Tervetuloa lumen koordinaateille

35 rinnettä, 22 hissiä ja yli 200 hiihtopäivää vuodessa. Rukan rinteet tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä maailmanluokan suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille. Tutustu Rukan rinnealueisiin ja löydä oma suosikkirinteesi. Tutustu myös rinnepalveluihin ja taukopaikkoihin rinnealueella täällä>

Osta hissiliput edullisemmin verkkokaupasta

Suosittu Saarua aloittaa ja päättää laskukauden

Saarua on Rukan suosituin rinnealue hyvästä syystä. Rinneprofiili tarjoaa laskulinjoja monen tasoisille laskijoille ja Saaruaan sijoittuu myös suosittu Ruka Park. Rukan laskukausi aloitetaan Saaruassa jo lokakuussa ja rinteillä lasketaan aina toukokuulle saakka. Suojaisa sijainti takaa että laskuista nautitaan myös tuulisella säällä ja uuden, nopean SaaruaExpress-tuolihissin ansiosta rinteiden huipulle matkataan vikkelästi. Saaruasta löydät myös kaksi Rukan metsälaskualuetta, ja kolmen hengen tuolihissillä voi laskuja jatkaa edelleen Pessarin rinteille. Saaruan ala-asemalla on P-alue, taukotupa ja WC-tilat sekä Ruka Park Club. Saaruan kota puolestaan sijaitsee SaaruaExpressin ja Village-2-Valley gondolin ylä-aseman läheisyydessä. 

Saarua

Parasta aloittelijoille ja perheille 

Rosa & Rudolf Family Park

Ski Bistron edustalla, Village2Valley-gondolin ala-aseman vieressä sijaitsee Suomen suurin lasten ja aloittelijoiden rinnealue,  Rosa & Rudolf Family Park. Viisi taikamattoa mahdollistavat sujuvan ja turvallisen nousun pienimmillekin laskijoille ja loivilla rinteillä on hyvä tutustua laskettelun ja lumilautailun saloihin. Alueelta löytyy myös snow tubing-mäki sekä laajennettu leikkikenttä, joten Family Park tarjoaa koko perheen aktiviteetteja myös ilman laskuvälineitä liikkuville. Rosa & Rudolf Family Parkin alueelle pääsee voimassaolevalla hissilipulla tai Family Parkin aluelipulla (10€/pv). Family Parkin vieressä sijaitsee sompahissillä laskettava Rosa Park, jonka minihyppyrit, kummut ja pressiboksit toimivat hyvänä harjoittelupaikkana aloitteleville temppuilijoille.

Vuosseli

Vuosselin ala-asemalta huipulle vie huippunopea kuuden hengen tuolihissi VuosseliExpress, joka on varustettu läpinäkyvällä sääkuomulla. Leveillä rinteillä on tilaa tehdä käännöksiä ja Vuosselin rinnealueella sijaitsee myös Rukan SuperPipe. Vuosselin laidasta löytyy Rudolfin seikkailureitti, jonka laskureitin varrella pääsee tervehtimään poroja ja huskyja. Tuolihissin ala-aseman läheisyydessä puolestaan sijaitsevat myös Ski Bistron rinne sekä Rosa & Rudolf Family Park. Vuosselin huipulta on helppo siirtyä Eturinteille, Kelolle, Saaruaan tai Maston alueelle.

Masto

Koko perheelle sopivat Mastorinteet löytyvät tunturin itäpuolelta ja Maston huipulta saakin hienon näkymän muuhun hiihtokeskukseen. Mastolta löytää leppoisan loivat ja usein tunturin ruuhkattomimmat rinteet. Aloittelijoille ja lapsille löytyy maksuton naruhissi Maston ala-asemalta ja kaksi ankkurihissiä vie laskijat huipulle saakka. Mastolla voit kokeilla myös, kuinka kovaa suksi luistaa: nopeuslaskumittari rinteessä 33 kertoo laskunopeutesi. Maston ala-asemalla on taukotupa ja WC sekä Rukan matkailuvaunualue.

Välirinteet

Maston ja Vuosselin välistä löytyvät sompahissillä laskettavat Välirinteet, sopivan loivat ja ruuhkattomat rinteet harjoitteluun. Välirinteillä sijaitsee myös pulkkamäki.

Vuosseli

Masto

Välirinteet

Aktiivilaskijan valinnat

Eturinteet

Rukan jylhät eturinteet nousevat silmien eteen aivan Rukan kylän keskustassa. Jyrkkyyttä löytyy leikkaavaan käännökseen ja vauhdikkaampaan menoon ja Eturinteillä sijaitsee myös Rukan FIS-rinne, Battery Run -kumpareikko ja Freestyle-keskus. VillageExpress-tuolihissi kuljettaa ylös huipulle, josta on halutessaan helppo siirtyä myös Vuosselin, Saaruan ja Kelon rinnealueille. Eturinteiltä Talvijärvelle laskee helpompi, perheille sopiva rinne, jota lasketaan ankkurihissillä.

Kelo

Eturinteiden vierestä laskeva Kelo tarjoaa mielenkiintoisen rinteen kokeneemmille laskijoille. Rinteen profiili on huipulta lähtiessä melko loivaa mutta varsinkin rinteen jyrkässä loppuosassa kantit pääsevät tositoimiin. Alueen toinen rinne, Kelon Jyrkkä on hoitamaton luonnonlumirinne, joka profiilinsa puolesta sopii myös jo kokeneemmalle laskijalle.

Pessari

Valtavaara-Pyhävaara-luonnonsuojelualueen alle laskeva Pessari tarjoaa vaihtelevan laskun suojaisalle ala-asemalle, josta löytyy aivan oma tunnelmansa. Pessarin ala-asemalla sijaitsee legendaarinen Monomesta, alppityylinen rento rinneravintola. Pessarin huipulta voi laskea joko punaista tai mustaa rinnettä ja ihastella samalla ylhäältä aukeavaa tunturimaisemaa. 

 

Eturinteet

Kelo

Pessari

Parkit, paipit, kumpareikot ja muut

Ostokset verkkokaupasta

#LUMENKOORDINAATIT