Pohjoinen pyöräily

Pohjoinen pyöräily - kaikille kaikilla varusteilla

Ruka-Kuusamon monipuolinen reitistö ja luonnon tarjoamat mahdollisuudet tekevät pyöräilyolosuhteista lyömättömät. Osa reiteistä vaatii teknistä osaamista, osa sopii aloittelijalle. Harjoitteluradat kehittävät tasapainoa ja pyörän sekä kehon hallintaa. 

Kesän 2021 aikana täydentyvässä Ruka Bike Parkissa ja Rukan lähimaastoissa pääsee polkaisemaan upeisiin vaaramaisemiin erimittaisia reittejä pitkin. Hyppää satulaan ja menoksi! 

Maastopyöräilyä Rukan rinteillä ja reiteillä

Pyörien vuokraus ja opastetut pyöräretket

Tutustu Rukan-Kuusamon pyörävuokraamoiden tarjontaan ja varaa pyöräsi ja varusteesi etukäteen. Rukalla pyöriä vuokraavat Piste-vuokraamo, Intersport RukaSport House RukaHill Ski RentRuka SafarisRukapalvelu, Ruka Bikes ja Kuusamon keskustassa Holiday Club Kuusamon Tropiikki, tarkista vuokraamojen aukioloajat

Kesällä Rukan kylässä on tarjolla myös sähköpyörien maksuton latauspiste Tykky-näköalatornin kupeesta. Maksuton pyörien pesupaikka on tarjolla kesäisin Piste-rakennuksen päädyssä Kuru-rinteen puolella. 

Varaa nyt: 

Loading...

Pohjoinen pyöräily - hissillä huipulle

Kesällä pyörän voi kuljettaa kätevästi huipulle Village-2-Valley -gondolilla ja VillageExpress-tuolihissillä. Pyöräilijöiden hissiliput myynnissä verkkokaupassa sekä Piste Vuokraamossa. Katso hissien aukioloajat.

Tietoa Rukan alueen alamäkireiteistä ja niiden kunnostuksesta sekä ajoseuraa maastoon löytyy Facebook-ryhmästä Ruka Freeriders.  

Pohjoinen pyöräily - kaksi pyörää tekee ihmeitä lomalle

Ruka Bike Parkin reitistön lisäksi pohjoinen pyöräily tarjoilee upeita pyöräilytapahtumia ja elämyksiä pyörien päällä ympäri vuoden. 

Rukan ja Kuusamon pyöräreitit

Koko Ruka-Kuusamon alueella on yhteensä 180 km viitoitettuja maastopyöräilyreittejä. Lisätietoja Ruka-Kuusamon reiteistä saat Ruka Infosta

Rukan alueen reitit löytyvät alueella maksuttomasti jaossa olevasta Ruka Bike Parkin Pyöräilyesitteestä ja myöskin online-karttapalvelusta. Huomioithan, että rinnealueella on myös muuta liikennettä (mukaan lukien huoltoajoa), joten liikuthan varovaisesti. 

Uutuuksia kesälle 2021: 
Ruka Bike Park täydentyy uusilla alamäki- ja maastopyöräilyreiteillä lokakuuhun 2021 mennessä.

Pyhävaarassa sijaitsevaa Pyhän Jyssäys -reittiä on kunnostettu talven 2021 aikana ja reittiä saa nyt saa pyöräillä myös kesäisin. Suurin osa reitin kestävöinnistä on tehty murskeen avulla, mutta joillakin osuuksilla kestävöintiä tehdään leveillä pitkoksilla kesän 2021 aikana. Pitkosten avulla suojellaan reitin varren kosteiden alueiden arvokkaita kasvilajeja, joten liikkumista pitkosten ulkopuolella tulee ehdottomasti välttää. Opasteita lisätään vielä maastoon, pahoittelemme puutteellista opastusta reitin varrella. Talvella Pyhävaarassa voi pyöräillä Hirsilammen talvireittiä pitkin. 

Kesästä 2021 alkaen pyöräily ei ole enää sallittua Valtavaarassa, sillä kunnostuksesta huolimatta reitillä sijaitsee kohtia, joiden maasto ei kestä pyöräilyä. 

Juhannuskallio on luonnonsuojelualue, jossa pyöräily on kokonaan kielletty. 

Oulangan kansallispuistossa pyöräily on (Metsähallituksen laatimassa Oulangan käyttö- ja hoitosuunnitelmassa) sallittu vain reitillä Oulangan luontokeskus - Taivalköngäs, mutta käyttäjämäärien kasvusta johtuen pyöräilyä tuolla osuudella ei suositella. Muualla kansallispuistossa pyöräily on kesäisin kiellettyä. Talvella pyöräily on sallittua Oulangan erämaareitillä

Lisätietoja Metsähallituksen reittejä koskien Oulangan luontokeskuksesta: 0206 396 850, oulanka@metsa.fi

Lisätietoa Rukan ja Kuusamon reiteistä löydät alla esitellystä online-karttapalvelusta (suodata näkyviin pyöräreitit).

Pohjoinen pyöräily - ajetaan yksin, koetaan yhdessä

Rukalla ja Kuusamossa pyöräily mukavaa puuhaa, olitpa liikkeellä perheen kera tai kaveriporukalla. Laadukas ja aktiivisen lomailijan tarpeisiin varusteltu majoitus, paikallisia herkkuja tarjoavat ravintolat ja monipuolinen tekeminen takaavat onnistuneen loman parhaassa seurassa.  

Pyöräilyä Hossan harjuilla

Hossa tarjoaa useita upeita reittejä pyöräilyyn sekä kesällä että talvella. Hienoissa harjumaisemissa kulkevat reitit tarjovat mukavasti poljettavaa sekä vasta-alkajille että kokeneemmillekin kuskeille. Mukana on myös teknistä ajoa vaativia pätkiä sekä pitkiä, jopa 50 km mittaisia reittejä. 

Hossan pyöräreitit

Syötteen monipuoliset pyöräreitit

Syötteen vaarametsät ja rinnesuot tarjoavat hienoja maisemia pyöräilyyn sekä kesällä että talvella. 

Syötteen pyöräreitit

#POHJOINENPYORAILY