Maastopyöräily

Monipuolinen reitistö houkuttaa

Kuusamossa luonnon olosuhteet tarjoavat hyvät mahdollisuudet pyöräilyn eri lajien harrastamiselle, ja reitistöjä pyritään kehittämään jatkuvasti. 

Alla on esitelty netissä varattavissa olevat palvelut. Katso myös kaikki ohjelmapalveluyritykset >

Varaa nyt: 

Kokeile tästä: Rukakeskus pilotoi uutta maastopyörien nettivuokrausta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Loading...

Kaltiolammen Temppurata

Kesän 2019 uutuutena on Rukan kylään Kaltiolammen rantaan avattu maastopyöräilyn temppurata. Radalla voi harjoitella pyörän hallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita. Temppurata soveltuu myös lapsille ja vanhemmat pystyvät kulkemaan tarvittaessa jalkaisin radan reunalla. Lisäksi Rukan kylässä on pyörien pesupaikka Piste Vuokraamon vieressä sekä sähköpyörien latauspiste Tykyn vieressä. Latauspisteessä on nejä yleisimmin käytössä olevaa laturia ja ne ovat maksuttomia.

Alamäkiajoa Rukalla

Rukan rinteiltä löytyy kolme talkoovoimin kunnossa pidettyä DH-reittiä ja runsaasti enduroon soveltuvia maastoja.  Lisää reittejä luodaan koko ajan ja kehitetään olemassaolevia reittejä. Tietoa reiteistä ja niiden kunnostuksesta sekä ajoseuraa maastoon löytyy Facebook-ryhmästä Ruka Freeriders

Kesällä 2019 pyörän saa myös VillageExpress-tuolihissin kyytiin. Katso pyöräilijöiden hissilippuhinnat ja hissin aukiolot.

Rukan pyöräilyreitit

Rukan alueella on paljon sora- tai purupohjaisia latupohjia ja sorateitä, joita voi pyöräillä. Rukan ympärysreitillä Saaruan ja Rukan hiihtostadionin välisellä alueella tehdään maansiirtotöitä latujen kunnostuksen takia, joten reittipätkä on pois käytöstä alkaen 15.9.2019 noin 2 kuukauden ajan. Ruka-Kuusamon Kesän Opaskartassa mainitut Salmilammin/Valkeisenvaaran reitti sekä rinnealueilla kulkevat huoltotiet ja polut ovat maastopyöräiltävissä, vaikka niitä ei ole virallisesti reititetty maastopyöräreiteiksi. Valtavaaralla pyöräily on sallittua hiihtoladun pohjaa Valtavaaran kodalle, katso reittikuvaus. Rukan rinteiden pyöräilyreitit on merkitty turkoosinsinisellä sävyllä kyseisiin karttoihin ja pyöräilymerkinnällä maastoon. Maksuton Ruka-Kuusamon Opaskartta on jaossa Ruka Infossa, Kuusamo Infossa ja majoituskohteiden vastaanotoissa. 

Lisätietoja Rukan reiteistä saat Ruka Infosta. Huomioithan, että rinnealueella on myös muuta liikennettä (mukaanlukien huoltoajoa), joten liikuthan varovaisesti. 

Kokeile tästä: Rukakeskus pilotoi uutta maastopyörien nettivuokrausta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kaikki pyöräreitit

Koko Kuusamon pyöräilyreitit

Tällä hetkellä Kuusamon alueen reiteistä ei ole tarjolla päivitettyä karttaa. Oulangan tuntumassa pyöräily on virallisesti (Metsähallituksen laatimassa Oulangan käyttö- ja hoitosuunnitelmassa) sallittu Karhunkierroksen varrella vain osuudella Oulangan luontokeskus - Taivalköngäs, mutta käyttäjämäärien kasvusta johtuen pyöräilyä tuolla osuudella ei suositella. Lisätietoja saa Oulangan luontokeskuksesta: 0206 396 850, oulanka@metsa.fi

Läskipyöräily Ruka-Kuusamon alueella

Fatbikella eli läskipyörällä ajo on sallittua kesäaikaan samoilla reiteillä kuin maastopyöräilykin. Rukalla läskipyöriä vuokraavat RukaStore, Sport House Ruka, Hill Ski Rent, Ruka Safaris, Rukapalvelu ja Kuusamon keskustassa Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Talvisaikaan läskipyörällä voi ajaa esim. Oulangan kansallispuiston erämaahiihto- ja lumikenkäilyreiteillä. Lumisena aikana pyöräily Oulangan kansallispuistossa on kielletty vain Pienellä Karhunkierroksella.

Rukan alueella voi pyöräillä Hirsilammen talvireitillä ja Antinperän fatbikereitillä. Konttaisen ja Valtavaaran alueilla ei suositella pyöräilyä talvella vaativan maaston takia.

Talvipyöräily

Hossan pyöräreitit

Hossa tarjoaa useita upeita reittejä pyöräilyyn sekä kesällä että talvella. Hienoissa harjumaisemissa kulkevat reitit tarjovat mukavasti poljettavaa sekä vasta-alkajille että kokeneemmillekin kuskeille. Mukana on myös teknistä ajoa vaativia pätkiä sekä pitkiä, jopa 50 km mittaisia reittejä. 

Kaikki Hossan pyöräreitit

#LUONNONKOORDINAATIT