Fearless Finns Yläkoululeiri

Alppihiihdon valmennuskeskus järjestää yhteisyössä Ski Sport Finlandin kanssa valtakunnallisen Fearless Finns -yläkoululeirityksen kaudella 2023 – 2024! Leiritys on suunnattu yläkouluikäisille alppihiihtoa harrastaville nuorille. Fearless Finns- yläkoululeiritys on osa SSF:n valmennusjärjestelmää, jossa luodaan pohjaa monipuolisille lajitaidoille mahdolliselle lukio ja maajoukkuepolulle siirtymiselle.

Ilmoittaudu mukaan:
https://www.lyyti.fi/reg/FearlessFinnsYlakoululeiritys
Aika
29.10.2023 - 3.11.2023
Paikka
Ruka Ski Resort
Osoite

Rukankyläntie 17
93830 Rukatunturi
Suomi

Lapset & Nuoret

Leireillä on käytössä Olympiakomitean tuottamat Kasva Urheilijaksi sisällöt. Leireillä nuoria valmentavat myös valmennuskeskusten ja urheiluopistojen asiantuntijat psyykkisen-, ravinto- ja fysiikkavalmennuksen osalta.

Ilmoittautuminen (ja muutoksen ilmoittautumisiin) kullekin leirille päättyy noin kuukausi ennen leirin alkua, minkä jälkeen osallistumisen peruminen (esim. sairastumisen vuoksi) vain lääkärin todistusta vastaan. Voit ilmoittautua kaikille leireille saman linkin kautta.

Ilmoittaudu mukaan https://www.lyyti.fi/reg/FearlessFinnsYlakoululeiritys

Rukan leirillä 29.10.-3.11.2023 teemana harjoituksiin ja kilpailuun valmistautuminen sekä alppihiihdon perustaitojen harjoittelu vaihtuvissa olosuhteissa. Leiripäivä koostuu lajiharjoituksista, oheisharjoituksista, sekä kasva urheilijaksi luennoista. Koululäksyjen teolle varataan aikaa päivittäin lounaan jälkeen. Majoittuminen Ruka Suites huoneistoissa Rukan kylässä. Ruokailut aamupala, lounas ja päivällinen Ruka Scandicissa. Leirimaksu 94 euroa/vrk (leirin pituus 5 vrk) sisältää majoituksen, ruokailut ja valmennuksen. Hissiliput Ruka keskus tarjoaa leiriläisille seuraavin sopimushinnoin:

5 pv lippu 120 eur / hlö / nuoriso 12-17 v

Ruka-Pyhä treenikausari 340 eur / hlö / nuoriso 12-17 v

 

tiedustelut:

Eetu Virranniemi

eetu.virranniemi@kuusamo.fi

0407645518

 

Leiritysohjelma:

Yläkouluikäisten yläkoululeirillä koulunkäynti ja harjoittelu yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi leiriolosuhteissa ja annetaan eväät parempaan arjen hallintaan myös leirien välisinä aikoina – tavoitteena on tarjota nuorille urheilijoille tukea kokonaisvaltaiseen urheilijaksi kasvamiseen.

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa usean lajin valmennusjärjestelmää ja urheilijan polkua. Lajin määrittelemien valmennuslinjausten mukaisesti toimitaan myös yläkouluikäisten valmennuksessa. Nuorten urheilijoiden kohdalla tämä tarkoittaa lajivalmentautumisen rinnalla monipuolisten taito- ja fyysisten ominaisuuksien harjoittelua, urheilijoiden elämäntaitojen, kuten ravitsemuksen, psyykkisten taitojen ja urheilijan terveyteen liittyvien taitojen kerryttämistä sekä tuen tarjoamista urheilijan kaksoisuraan ja opiskelutaitoihin.

Yläkoululeiritys tehostaa arkiharjoittelua kokonaiskuormitus huomioiden. Yläkoululeiri on erityisen soveltuva nuorille, joiden laji vaatii erityiset olosuhteet, sekä oppilaille, joiden koulut eivät kuulu urheiluakatemiaverkostoon. Lajeissa, joissa lajiliitto on keskittänyt toisen asteen valmennuksen valmennuskeskusympäristöön, yläkoululeiritys tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja totuttautua jo etukäteen mahdolliseen tulevaan opiskelu- ja valmentautumisympäristöönsä.

 

Valtakunnallisen yläkoululeirityksen toimintamalli

  • kolmen vuoden leiritysprosessi sisältäen 6 leiriä vuodessa
  • leirivuorokausia on 5 päivää/leiri
  • yläkoululeirityksessä noudatetaan valtakunnallisia urheilijaksi kasvamisen sisältöjä ja lajivalmennus tapahtuu lajin määrittelemien linjausten mukaisesti
    • taito- ja fyysisten ominaisuuksien valmennuksessa noudatetaan Kasva urheilijaksi -yleisvalmennuksen linjauksia
    • sisältöjen jako vuositasolla: 1/3 lajiharjoittelua, 1/3 taito- ja fyysistä ominaisuusharjoittelua, 1/3 urheilijan elämäntaitoja
    • leirien aikana koulunkäynnille ja läksyille on varattu aika päivittäin
  • nuoren urheilijan kaksoisuraa tuetaan tarjoamalla hänelle tietoa leirityksenjärjestäjän ja lajiliiton toimesta. Leiritykseen kuuluu mm. infokooste toisen asteen urheiluoppilaitoksista- ja järjestelmästä.