Rukalla lasketaan kesät talvet

VillageExpress-tuolihissi kuljettaa kesäkelkkailijat, zipline asiakkaat, jalankulkijat ja pyöräilijät Rukan kylästä huipulle ihastelemaan maisemia sekä nauttimaan Suomen pisimmän kesäkelkkaradan, Suomen pisimmän ziplinen ja tunturin pyöräreittien tarjoamasta vauhdista. Myös Village-2-Valley maisemagondoli avaa uudenlaiset kesänäkymät ympäri tunturia. Gondolin kyytiin voi hypätä jalankulkijat sekä pyörällä, pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa liikkuvat. Lemmikitkin ovat tervetulleita gondolin kyytiin. 

Rukan kylä ja ympäröivä luonto tarjoaa muutakin mukavaa tekemistä: Vuokraa pyörä ja polkaise tutkimaan Rukan reittejä, haasta perhe minigolf-peliin, tutustu tunturia ympäröivään frisbeegolf-rataan, narraa kaloja tai suuntaa polkuveneellä vesille Kaltiolammella. Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros päättyy Rukan kylään, ja Rukalta löydät myös useamman hienon päiväreitiksi sopivan patikointireitin, kuten Valtavaaran huiputuksen tai Pyhän Jyssäyksen. Tutustu Rukan ja kansallispuistojen reitteihin täällä.

Hissien ja kesäkelkkaradan kesäaukioloajat

Village-2-Valley maisemagondoli sekä Village Express -tuolihissi kuljettaa asiakkaita huipulle ja tunturin yli kesäkaudella. Huom! Aukioloissa voi olla poikkeuksia säästä ja tuuliolosuhteista johtuen. Sateella kesäkelkkarata on suljettu. Tarkistathan päiväkohtaiset poikkeukset täältä.

11.6.–20.6. klo 10–18
21.6.–7.8. klo 10–20
8.8. -> klo 10–18

Osta liput verkkokaupasta

Maastopyöräily ja Ruka Bike Park 

Ruka Bike Parkin ensimmäiset reitit rakentuivat viime kesäkauden 2020 aikana, loput tulevan kesän 2021 aikana. Kesällä 2020 valmistui kaksi uutta alamäki- ja kaksi cross-countryreittiä. Lisäksi Family Parkiin rakennettiin lapsillekin sopiva alue alamäkiharjoitteluun sekä Pump Track, joka on pyörän ja kehon hallintaa kehittävä aaltorata. Kaltiolammen rannassa sijaitsee MTB-tekniikkarata, jolla voi harjoitella pyörän hallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita. Tekniikkarata soveltuu myös lapsille ja vanhemmat pystyvät kulkemaan tarvittaessa jalkaisin radan reunalla. Lue lisää maastopyöräilystä Rukalla täällä.

Valkoiset lakanat ja vehreä tunturi

Varaa kesälomakoti Rukan monipuolisesta Ski-Inn majoitusvalikoimasta ja anna auringon paistaa. Kylmemmän sään sattuessa lämmitetään sauna, jollainen löytyy jokaisesta Rukan Ski-Inn mökistä tai huoneistosta. Olemme tehneet lomailusta erityisen leppoisaa, sillä majoituksen hintaan kuuluu aina liinavaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous. Valitse MastonAition mökki Juhannuskallion kupeesta tai huoneisto joko RukaTontusta tai AurinkoRinteeltä Talvijärven uimarannan vierestä – vai olisiko paras vaihtoehto sittenkin keskellä Rukan kylää, huoneisto RukaSuitesista tai RukaVillagesta?

Tutustu Rukan kylän palveluihin

RukaStoresta löydät varusteet Karhunkierrokselle, pyöräretkille ja Rukan kylän aktiviteetteihin, tuliaiset ja matkamuistot kotiinvietäväksi sekä jokaisen kesäreissun perustarvikkeet, eli aurinkorasvat, hyönteiskarkotteet sekä ensiapupakkaukset. Ruka Brand Village on pullollaan outdoor-muodin huippumerkkejä – myymälästä löydät muun muassa Fjällrävenin, Peak Performancen ja Kari Traan tuotteet sekä paljon hyviä kesätarjouksia. Välinevuokrauskin onnistuu kätevästi keskeltä kylää – Pisteen RukaVuokraamossa on monipuolinen valikoima maastopyöriä, fat bikejä sekä sähköpyöriä.

Kaikkien Rukan liikkeiden ja ravintoloiden aukioloajat näet kätevästi sivulta www.ruka.fi/aukioloajat.

Tutustu myös kesän tapahtumiin

Suomen kesä on lyhyt – Rukalla lasketaan taas 8.10.! 

Rukan rinteet avautuvat jälleen ennätysaikaisin, 8. lokakuuta 2021. Nähdään mäessä!

Tutustu

#LUMENKOORDINAATIT