Moottorikelkkailu

Ruka ja Kuusamo kutsuvat kelkkailemaan

Moottorikelkkailu hohtavilla hangilla on monelle loman kohokohta. Voit vuokrata moottorikelkan tai osallistua ohjatulle kelkkasafarille. Vauhdin ystäville tarjolla on myös ice kartingia ja jäärata-ajoa.

Kelkkareittien tilanne, talvi 2021-2022:
Kelkkareittejä on avoinna noin 26km. Katso tarkemmat reittitiedot Ruka-Kuusamon kelkkareittien online-palvelusta. Ajantasaista tietoa reittien kunnostuksesta löytyy myös Facebookissa: Ruka-Kuusamon Kelkkaryhmä

Kelkkareittien kunnostustilanne

HUOMIOI MYÖS:
Rukan alueella on useita risteyskohtia, joissa ladut ja kelkkareitit risteävät ja hyödyntävät mm. yhteisiä alikulkutunneleita. Näissä toivotaan noudatettavaksi erityistä varovaisuutta! 

Ritakorpi/Multasniemi: Virallisen moottorikelkkareitin lisäksi alueella on myös epävirallinen koiravaljakkoreitti. Risteyskohdissa on varoituskyltit; noudata varovaisuutta ja huolehdi siitä, että ajat nimenomaan kelkkareitillä.

Halutessasi voit tukea Ruka-Kuusamon reittien kunnostusta maksamalla vapaaehtoisen kelkkareittimaksun 40 €. Kelkkareittimaksun tulot ohjataan alueen kelkkareittien lanaukseen. Yhdellä maksulla lanataan 2 kilometriä.

Taukopaikat ja kelkkakahvilat

Rukan ympärysreitti: Melkeinpä kaikki Rukan alueen ravintolat ja kahvilat ovat saavutettavissa kelkkaillen. Rukan kylään pääsee mukavasti Rukatunturintien vieressä kulkevaa reittiä pitkin ja kelkoille on varattu oma pysäköintialue kyseisen reitin päätepisteessä Rukan kylän etelälaidalla (kelkkareittikartan osuus "Rukankylä"). 
Rokova-TahkolampI: Lammintupa Winter Village avoinna päivittäin 22.12.2021 alkaen klo 10-15. 
Ruka-Ritakorpi-lentoasema/Suininki: Kuusamon Moottorikelkkailijat ry on talkoillut uuden kodan Ritakorven risteykseen kesällä 2020.  
Lentoasema-Nissinlampi: Holiday Club Kuusamon Tropiikissa ravintola O'Learys
Kuntivaaran reitti: Isokenkäisten Klubin Kelekkakahvila - tarkista aukioloajat Isokenkäisten Klubin Facebook-sivulta
Kuntivaaran reitti (Ruka-Jyrkänkoski-Kuntivaara): Pohjolan Pirtti, tarkemmat tiedot Pohjolan Pirtti & Kievarin Facebook-sivulla.
Huomioi: Kuntivaaran laella sijainnut kota on pois käytöstä, palanut 5.9.2021. 

Freeride-kelkkailua Kuusamossa

Kuusamon yhteismetsällä on freeride-kelkkailualueet Maaningan ja Ölkyn Martinluoman palstoilla. Keväällä 2021 luvan hinta 35 €/päivä/alue. Luvissa on päiväkohtainen myyntikiintiö. Luvan mukana saat tarkemmat ohjeet ja lupa-alueen kartan. Alueille pääsee sekä kelkkaillen että autolla. Kelkkailethan vastuullisesti ohjeita noudattaen ja luontoa kunnioittaen! 

Käytännön vinkkejä kelkkailijoille

Aseta ajonopeus kelin, maaston ja tilanteen mukaan.
Tutustu maastoon ja suunnittele reitti ennakkoon.
Valmistaudu matkaan kunnon kypärällä ja asiaankuuluvalla ajovarustuksella.
Paras pää kelkkailijallakin on selvä pää.
Ryhmässä liikkuessasi pidä riittävä etäisyys edellä ajavaan.
Tutustu myös Liikenneturvan laatimaan Moottorikelkkailijan käytösetikettiin ja ohjeistukseen moottorikelkkailusta Metsähallituksen mailla

Opastetut kelkkasafarit

Osallistuminen opastetulle kelkkasafarille on vaivaton ja turvallinen tapa lähteä moottorikelkkailemaan. Viikko-ohjelmastamme löydät monipuolisen tarjonnan erilaisia moottorikelkkasafareita. Alla on esitelty netissä varattavissa olevat palvelut. Katso myös kaikki ohjelmapalveluyritykset >

Varaa nyt: 

Loading...

Moottorikelkkojen vuokraus: 

Loading...

#LUMENKOORDINAATIT