Rukan Pipolätkä

Rukan Pipolätkä 19.-21.1.2023

Euroopan suurin pipolätkäturnaus järjestetään Rukalla!

Tiedote julkaistu 25.11.2022

Rukan Pipolätkä on kasvanut vuosien varrella pienen harrastajapiirin tapahtumasta Euroopan suurimmaksi pipolätkäturnaukseksi. 223 ilmoittautuneen joukkueen määrällä tapahtuma pitelee hyppysissään maailman toiseksi suurimman pipolätkäturnauksen titteliä. Edelle menee vain Minnesotassa järjestettävä U.S. Pond Hockey, jossa on mukana 300 joukkuetta. 

Vuoden 2023 pipolätkäturnauksen kysyntä on ollut niin suurta, että tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä. Tapahtuman kehityskaareen on sisältynyt jo aiemmin pelien jakaminen kahdelle eri jääalueelle: osa peleistä pelataan Rukan kylässä Kaltiolammen luonnonjäällä ja osa Rukan Hiihtostadionille jäädytettävällä kentällä. 

– On ollut mahtava nähdä, miten alkujaan varsin pieni tapahtuma on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Tästä kuuluu iso kiitos kaikille joukkueille, jotka vuodesta toiseen tulevat Rukalle viihtymään yhdessä pipolätkän parissa. Ja toki Ruka-Kuusamon alueelle, joka tarjoaa tapahtumalle maailmanluokan puitteet, kommentoi Jesse Laaksonen, toinen tapahtuman perustajista.

Kaukaisimmat joukkueet saapuvat Rukalle Kanadasta asti. Joukkueissa on mukana paljon entisiä NHL-pelaajia ja muita julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Lumi, pakkanen ja kaamos sekä samaan aikaan meneillään oleva Polar Night Light -valofestivaali luovat tapahtumalle upean eksoottisen tunnelman, jota kannattaa tulla ihastelemaan pitkienkin matkojen takaa. Turnaukseen sisältyy luonnollisestikin myös viihteellistä iltaelämää nimekkäiden artistien johdolla alueen yökerhoissa, tänä vuonna mukana menossa ovat mm. Poju ja Mikael Gabriel. 

–  Euroopan suurimman pipolätkäturnauksen titteli on luonnollisestikin meille mahtava meriitti. Olisi toki hienoa, mikäli Rukan Pipolätkä kasvaisi tulevaisuudessa maailman suurimmaksi pipolätkäturnaukseksi. Kaikkein tärkeintä meille on kuitenkin se, että tapahtuma on monelle kaveriporukalle se talven paras viikonloppu, Jesse Laaksonen summaa.

Lisätietoja: 
Pipolatka.fi 
Ruka.fi/pipolatka
Jesse Laaksonen, tapahtumatuottaja, TD Productions Oy, puh. 050 3464 564, jesse@tdproductions.fi
Harri Niskanen, tapahtumatuottaja, Ruka-Kuusamo Matkailu ry, puh. 040 5073 155, harri.niskanen@rukakuusamo.fi