Moottorikelkkailu

Ruka ja Kuusamo kutsuvat kelkkailemaan

Moottorikelkkailu hohtavilla hangilla on monelle loman kohokohta. Voit vuokrata moottorikelkan tai osallistua ohjatulle kelkkasafarille. Vauhdin ystäville tarjolla on myös ice kartingia ja jäärata-ajoa.

Kelkkareittien tilanne, talvi 2020-2021:
Kelkkareittejä on avoinna 405 km pois lukien järvien jäät, joille ei ole vielä asiaa moottorikelkalla saatika tampparilla.

Lumitilanteesta johtuen Kuntivaaran kelkkareitti on liikennöinnille huonossa kunnossa. Pitkän lauhan jakson jälkeen reitin pohja on isolta osalta peilijäässä ja jään päällä on irtolunta. Vaarallisia paannejäätiköitä on päässyt muodostumaan kahteen jyrkkään rinteeseen (Särkivaara ja Kuntivaara) ja nämä voivat aiheuttaa vaaratilanteita kokemattomille moottorikelkkailijoille. Paannejääalueet on merkattu varoituskyltein. Lumitilanne koko Kuntivaaran reitillä on edelleen huono, eikä reittiä voi kunnostaa asianmukaisesti. Kehotamme välttämään reitillä liikkumista, kunnes lumitilanne paranee. 

Katso tarkemmat reittitiedot Ruka-Kuusamon kelkkareittien online-palvelusta. Ajantasaista tietoa reittien kunnosta löytyy myös Facebookissa: Ruka-Kuusamon Kelkkaryhmä

Kelkkareittien kunnostustilanne

HUOMIOI MYÖS:
Rukan alueella on useita risteyskohtia, joissa ladut ja kelkkareitit risteävät ja hyödyntävät mm. yhteisiä alikulkutunneleita. Näissä toivotaan noudatettavaksi erityistä varovaisuutta! 

Ritakorpi/Multasniemi: Virallisen moottorikelkkareitin lisäksi alueella on myös epävirallinen koiravaljakkoreitti. Risteyskohdissa on varoituskyltit; noudata varovaisuutta ja huolehdi siitä, että ajat nimenomaan kelkkareitillä.

Halutessasi voit tukea Ruka-Kuusamon reittien kunnostusta maksamalla vapaaehtoisen kelkkareittimaksun 40 €. Kelkkareittimaksun tulot ohjataan alueen kelkkareittien lanaukseen. Yhdellä maksulla lanataan 2 kilometriä.

Taukopaikat ja kelkkakahvilat

Rukan ympärysreitti: Melkeinpä kaikki Rukan alueen ravintolat ja kahvilat ovat saavutettavissa kelkkaillen. Rukan kylään pääsee mukavasti Rukatunturintien vieressä kulkevaa reittiä pitkin ja kelkoille on varattu oma pysäköintialue kyseisen reitin päätepisteessä Rukan kylän etelälaidalla (kelkkareittikartan osuus "Rukankylä"). 
Rokova-TahkolampI: Lammintupa Winter Village avoinna päivittäin klo 10-15. 
Ruka-Ritakorpi-lentoasema/Suininki: Kuusamon Moottorikelkkailijat ry on talkoillut uuden kodan Ritakorven risteykseen kesällä 2020.  
Lentoasema-Nissinlampi: Holiday Club Kuusamon Tropiikissa ravintola O'Learys
Kuntivaaran reitti: Isokenkäisten Klubin Kelekkakahvila on avoinna joulusta pääsiäiseen ti-la klo 11-16. Tarkista mahdolliset poikkeukset Isokenkäisten Klubin Facebook-sivulta

Freeride-kelkkailua Kuusamossa

Kuusamon yhteismetsällä on freeride-kelkkailualueet Jokilammen ja Martinluoman palstoilla. Luvan hinta 30 €/päivä. Luvanmyynti toistaiseksi vain Kuusamon yhteismetsän toimistolta paikan päältä tai soittaen 040 750 0026 tai sähköpostitse arja.mustonen@kuusamonyhteismetsa.fi. Alueelle pääsee sekä kelkkaillen että autolla. 

Käytännön vinkkejä kelkkailijoille

Aseta ajonopeus kelin, maaston ja tilanteen mukaan.
Tutustu maastoon ja suunnittele reitti ennakkoon.
Valmistaudu matkaan kunnon kypärällä ja asiaankuuluvalla ajovarustuksella.
Paras pää kelkkailijallakin on selvä pää.
Ryhmässä liikkuessasi pidä riittävä etäisyys edellä ajavaan.
Tutustu myös Liikenneturvan laatimaan Moottorikelkkailijan käytösetikettiin ja ohjeistukseen moottorikelkkailusta Metsähallituksen mailla

Opastetut kelkkasafarit

Osallistuminen opastetulle kelkkasafarille on vaivaton ja turvallinen tapa lähteä moottorikelkkailemaan. Viikko-ohjelmastamme löydät monipuolisen tarjonnan erilaisia moottorikelkkasafareita. Alla on esitelty netissä varattavissa olevat palvelut. Katso myös kaikki ohjelmapalveluyritykset >

Varaa nyt: 

Loading...

Moottorikelkkojen vuokraus: 

Loading...

#LUMENKOORDINAATIT