Rukalla lasketaan kesät talvet

Hiihtokeskuksen kesäkausi alkaa juhannuksena! Kesäkelkkarata, VillageExpress-tuolihissi sekä Village-2-Valley-maisemagondoli aukeavat kesäkaudelle 19.6.2020. Myös Pisteen maastopyörävuokraamo ja RukaStore toivottavat asiakkaat jälleen tervetulleiksi 19.6. alkaen. Ruka Brand Villagen avauspäivä puolestaan on 1. heinäkuuta. Tarkemmat aukiolot näet linkkien takaa. Hiihtokeskuksen kesävieraiden ohjeet turvalliseen asiointiin löydät täältä.

VillageExpress-tuolihissi kuljettaa kesäkelkkailijat, jalankulkijat ja pyöräilijät Rukan kylästä huipulle ihastelemaan maisemia sekä nauttimaan Suomen pisimmän kesäkelkkaradan ja tunturin pyöräreittien tarjoamasta vauhdista. Myös Village-2-Valley maisemagondoli avaa uudenlaiset kesänäkymät ympäri tunturia. Gondolin kyytiin voi hypätä jalankulkijat sekä pyörällä, pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa liikkuvat. Lemmikitkin ovat tervetulleita gondolin kyytiin. Rukan kylä ja ympäröivä luonto tarjoaa muutakin mukavaa tekemistä: Vuokraa pyörä ja polkaise tutkimaan Rukan reittejä, haasta perhe minigolf-peliin, tutustu tunturia ympäröivään frisbeegolf-rataan, narraa kaloja tai suuntaa polkuveneellä vesille Kaltiolammella. Saaruan ja Maston taukotuvat ovat auki ja käytettävissä päivittäin klo 8–20, minkä lisäksi tulistelemaan pääsee Saaruan huipun kodalle sekä Kelorinteen laavulle.

Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros päättyy Rukan kylään, ja Rukalta löydät myös useamman hienon päiväreitiksi sopivan patikointireitin, kuten Valtavaaran huiputuksen tai Pyhän Jyssäyksen. Tutustu Rukan ja kansallispuistojen reitteihin täällä.

Ruka Bike Parkin ensimmäiset reitit rakentuvat kesäkauden 2020 aikana, loput kesän 2021 aikana. Kesällä 2020 valmistuu kaksi uutta alamäki- ja kaksi cross-countryreittiä. Lisäksi kesän aikana rakennetaan Family Parkiin lapsillekin sopiva alue alamäkiharjoitteluun sekä Pump Track, joka on pyörän ja kehon hallintaa kehittävä aaltorata. Lue lisää täältä.

Hissien ja kesäkelkkaradan kesäaukioloajat

Huom! Aukioloissa voi olla poikkeuksia säästä ja tuuliolosuhteista johtuen. Sateella kesäkelkkarata on suljettu. Tarkistathan päiväkohtaiset poikkeukset täältä.

VillageExpress tuolihissi ja kesäkelkkarata 
19.6.–8.8.2020 klo 10.00–20.00
9.8.–30.8.2020 klo 10.00–18.00
4.–6.9.2020 klo 10.00–18.00
11.–13.9.2020 klo 10.00–18.00
18.–20.9.2020 klo 10.00–18.00
25.–27.9.2020 klo 10.00–18.00

Village-2-Valley gondoli
19.6–27.9.2020 klo 10.00–17.00

Osta liput verkkokaupasta

Valkoiset lakanat ja vehreä tunturi

Varaa kesälomakoti Rukan monipuolisesta Ski-Inn majoitusvalikoimasta ja anna auringon paistaa. Kylmemmän sään sattuessa lämmitetään sauna, jollainen löytyy jokaisesta Rukan Ski-Inn mökistä tai huoneistosta. Olemme tehneet lomailusta erityisen leppoisaa, sillä majoituksen hintaan kuuluu aina liinavaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous. Valitse MastonAition mökki Juhannuskallion kupeesta tai huoneisto joko RukaTontusta tai AurinkoRinteeltä Talvijärven uimarannan vierestä – vai olisiko paras vaihtoehto sittenkin keskellä Rukan kylää, huoneisto RukaSuitesista tai RukaVillagesta?

Opi maastossa pyöräilyn tekniikat 

Kaltiolammen rannassa sijaitsee MTB-tekniikkarata, jolla voi harjoitella pyörän hallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita. Tekniikkarata soveltuu myös lapsille ja vanhemmat pystyvät kulkemaan tarvittaessa jalkaisin radan reunalla. Lue lisää maastopyöräilystä Rukalla täällä.

Vuokraa pyörä kätevästi verkosta

Tunturissa tapahtuu

Elokuussa mittelöidään alamäkipyöräilyn SM-kisat Rukalla sekä festaroidaan, sillä loppukuusta Rukan ja Oulangan polut valtaa sympaattinen ilmaisfestivaali Villifestivaali. Syyskuussa ihastellaan ruskan värejä ja juhlitaan legendaarisissa Rukan Karaokekarnevaaleissa. Lokakuussa onkin aika avata Suomen laskukausi Rukalla, avaustavoite on 2.10.2020.

Rukan tapahtumakalenteri

Tutustu Rukan kylän palveluihin

RukaStoresta löydät varusteet Karhunkierrokselle, pyöräretkille ja Rukan kylän aktiviteetteihin, tuliaiset ja matkamuistot kotiinvietäväksi sekä jokaisen kesäreissun perustarvikkeet, eli aurinkorasvat, hyönteiskarkotteet sekä ensiapupakkaukset. Ruka Brand Village on pullollaan outdoor-muodin huippumerkkejä – myymälästä löydät muun muassa Fjällrävenin, Peak Performancen ja Kari Traan tuotteet sekä paljon hyviä kesätarjouksia. Välinevuokrauskin onnistuu kätevästi keskeltä kylää – Pisteen RukaVuokraamossa on monipuolinen valikoima maastopyöriä, fat bikejä sekä sähköpyöriä.

Kaikkien Rukan liikkeiden ja ravintoloiden aukioloajat näet kätevästi sivulta www.ruka.fi/aukioloajat.

Suomen kesä on lyhyt – Rukan laskukauden 2020–2021 avaustavoite on 2.10.2020.

Rukan rinteet avautuvat jälleen ennätysaikaisin ja ensimmäisenä Suomessa. Nähdään mäessä jo lokakuussa!

Suomen laskukauden avaus Rukalla 2.–4.10.2020.

#LUMENKOORDINAATIT