkkipaikkojen määrää kasvaa huomattavasti. Maisemagondolin lisäksi Rukan Eturinteelle on avautunut uusi kuomullinen 6 hengen tuolihissi, VillageExpress. Laskijoiden ja jalankulkijoiden lisäksi hissi palvelee kesäisin myös pyöräilijöitä. 

SIJOITA OMAAN SKI-INN RUKAVALLEY HUONEISTOON NYT

Uuden aikakauden kävelylylän, Ruka Valleyn, suunnittelusta vastaa arvostettu kanadalainen suunnittelutoimisto Ecosign Mountain Planners. Uusi Ruka Valley yhdistyy Rukan nykyiseen kylään uuden ympärivuotisesti operoivan Village-2-Valley maisemagondolin kevyen liikenteen yhteyden myötä. Ympäröivän luonnon huomioiva pitkäjänteinen suunnittelu on Rukan tavaramerkki. Ecosignin ensimmäisen Masterplanin myötä Länsi-Rukalle syntyi 10 vuotta sitten ainutlaatuinen kävelykylä, Ruka Village. Nyt Itä-Rukalle on nousee parhaillaan erilainen mutta yhtä ainutlaatuinen kokonaisuus, RukaValley. Ensimmäisenä uudelle alueelle valmistuu joulukuussa 2019 Ski-Inn Hotelli RukaValley, johon tulee 80 huonetta ja 40 huoneistoa. 

Uuden RukaValleyn sijainti Valtavaaran luonnonsuojelualueen ja rinteiden välissä on ainutlaatuinen. Rinteiden lisäksi kaikki reitit lähtevät kirjaimellisesti ovelta Oulangan kansallispuistoon saakka. Alueesta tulee puurakenteinen, omaleimainen kokonaisuus, joka ammentaa ympäröivästä luonnosta. 

Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa. RukaValleyn ja Rukan nykyisen kylän RukaVillagen välinen siirtyminen on helppoa ilman autoa maisemagondoli Village-2-Valleyn myötä. Gondoli kuljettaa tunturin yli niin laskijat, jalankulkijat kuin pyöräilijätkin, ja matka RukaValleystä Rukan nykyisen kylän ravintoloiden ja palveluiden ääreen vie gondolilla vain kuusi minuuttia. Saaruan huipulla sijaitsevan väliaseman ansiosta gondoli palvelee myös laskevia asiakkaita, erityisesti perheitä ja aloittelijoita.

Maisemagondolin lisäksi Rukan Eturinteelle on avautunut uusi kuomullinen 6 hengen tuolihissi, VillageExpress. Laskijoiden ja jalankulkijoiden lisäksi hissi palvelee kesäisin myös pyöräilijöitä. Kaudelle 2017–2018 avautui 4 hengen SaaruaExpress-tuolihissi ja RukaValleyn kylkeen uusittu Family Park tubing-alueineen. Rukan yhteensä 15 miljoonan euron investoinnit rinteisiin ja hisseihin nostavat hissikapasiteettia yli 20 %. Rukan tavoitteena on olla maailman paras hiihtokeskus perheille.  Lue lisää rinneuudistuksista.

Tutustu RukaValley-esitteeseen ja huoneistojen varaustilanteeseen. Ota yhteyttä myyntiimme, niin kerromme mielellämme lisää.

Tilaa RukaValley -esite tai pyydä yhteydenottoa

RukaValley myynnin yhteystiedot: 

Ruka: Kauno Riekki, puh: 0400 280 762, kauno.riekki@rakennusteho.fi

Oulu: Jukka Poukkula, puh: 040 764 9085, jukka.poukkula@rakennusteho.fi

PK-seutu: Jere Castrén, puh: 050 5500 142, jere.castren@rakennusteho.fi

Voimaa kehityksen tueksi EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto tukee Rukan rinteiden kehityshankkeita.

Lue RukaValley tiedote PDF-muodossa

Oikea aika sijoittaa Rukalle 

Kuusamon ja Lapin puhdas ilma, ainutlaatuinen luonto ja turvallisuus vetävät ja Rukan matkailualueen vahva kehitys jatkuu. Kuusamon kansainväliset yöpymiset kasvoivat vuonna 2017 lähes 30 prosentilla ja vastaavaa kasvua odotetaan vuodelle 2018.  

Tutustu Ruka-Kuusamon mahdollisuuksiin yritys- ja sijoituskohteena

Lisätiedot yritys- ja sijoituskohteista Metsähallituksen Laatumaa.fi -sivustolla >

#LUMENKOORDINAATIT