Polar Night Light Festival 2023

Valoa kaamoksen keskelle – maailman pohjoisin rinnealueet valaiseva valoinstallaatio syttyy jälleen Rukalle.
Aika
13.1.2023 - 29.1.2023
Paikka
Rukan rinnealue
Rinteet Taide & Kulttuuri Maksuton Isot tapahtumat
Ruka Polar Night Light Festival

Polar Night Light Festival valaisee tunturia kuudetta kertaa tammikuussa 2023

Tämän kaamosajan valopilkun takana ovat Sun Effects, Rukakeskus sekä alueen matkailuyhdistys, jotka tuovat näyttävän valotaiteen ihmisten iloksi keskelle säkkipimeää vuodenaikaa. Kun valoteokset hehkuvat Kuusamon talvisen maagista maisemaa vasten, ulos pakkaseen on huomattavasti mukavampi lähteä. Osan valoteoksista voi kokea rinteessä sukset jalassa, stigaillen iltaisin lauantaista torstaihin ja osan Rukan kylässä kävellen.

Tapahtuma on ilmainen, mutta osa valoista on sijoitettuna laskettelurinteeseen. Tapahtuman kokonaisuuden näet ja koet parhaiten laskettelemalla Kuru-rinteessä. Myös gondoli vie Saaruan huipulle, josta pääsee ihailemaan Kurun valoja.

Rukan kylällä näytetään koko festivaalin ajan kahta abstraktia videotaideteosta, jotka on luonut taiteilija Joonas Toivonen aka. toiminto. Teokset ovat yhteydessä toisiinsa ja kantavat nimeä Collapsing Sequenses. 

"Abstraktien vaikutelmien loputon virta vieraista maisemista ja geometrisista rakenteista järjestyy olemiseen, romahtaen itseensä.
Collapsing Sequences on Joonas Toivosen eli toiminnon generatiivinen taideteos. Taideteos rakentuu generatiiviselle NFT editiolle "Collapsed Sequence", joka julkaistiin vuonna 2022."

 

Tervetuloa nauttimaan valotaiteesta ainutlaatuisen upeaa pohjoista luonnonnäyttämöä vasten! 

PNLFPolar Night Light Festivalissa valo- ja videokuvataan tapahtuman aikana.

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Mahdolliset Rukatunturi Oy:sta riippumattomat sähkökatkot ja siitä seuraavat ohjelmamuutokset tai peruuntumiset eivät oikeuta rahanpalautuksiin.

Location / Organizer: Rukakeskus Oy / Sun Effects
 

 

Tutustu myös