Arctic Weekend @ Ruka

Arctic Weekend siirtyy Rukalle

Laskulajien kauden avaustapahtuma Arctic Weekend siirtyy Rukalle

Tiedote julkaistu 16.6.2022

Arctic Weekendin uusi aika alkaa, kun Rovaniemellä viisi vuotta järjestetty, laskulajit yhteen kokoava tapahtuma siirtyy Rukalle. Arctic Weekend ja Ruka ovat solmineet monivuotisen yhteistyökumppanuuden. Muutoksen myötä toteutuu tapahtuman järjestäjien pitkäaikainen haave löytää kumppani, joka pystyy tarjoamaan tapahtuman kehittymiselle tarvittavat puitteet.

Arctic Weekendin tuottaja Ville Puominen on Ruka-yhteistyöstä innoissaan.

– Tämä on tosi siistiä! Ruka on aina tukenut laskulajikulttuuria ja tämä on meille juuri oikea muutos. Olen todella fiiliksissä siitä, että Rukalla nähdään Arctic Weekendissa paljon potentiaalia ja uskotaan siihen, että tapahtuman avulla voidaan luoda entistäkin hienommat kauden avajaismeiningit. Pääsemme vihdoinkin oikeasti avaamaan Suomen laskukauden Rukan säilölumirinteillä, Puominen iloitsee.

Innostavaa tekemistä samanhenkisessä porukassa aamusta iltaan

Rukan kylässä ja rinteillä Arctic Weekendin osallistujat voivat liikkua sujuvasti monipuolisten palvelujen parissa ja kokea sen ainutlaatuisen kauden aloittamisen fiiliksen, jota koko tapahtuma henkii. Säilölumirinteillä järjestetään monipuolista ohjelmaa tapahtuman ajan, ja sen lisäksi rinteessä pääsee testaamaan uusia tuotteita Suomen suurimmassa test centerissä, joka toteutetaan yhteistyössä Ruka Storen kanssa. Rukan kylän alueella sijaitsevassa Ravintola Pisteessä pidetään luentoja, katsotaan elokuvia ja nautitaan iltajuhlista. 

– Meillä on halu rakentaa tapahtumaan selkeä polku jokaisella osa-alueelle. Laskulajien harrastajilla on eri tarpeet ja asiat, jotka heitä kiinnostavat. Arctic Weekendin tavoitteena on pystyä vastaamaan näihin tarpeisiin mahdollisimman hyvin ja tuoda mukaan myös uusia ajatuksia alkavalle laskukaudelle. Rukalla tällaisen ohjelman rakentaminen onnistuu erinomaisesti olosuhteiden ja infran ansiosta. Henkilökohtaisesti olen todella iloinen siitä, että pääsemme yhdessä rakentamaan pitkäjänteisesti tulevaa tapahtumakokonaisuutta, kertoo Antti Autti, toinen Arctic Weekendin tuottajista.

Arctic Weekend -yhteistyö tuo kaivattua nostetta Rukan kauden aloitukseen

- Olemme pitkään pohtineet tapahtumaformaattia, joka istuisi kyseiseen ajankohtaan. Laskukauden avausviikonloppu on kiinnostanut aktiivilaskijoita jo vuosia, mutta on mahtavaa saada alueelle tapahtuma, joka tarjoaa tulevaan talveen monipuolisesti sopivaa laatusisältöä, aamusta iltaan, hehkuttaa Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n tapahtumatuottaja Jussi Saarinen.

Arctic Weekend - laskulajien kauden avaustapahtuma

Rukalla 7-8.10.2022
Lisätiedot & Early Bird -liput: www.arcticweekend.com ja www.ruka.fi/arcticweekend
Tapahtumaohjelma ja muut lippupaketit julkaistaan pian.
Tapahtuman pääsponsorina toimii Haglöfs.

Haastattelupyynnöt: 
Ville Puominen, 0407150954 villepuominen@gmail.com 
Antti Autti, 0404827142, anttisworld@gmail.com 

Arctic Weekend @ Ruka
Arctic Weekend @ Ruka
Arctic Weekend @ Ruka