Rukalla lasketaan kesät talvet

VillageExpress-tuolihissi kuljettaa kesäkelkkailijat, jalankulkijat ja pyöräilijät Rukan kylästä huipulle ihastelemaan maisemia sekä nauttimaan kesäkelkkaradan ja pyöräreittien tarjoamasta vauhdista. Katso maisemahissin ja kelkkaradan aukioloajat täältä. Rukan kylä ja ympäröivä luonto tarjoaa muutakin mukavaa tekemistä: Vuokraa pyörä ja polkaise tutkimaan Rukan reittejä, haasta perhe minigolf-peliin, tutustu tunturia ympäröivään frisbeegolf-rataan, narraa kaloja tai suuntaa polkuveneellä vesille Kaltiolammella.

Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros päättyy Rukan kylään, ja Rukalta löydät myös useamman hienon päiväreitiksi sopivan patikointireitin, kuten Valtavaaran huiputuksen tai Pyhän Jyssäyksen. Tutustu Rukan ja kansallispuistojen reitteihin täällä.

Kesällä 2019 Village-2-Valley maisemagondoli on suljettuna rakennustöiden viimeistelyjen vuoksi. 

Valkoiset lakanat ja vehreä tunturi

Varaa kesälomakoti Rukan monipuolisesta Ski-Inn majoitusvalikoimasta ja anna auringon paistaa. Kylmemmän sään sattuessa lämmitetään sauna, jollainen löytyy jokaisesta Rukan Ski-Inn mökistä tai huoneistosta. Olemme tehneet lomailusta erityisen leppoisaa, sillä majoituksen hintaan kuuluu aina liinavaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous. Valitse MastonAition mökki Juhannuskallion kupeesta tai huoneisto joko RukaTontusta tai AurinkoRinteeltä Talvijärven uimarannan vierestä – vai olisiko paras vaihtoehto sittenkin keskellä Rukan kylää, huoneisto RukaSuitesista tai RukaVillagesta?

Opi maastossa pyöräilyn tekniikat 

Rukan hiihtokoulussa vaihdetaan kesällä laskuvälineet maastopyöriin ja  opetetaan maastopyöräilyn saloja. Maastopyöräretket Rukan huipulle järjestetään tiistaisin sekä perjantaisin ja maastopyöräilyn ajotekniikoihin pääset tutustumaan opastetusti maanantaisin ja keskiviikkoisin. Varaa tunnit helposti netistä!

Kesän 2019 uutuutena on Rukan kylään Kaltiolammen rantaan avattava MTB-tekniikkarata. Radalla voi harjoitella pyörän hallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita. Tekniikkarata soveltuu myös lapsille ja vanhemmat pystyvät kulkemaan tarvittaessa jalkaisin radan reunalla. Radan avaamisen ajankohta tarkentuu alkukesällä. Lue lisää maastopyöräilystä Rukalla täällä.

Loading...

Kesä ja ruskasesonki täynnä tapahtumia – mukana monia uutuuksia!

Heinäkuussa järjestetään Suomen pohjoisin sup-tapahtuma Ruka Sup Weekend, elokuussa Rukan ja Oulangan polut valtaa sympaattinen ilmaisfestivaali Villifestivaali ja syyskuussa ihastellaan luontovalokuvia Kuusamo Nature Photossa sekä juhlitaan legendaarisissa Rukan Karaokekarnevaaleissa. Lokakuussa onkin aika avata Suomen laskukausi Rukalla 4.10. alkaen.

Rukan tapahtumakalenteri

Tutustu Rukan kylän palveluihin

RukaStoresta löydät varusteet Karhunkierrokselle, pyöräretkille ja Rukan kylän aktiviteetteihin, tuliaiset ja matkamuistot kotiinvietäväksi sekä jokaisen kesäreissun perustarvikkeet, eli aurinkorasvat, hyönteiskarkotteet sekä ensiapupakkaukset. Ruka Brand Village on pullollaan outdoor-muodin huippumerkkejä – myymälästä löydät muun muassa Fjällrävenin, Peak Performancen ja Kari Traan tuotteet sekä paljon hyviä kesätarjouksia. Välinevuokrauskin onnistuu kätevästi keskeltä kylää, sekä RukaStoressa että Pisteen RukaVuokraamossa on monipuolinen valikoima maastopyöriä, fat bikejä sekä sähköpyöriä.

Kaikkien Rukan liikkeiden ja ravintoloiden aukioloajat näet kätevästi sivulta www.ruka.fi/aukioloajat.

Suomen kesä on lyhyt – Rukan laskukausi 2019–2020 alkaa jo 4.10.2019.

Rukan rinteet avautuvat jälleen ennätysaikaisin ja ensimmäisenä Suomessa. Nähdään mäessä jo lokakuussa!

Suomen laskukauden avaus Rukalla 4.–6.10.2019.

#LUMENKOORDINAATIT