2022-6-19 Ruka Summer Vilhunen 035.jpg

Rukan hiihtokoulu vaihtui kesällä Bike Schooliksi

RUKAN HIIHTOKOULU VAIHTUI KESÄLLÄ BIKE SCHOOLIKSI

Uutinen julkaistu 19.7.2022

Rukan Hiihtokoulu jatkaa toimintaansa myös kesällä, kun sukset vaihdetaan pyöriin ja ammattitaitoiset FMBIA-koulutetut bike park -ohjaajamme perehdyttävät alamäkipyöräilyn sekä maastopyöräilyn taitoihin turvallisesti ja elämyksellisesti. Bike Schoolin kesätarjontaan kuuluu introkurssit, jatkokurssit, lasten omat Werneri-pyöräilykurssit sekä yksityisopetukset.

Monia kiehtoo ajatus bike parkissa ajamisesta, mutta kynnys lajiin tutustumiseen saattaa usein olla korkea. Ruka haluaa omalta osaltaan olla madaltamassa tätä kynnystä panostamalla kattavaan kurssitarjontaan, laadukkaaseen opetukseen sekä monipuoliseen reittitarjontaan. Kun lajin aloittaa rauhassa sekä osaavassa ohajuksessa, reiteillä pyöräily sekä eteneminen on hallittua ja itsevarmaa ja sitä kautta myös aina turvallisempaa.

Kurssit kaiken tasoisille kuskeille

Introkursseilla lähdetään liikenteeseen tasamaalta, jossa harjoitellaan ajoasentoa, jarrutustekniikoita, katseen suuntaamista sekä pyörän hallinnan perustekniikoita. Kurssin aikana tutustutaan Bike Parkin vihreisiin reitteihin sekä neuvotaan oikeaoppinen hissien käyttö ja niistä poistuminen. Jatkokursseilla syvennytään ajotaitojen kehittämiseen sinisillä reiteillä sekä opastetaan parempaan kaarreajoon, pieniin hyppyihin sekä jyrkkien kohtien turvalliseen ja hallittuun ajamiseen.

Werneri kursseilla perheen pienimmät harjoittelevat pyöräilyn perustaitoja Rosa & Rudolf Family Parkissa, pumppausliikettä pump-track radalla sekä muita perustaitoja harjoitusesteillä. Ylämäet noustaan turvallisesti taikamattohissillä. Werneri jatkokurssilla keskitytään tasapainon, kaarreajojen sekä vauhdin hallintaan Bike Parkin vihreillä reiteillä.

Bike park -kurssit eivät ole tarkoitettu pelkästään lajia aloitteleville, vaan tarjontaa löytyy myös kokeneemmille kuskeille. Opeista ei myöskään ole hyötyä pelkästään alamäkipyöräilyssä, vaan niistä voi ammentaa myös muissa pyöräilylajeissa. Hallitsemalla ajoasennon ja tasapainon, vauhdinhallinnan, jarrutustekniikan sekä ennakoinnin pystytään minimoimaan riskit Bike Parkin reiteillä sekä maastoajossa.

 

Tutustu kursseihin

 

YKSITYISOPETUSTA BIKE PARKISSA TAI OPASTETTU MAASTOPYÖRÄRETKI

Jos kurssien ajankohdat eivät sovi lomasuunnitelmiin, tarjolla on tänä vuonna myös opastettuja yksityistunteja, jonka sisältö räätälöidään oppilaan/oppilaiden toiveiden mukaisesti. Yksityisopetuksen voi varata netin kautta torstaista lauantaihin tai muille ajankohdille olemalla yhteydessä suoraan pyöräilykouluun +358 400 101 636/ hiihtokoulu@ruka.fi.

Rukaa ympäröivästä luonnon kauneudesta pääsee nauttimaan myös alamäkireittien ulkopuolella, sillä alueelta löytyy laaja maastopyöräilyreitistö. Opastetut maastopyöräretket tarjoavat mukavan ajokokemuksen ja vievät sinut samalla kauniille maisemapaikoille.  Samalla pääset harjoittelemaan vauhdin ja tasapainon hallintaa, joita tarvitaan vaihtelemissa maastoissa sekä alamäkipoluilla.

Kaikki tarvikkeet Bike Parkiin ja muihin pyöräseikkailuihin ovat vuokrattavissa Piste Vuokraamosta Rukan kylästä.

2022-6-19 Ruka Summer Vilhunen 035.jpg

 

Muut tuoreimmat uutiset:

Kitka MTB Ruka

KITKA maastopyöräilytapahtuma kasvaa ensi kesänä – alamäkipyöräilyn Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2024 Rukalle

Saaruan huipun saunaravintola havainnekuva

Rukan saunaravintola avautuu jo joulukuussa 2024 — ehdota nimeä!

Ruka70+30hero

Rukan juhlavuosi — lähetä meille kuvamuistosi menneiltä vuosikymmeniltä

Harmaa Rinne festival Ruka

Aurinkotuolivaraukset ovat nyt auki – kevään parhaat festivaalikelit löydät Rukan rinteiltä