Pohjoinen pyöräily

Pohjoinen pyöräily - kaikille kaikilla varusteilla

Ruka-Kuusamon monipuolinen reitistö ja luonnon tarjoamat mahdollisuudet tekevät pyöräilyolosuhteista lyömättömät. Osa reiteistä vaatii teknistä osaamista, osa sopii aloittelijalle. Harjoitteluradat kehittävät tasapainoa ja pyörän sekä kehon hallintaa. 

Ruka Bike Parkin ympärillä ja lähimaastoissa pääsee polkaisemaan upeisiin vaaramaisemiin erimittaisia reittejä pitkin. Hyppää satulaan ja menoksi! 

Ruka Bike Park 

Mountain biker at sunset at Ruka Ski Resort, Ruka-Kuusamo

Pyörien vuokraus ja opastetut pyöräretket

Tutustu Rukan Piste-vuoraamon kesän online-vuokraamon tarjontaan. Rukalla pyöriä vuokraavat Piste-vuokraamoSport House RukaHill Ski RentRuka SafarisRukapalvelu ja Kuusamon keskustassa Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Kesällä Rukan kylässä on tarjolla myös sähköpyörien maksuttomia latauspisteitä. Katso myös kaikki ohjelmapalveluyritykset >

Varaa nyt: 

Piste-vuokraamon maastopyörien nettivuokraus (kesällä).

Loading...

Pohjoinen pyöräily - hissillä huipulle

Kesällä pyörän voi kuljettaa kätevästi huipulle Village-2-Valley -gondolilla ja VillageExpress-tuolihissillä. Katso pyöräilijöiden hissilippuhinnat ja hissin aukiolot.

Tietoa Rukan alueen alamäkireiteistä ja niiden kunnostuksesta sekä ajoseuraa maastoon löytyy Facebook-ryhmästä Ruka Freeriders.  

Rukan ja Kuusamon pyöräreitit

Koko Ruka-Kuusamon alueella on yhteensä 180 km viitoitettuja maastopyöräilyreittejä. Nämä reitit löytyvät alueella maksuttomasti jaossa olevasta Ruka Bike Parkin Pyöräilyesitteestä ja myöskin online-karttapalvelusta

Lisätietoja Rukan reiteistä saat Ruka Infosta. Huomioithan, että rinnealueella on myös muuta liikennettä (mukaan lukien huoltoajoa), joten liikuthan varovaisesti. 

Oulangan tuntumassa pyöräily on virallisesti (Metsähallituksen laatimassa Oulangan käyttö- ja hoitosuunnitelmassa) sallittu Karhunkierroksen varrella vain osuudella Oulangan luontokeskus - Taivalköngäs, mutta käyttäjämäärien kasvusta johtuen pyöräilyä tuolla osuudella ei suositella. Lisätietoja saa Oulangan luontokeskuksesta: 0206 396 850, oulanka@metsa.fi

Lisätietoa Rukan ja Kuusamon reiteistä löydät alla esitellystä online-karttapalvelusta (suodata näkyviin pyöräreitit).

Pohjoinen pyöräily - kaksi pyörää tekee ihmeitä lomalle

Ruka Bike Parkin reitistön lisäksi pohjoinen pyöräily tarjoilee upeita pyöräilytapahtumia ja elämyksiä pyörien päällä ympäri vuoden. 

Pohjoinen pyöräily - ajetaan yksin, koetaan yhdessä

Rukalla ja Kuusamossa pyöräily mukavaa puuhaa, olitpa liikkeellä perheen kera tai kaveriporukalla. Laadukas ja aktiivisen lomailijan tarpeisiin varusteltu majoitus, paikallisia herkkuja tarjoavat ravintolat ja monipuolinen tekeminen takaavat onnistuneen loman parhaassa seurassa.  

Mökiltä suoraan reitille

Ulkoilun jälkeen valmiiseen pöytään

Rukan ja Kuusamon muut kesäiset seikkailut

Pyöräilyä Hossan harjuilla

Hossa tarjoaa useita upeita reittejä pyöräilyyn sekä kesällä että talvella. Hienoissa harjumaisemissa kulkevat reitit tarjovat mukavasti poljettavaa sekä vasta-alkajille että kokeneemmillekin kuskeille. Mukana on myös teknistä ajoa vaativia pätkiä sekä pitkiä, jopa 50 km mittaisia reittejä. 

Hossan pyöräreitit

Syötteen monipuoliset pyöräreitit

Syötteen vaarametsät ja rinnesuot tarjoavat hienoja maisemia pyöräilyyn sekä kesällä että talvella. 

Syötteen pyöräreitit

#POHJOINENPYORAILY