rukavalley58

Lajitteluohjeet Ski-Inn majoituksissa

Rukalla halutaan panostaa kierrätykseen, sillä oikein lajiteltuna jäte muuttuu roskasta raaka-aineeksi tai energianlähteeksi.

SKI-INN MAJOITUSKOHTEET JA ASUNTOVAUNUALUE

Rukan huoneistoissa voit kierrättää biojätteen, muovin, lasin, metallin, kartongin, paperin ja polttokelpoisen jätteen. Lajittelupisteet sijaitsevat majoituskohteiden jätehuoneissa. Kiitos kun kierrätät!

 

Roskasta raaka-aineeksi – Näin lajittelet oikein:

Image
sekajate-icon
Polttokelpoisen jätteen astiaan lajitellaan mm. vaipat, maskit ja muut hygieniatuotteet, likainen paperi, kartonki ja pahvi, styroksi, lemmikkien jätökset.
Image
biojate-icon
Biojätteeseen lajitellaan ruuantähteet, pilaantuneet elintarvikkeet, perkuujätteet ja kuoret, kahvinporot ja teepussit, talouspaperit ja lautasliinat.
Image
muovi-icon
Muovinkeräykseen menevät elintarvikkeiden tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset, pesuaine- ja shampoopakkaukset, muovikassit, -pussit ja kääreet.
Image
kartonki-icon
Kartonkiin lajitellaan mm. pahvilaatikot, kartonkiset juomatölkit, einespakkaukset, wc-paperihylsyt ja pizzalaatikot. Lajittele tyhjinä, kuivina ja sisäkkäin litistettyinä.
Image
metalli-icon
Metalliin lajitellaan tyhjinä ja kuivina mm. säilyketölkit, pantittomat juomatölkit, metalliset kannet ja korkit, folio.
Image
lasi-icon
Lasikeräykseen lajitellaan lasipullot ja lasipurkit ilman kansia.
Image
paperi-icon
Paperiin lajitellaan kuivina ja puhtaina mm. sanomalehdet, mainosesitteet ja kopiopaperit. Lahjapaperi ei kuulu paperinkeräykseen.

Lisätietoja lajittelusta Rukalla

  • Huomioithan, että Ski-Inn lajittelupisteet ovat tarkoitettu vain majoittujille.
  • Tutustu tarkemmin Kuusamon kaupungin lajitteluohjeisiin.
  • Rukan yleinen kierrätyspiste löytyy Rukanriutalta Salen naapurista. Siellä on lajitteluastiat lasille, metallille, pahville, sanomalehtipaperille ja kartongille.
  • Kaikki Kuusamon yleiset lajittelupisteet ja niiden sijainnit löydät Kuusamon kaupungin sivulta.
Ruka on hiilineutraali hiihtokeskus

Hiihtokeskus sekä kaikki Rukan Ski-Inn-majoitukset ovat hiilineutraaleja. Lue lisää vastuullisuusohjelmastamme.