Vuokraamot ja lipunmyynti Rukalla

Rinneravintolat ja taukopaikat

Väliaikaisia taukopaikkoja supistetaan 9.4. alkaen kun ravintolatoiminta aloitti jälleen normaalin toiminnan Rukalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Alla mainitut tauko- ja tulipaikat palvelevat normaalisti. Tutustu myös Rukan alueella toimiviin ravintoloihin ja niiden tarjontaan.

Taukopaikat

Rukan rinnealueella on useampi kota ja taukotupa sekä nuotiopaikkoja, joissa on hyvä pitää pieni paussi laskemisesta, paistaa vaikka nuotiomakkarat ja nauttia omista eväistä. Taukotuvat ovat avoinna rinteiden aukioloaikojen mukaisesti.

Saarua

Saaruan taukotupa sijaitsee Saaruan ala-asemalla, P-paikan vieressä. Lämpimässä tuvassa on WC-tilat, takka sekä useampi pöytäryhmä eväiden syömistä varten. Taukotuvan edustalla on ulkoterassi, jossa on lisää pöytiä ja tulipaikka.

Ruka Park Club sijaitsee SaaruaExpress-hissin kyljessä, ja tilasta löytyy muun muassa pingispöydät, pelikonsolit ja kehonhuoltovälineet niihin hetkiin, kun haluaa pitää taukoa laskemisesta. Park Clubilla kuivaat hanskat kuivaustelineessä ja lataat kamerat sekä mobiililaitteet lukittavissa lokeroissa. Tilasta löytyy reilusti pöytiä sekä mikro, jossa lämmittää eväät. Vesipiste ja WC-tilat löytyvät muutaman askeleen päästä Saaruan taukotuvalta.

Saaruan kota sijaitsee SaaruaExpressin ylä-aseman tuntumassa, Ruka Parkin vieressä. Tunnelmallisessa kodassa voit paistaa makkarat ja nauttia muut eväät.

Vuosseli & Ski Bistro

Rosa & Rudolf Family Parkin taukotupa on valmistunut joulukuussa 2017, ja se sijaitsee alhaalta katsottuna Family Parkin oikeassa reunassa, noin puolivälissä Family Parkin rinnettä. Taukotupa tarjoaa loistavan paikan lapsiperheille grillata, syödä eväitä ja samalla seurata Family Parkin hulinoita tuvan suurista ikkunoista. Sisällä on tulipaikka sekä pöytäryhmiä, isolla ulkoterassilla puolestaan toinen tulipaikka sekä runsaasti tilaa nauttia kevätauringon säteistä.

Rosa & Rudolf Family Parkin nuotiopaikka sijaitsee Parkin alaosassa, Ski Bistron edustalla. WC-tilat löydät viereisestä ravintolasta tai M-hissin ala-asemalta.

Rudolf Seikkailureitin puolivälissä, poroaitauksen vieressä on nuotiopaikka, jossa pääsee samalla katselemaan porojen touhuja sekä hieman alempana rinteessä omissa aitauksissaan asustelevia huskeja.

Masto

Maston taukotupa (valmistui loppuvuodesta 2019) sijaitsee Mastonrinteiden ala-asemalla, P-paikan vieressä. Lämpimässä tuvassa on WC-tilat, takka sekä useampi pöytäryhmä eväiden syömistä varten.

Maston rinnealueella on kaksi nuotiopaikkaa, toinen Maston hissien ala-asemalla ja toinen Välirinteiden sompahissin ala-asemalla. 

Eturinteet

Eturinteiden tulipaikan löydät Village Expressin ala-aseman vierestä. 

Kelorinteiden yläosaan avautui kaudella 2019-2020 uusi maisemalaavu, josta on helppo ihailla Rukan hienoja auringonlaskuja.

Lisäksi Hillsiden terassin edustalla oleva tulipaikka jää vielä toistaiseksi palvelemaan.

 

Kaikilta taukopaikoilta löytyvät polttopuut, roskikset, pöytiä ja tuoleja.

Muistathan huolehtia roskat roskiin ja jättää taukopaikan siistiksi muille laskijoille. 

Ruka SkiBus 

Rukan alueella kulkee kaksi eri SkiBus-linjaa, linja 1 kulkee Rukan kylästä Itä-Rukalle ja takaisin, linja 2 Rukan kylästä Länsi-Rukalle ja takaisin. SkiBus on Rukan alueella maksuton, kun matkustajalla on mukanaan voimassaoleva hissilippu tai laskuvälineet, muutoin hinta on 3 €/aikuinen ja 2€/lapsi. Lisäksi rinteeseen pääsee myös linjalla 3, joka kulkee väliä Ruka–Kuusamo (hinta 8 €/aikuinen, 5 €/lapsi per suunta).

Rinteeseen on lyhyt kävelymatka seuraavilta SkiBus-pysäkeiltä:

Rukan kylä Eturinteiden vieressä (linjat 1, 2 ja 3)

Rukatontun pysäkki Talvijärvellä (linja 2)

Masto Itä-Rukalla (linja 1)

VuosselinPortti Itä-Rukalla (linja 1)

Katso kaikkien SkiBus-linjojen aikataulut ja pysäkit.  

Pulkkamäet

Pulkkamäkien sijainnit on merkitty symbolein Rukan rinnekarttaan.

Pulkkamäet löytyvät Rukan kylästä Kaltiolammelta sekä Maston rinnealueen Välirinteiltä. Alkukaudella pyrimme tekemään pulkkamäen muualle rinnealueella lumiolosuhteiden sen salliessa.

Lisäksi Rosa & Rudolf Family Parkissa on ilmatäytettävällä renkaalla laskettava tubing-mäki, jota pääsee laskemaan voimassaolevalla hissilipulla tai Family Parkin aluelipulla (10 €). 

Huomioithan, että pulkalla laskeminen muilla rinnealueilla on kielletty.

Hiihtokoulun tapaamispaikat

Family Parkin tapaamispaikka

Tapaamispaikan kyltti löytyy Family Parkin ja gondolihissin Ruka Valley -aseman välittömästä läheisyydestä. Tältä pisteeltä alkavat kaikki Werneri- ja Kinos-kurssit sekä englannin- ja venäjänkielellä vedettävät kurssit. Myös alkeisopetus on suositeltava aloittaa Ski Bistrolta, mutta yksityistuntien ollessa kyseessä tapaamispaikka sovitaan aina erikseen hiihtokoulun kanssa.

Pisteen tapaamispaikka

Hiihtokoulun tapaamispaikka Rukan kylän puolella sijaitsee Gondolin ala-aseman läheisyydestä.

VuosselinPortin tapaamispaikka

Kyltti sijaitsee VuosselinPortin vuokraamorakennuksen päädyssä ulkona, VuosseliExpress-hissin puoleisessa päässä rakennusta.

Jos olet sopinut tunnin tai kurssin hiihtokoulusta, varmista aina etukäteen, missä tapaat opettajan. 

#LUMENKOORDINAATIT