Sukevan Sulttaani Mika Hujanen

Sukevan Sulttaani juoksee hyvää kuusamolaisille junioriharrastajille

Hyväntekijä Mika Hujanen eli Sukevan Sulttaani tempaisee hyväntekeväisyysjuoksun merkeissä Helsingistä Nuorgamiin kesällä 2023.

Julkaistu 1.6.2023

Jokaisella juoksureitin varrelle osuvalla paikkakunnalla hyväntekeväisyysjuoksun sponsorit lahjoittavat urheiluvälineitä paikallisille lapsille ja nuorille. 

Pyyteettömästi muita auttava ikiliikkuja

Sukevalainen Mika Hujanen sai liikanimen ”Sulttaani” salibandyharrastuksen tiimellyksessä. Mieleenpainuvasta lempinimestä on ollut hyötyä Hujasen hyväntekeväisyystempausten kehittyessä kohti huikeaa hyväntekeväisyysjuoksua Suomen läpi. Vuosien varrelle on mahtunut salibandyn hyväntekeväisyysotteluja, keräyksiä vähävaraisille, liikuntarajoitteisten lasten ilahduttamista ja monenlaisia liikunnallisia tempauksia. 

Myös tasavallan presidentti on noteerannut Hujasen hyvää mieltä ja hyvinvointia tuottavan toiminnan, ja palkinnut sen kutsulla linnanjuhliin vuonna 2016. 

Sukevan Sulttaani lahjoittaa Kuusamon Pallo-Karhujen junioreille 2000 € edestä urheiluvälineitä

Hujasen kahden kuukauden mittainen juoksu-urakka starttasi Helsingin Olympiastadionilta 1.5. ja kesäkuun alussa Hujanen taittaa matkaa Suomussalmen tienoilla. Kuusamon raja ylittyy 4.6. Nuorgamiin saavutaan suunnitelmien mukaan 1.7.

Kuusamon juoksuetapin sponsoreina toimivat alueen matkailumarkkinoinnista vastaava Ruka-Kuusamo Matkailu ry ja mökkivälitykseen erikoistunut Lomarengas. Kuusamon etapin tuottona Sukevan Sulttaani lahjoittaa Kuusamon Pallo-Karhujen jääkiekkojaoston junioreille 2000 € edestä sählymailoja ja muita urheiluvarusteita. 

”Sukevan Sulttaanin hyväntekeväisyysjuoksu on mitä mahtavin tapa tukea paikallisia lapsia ja nuoria liikunnallisissa harrastuksissa. Tämä kulkee käsi kädessä oman vastuullisuusohjelmamme kanssa. Tavoitteenamme on tuottaa hyvää paikallisille ihmisille”, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

”Monitoimimies Mika Hujanen oli meille jo entuudestaan tuttu ja luotettavaksi havaittu toimija Rukan Pipolätkän järjestelyjen tiimoilta. Ja kun sponsorointi on toteutettu niin, että lahjoitusvarat menevät suoraan juniorien välineisiin, sponsoriksi ryhtyminen oli meille ihan itsestään selvä juttu.” 

Jokainen etappi on täynnä hyvää mieltä ja auttamisen iloa

Kullakin etapilla Hujasta on vastaanottamassa riemukas joukko paikallisia harrastajia. Hujasen mukaan on erityisen hienoa seurata lasten ja nuorten iloa uusista harrastusvälineistä. Samalla Hujanen välittää omalla toiminnallaan esimerkkiä pyyteettömästä auttamisen ilosta ja halusta tehdä muille hyvää. 

”Juoksu on kulkenut todella hienosti ilman ongelmia, mikä on ollut positiivinen yllätys. Tällä hetkellä matkaa taitetaan Suomussalmen marjastusmaisemissa, ja Ruka-Kuusamo lähestyy mukavaa vauhtia. Ruka on itselle merkittävä paikka, sillä olen ollut töissä joka vuosi Rukan Pipolätkässä. Rukalle on mukava tulla, sillä kaikki järjestelyt ja puitteet ovat aina olleet viimeisen päälle kunnossa”, Hujanen kertoo tunnelmia tien päältä. 

Sukevan Sulttaanin tervetulotoivotus Rukan kylässä to 8.6. klo 14

Sukevan Sulttaani saapuu Rukan kylään torstaina 8.6.2023 klo 14 tienoilla. Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n ja Lomarenkaan sponsoroimaa Kuusamon etapin urheiluvälinelahjoitusta ovat vastaanottamassa Kuusamon Pallo-Karhujen jääkiekkojaoston juniorit. Median edustajat ja yleisö ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Sukevan Sulttaaniin ja kuulemaan kokemuksia hyväntekeväisyysjuoksusta. 

”Toteutimme saadulla lahjoituksella junnujoukkueiden toiveen synteettisen jään hankinnasta. Koottava tekojää mahdollistaa harrastajille luistimet jalassa tapahtuvaa lajiharjoittelua jääkauden ulkopuolella. Hankinta koettiin erityisen tärkeänä juuri nyt, sillä jäähalli on suljettuna tänä kesänä yli kolmen kuukauden ajan,” kiittelee PAKA:n puheenjohtaja Marika Raatikainen. Raatikaisen mukaan kiekkojunnut innostuvat kaikista mailapeleistä, ja synteettisen jään lisäksi lahjoitetut 40 salibandymailaa tukevat erinomaisesti oheisharjoittelua.