Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 10.12.2018
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Maastopyöräily

Maastopyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti. Kuusamossa luonnonolosuhteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet lajin harrastamiselle, ja reitistöjä pyritään kehittämään.
fatbike, fat,  bike, läskipyörä, ruka, kuusamo, maastopyörä, fillari,
Vuokraa fatbike tai Maastopyörä
Laadukkat fatbiket (Aikuisten, Juniori, E-Fat) ja maastopyörät
20€ / Henkilö
Ohjattu fatbike-retki
Tutustu fatbike pyöräilyyn helposti ohjatulla retkellä.
40€ / Henkilö
Vuokraa sähköavusteinen fatbike
50€ / Henkilö
Mountain biking, Ski Resort Ruka, Lapland, Finland
FELT MAASTOPYÖRÄRETKI
Opastus maastopyörällä Rukan rinteillä kierteleville reiteille.
0€ /
Tuotteen nimi Hinta Kesto Yritys Aikaväli
Vuokraa fatbike tai Maastopyörä 20€ / Henkilö 21.05.2017 - 30.04.2019
Vuokraa sähköavusteinen fatbike 50€ / Henkilö 26.07.2017 - 31.05.2019

Rukan pyöräilyreitit

Rukan alueella on paljon sora- tai purupohjaisia latupohjia ja sorateitä, joita voi pyöräillä. Rukan kesän rinnekartassa sekä Ruka-Kuusamon Kesän Opaskartassa mainitut Valtavaaran reitti (ei Karhunkierroksen osuus) ja Salmilammin/Valkeisenvaaran reitti sekä rinnealueilla kulkevat huoltotiet ja polut ovat maastopyöräiltävissä, vaikka niitä ei ole virallisesti reititetty maastopyöräreiteiksi. Rukan rinteiden pyöräilyreitit on merkitty turkoosinsinisellä sävyllä kyseisiin karttoihin ja pyöräilymerkinnällä maastoon. Maksuton Ruka-Kuusamon Opaskartta on jaossa Ruka Infossa, Kuusamo Infossa ja majoituskohteiden vastaanotoissa.  

Lisätietoja Rukan reiteistä saat Ruka InfostaHuomioithan, että rinnealueella on myös muuta liikennettä (mukaanlukien huoltoajoa), joten liikuthan varovaisesti. Huomioi myös reittimuutokset kesällä 2017

Koko Kuusamon pyöräilyreitit

Kokonaisuudessaan Kuusamon alueen pyöräilyreitistön kokonaispituus on 605 km, joista merkittyjä reittejä on 500 km. Reittien pituudet ja vaikeusasteet vaihtelevat. Reitit kulkevat yleisiä teitä ja metsäautoteitä pitkin sekä pieneltä osin maastossa. Lisätietoa Kuusamon pyöräilyreiteistä on saatavissa Kuusamo Infosta

Tällä hetkellä reiteistä ei ole tarjolla päivitettyä karttaa. Oulangan tuntumassa pyöräily on virallisesti (Metsähallituksen laatimassa Oulangan käyttö- ja hoitosuunnitelmassa) sallittu Karhunkierroksen varrella osuudella Oulangan luontokeskus - Taivalköngäs, mutta käyttäjämäärien kasvusta johtuen pyöräilyä tuolla osuudella ei suositella. Lisätietoja saa Oulangan luontokeskuksesta: 0206 396 850, oulanka@metsa.fi

Läskipyöräily Ruka-Kuusamon alueella

Fatbikella eli läskipyörällä ajo on sallittua kesäaikaan samoilla reiteillä kuin maastopyöräilykin. Läskipyöriä vuokraavat Sport House RukaRuka SafarisRukapalvelu ja RukaStore

Talvisaikaan läskipyörällä voi ajaa esim. Oulangan kansallispuiston erämaahiihto- ja lumikenkäilyreiteillä. Oulangan kansallispuistosta löytyy Talvipyöräilyreitti 26 km Juumasta Oulangan luontokeskukselle, joka lanataan helmikuun puolestavälistä huhtikuuhun. Lumisena aikana pyöräily Oulangan kansallispuistossa on kielletty vain Pienellä Karhunkierroksella.

Rukan alueella pyöräily on mahdollista kaudelle 2018-2019 avautuvilla Hirsilammen talvireitillä, 4 km, jota huolletaan moottorikelkalla lumiolosuhteiden salliessa ja Antinperän fatbikereitillä, 5 km, jota kunnostetaan joulusta pääsiäiseen lumisateen jälkeen. Konttaisen ja Valtavaaran alueilla ei suositella pyöräilyä talvella vaativan maaston takia. Pyöräilijöiden tulee huomioida muut liikkujat ja lumikenkäreittien kapeus. Hiihtoladuilla pyöräily on kiellettyä.

Alamäkiajoa Rukalla

Rukan rinteiltä löytyy kolme talkoovoimin kunnossa pidettyä DH-reittiä ja runsaasti enduroon soveltuvia maastoja.  Lisää reittejä luodaan koko ajan ja kehitetään olemassaolevia reittejä. Tietoa reiteistä ja niiden kunnostuksesta sekä ajoseuraa maastoon löytyy Facebook-ryhmästä Ruka Freeriders.

Huomioi: Pyörän kuljettaminen hissillä ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Ruka Freeriders Facebookissa

Hossan maastopyöräreitit

Hossa tarjoaa useita upeita reittejä pyöräilyyn sekä kesällä että talvella. Hienoissa harjumaisemissa kulkevat reitit tarjovat mukavasti poljettavaa sekä vasta-alkajille että kokeneemmillekin kuskeille. Mukana on myös teknistä ajoa vaativia pätkiä sekä pitkiä, jopa 50 km mittaisia reittejä. 

Hossan pyöräreitit