Moottorikelkkailu

Ruka ja Kuusamo kutsuvat kelkkailemaan

Moottorikelkkailu hohtavilla hangilla on monelle loman kohokohta. Voit vuokrata moottorikelkan tai osallistua ohjatulle kelkkasafarille. Vauhdin ystäville tarjolla on myös ice kartingia ja jäärata-ajoa.

Kelkkareittien tilanne:
Rukan ympärysreitti on lanattu 20.12. Rukan ja Kuusamon moottorikelkkareittien kunnostus aloitetaan heti, kun lumitilanne sallii. Reitit ja niiden varret on tarkastettu ja kunnostus aloitetaan kun lunta tulee lisää. Rukan ja Kuusamon keskustan alueella on aloitettu kelkkareittien merkitseminen ja jääalueilla viitoituksia on n. 50 km matkalla ja niitä tehdään lisää jäätilanteen mukaan. Kelkkareittien kunnostuskartassa olevat sinisellä merkatut reitit on tarkastettu. 

Kelkkareittien kunnostustilanne

HUOMIOI MYÖS:
Rukan alueella on useita risteyskohtia, joissa ladut ja kelkkareitit risteävät ja hyödyntävät mm. yhteisiä alikulkutunneleita. Näissä toivotaan noudatettavaksi erityistä varovaisuutta! 
Ritakorpi/Multasniemi: Virallisen moottorikelkkareitin lisäksi alueella on myös epävirallinen koiravaljakkoreitti. Risteyskohdissa on varoituskyltit; noudata varovaisuutta ja huolehdi siitä, että ajat nimenomaan kelkkareitillä.

Käytännön vinkkejä kelkkailijoille

Aseta ajonopeus kelin, maaston ja tilanteen mukaan.
Tutustu maastoon ja suunnittele reitti ennakkoon.
Valmistaudu matkaan kunnon kypärällä ja asiaankuuluvalla ajovarustuksella.
Paras pää kelkkailijallakin on selvä pää.
Ryhmässä liikkuessasi pidä riittävä etäisyys edellä ajavaan.
Tutustu myös Liikenneturvan laatimaan Moottorikelkkailijan käytösetikettiin ja ohjeistukseen moottorikelkkailusta Metsähallituksen mailla

Ohjatut kelkkasafarit

Osallistuminen ohjatulle kelkkasafarille on vaivaton ja turvallinen tapa lähteä moottorikelkkailemaan. Viikko-ohjelmastamme löydät monipuolisen tarjonnan erilaisia moottorikelkkasafareita. Alla on esitelty netissä varattavissa olevat palvelut. Katso myös kaikki ohjelmapalveluyritykset >

Loading...