tykkymonsteri Ruka

Hiihtoloma Rukalla

Kaikki talven riemut perheille sopivassa paketissa – tervetuloa talvilomalle lumen koordinaateille! Tämän talven uutuuksia ovat uusi lastenrinne Mini Ruka, uusi Ruka Park Junior sekä kaksi uutta hissiä suositulla Vuosselin alueella.

Varaa Ski-Inn majoitus hiihtolomille

Nauti lumesta Rukan hiihtolomilla

Koulujen hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10 Rukan rinteet on hiottu huippukuntoon ja koulun laskutehtävät vaihtuvat lumimaisemiin kun alle otetaan sukset tai lumilauta. Kaikki Rukan rinnealueet ovat auki, joten valinnanvaraa riittää ja rinteessä viihtyy vaikka koko päivän. Perjantaisin lasketaan Yömäessä klo 23 saakka ja muina iltoina kun rinteet sulkeutuvat klo 19 on aika ottaa rattikelkat esiin – gondolilla ylös ja rattikelkkaillen alas laskettelurinteitä pitkin. 

Rinneuutuudet Vuosselissa: Mini Ruka, Ruka Park Junior sekä kaksi uutta hissiä

Rukan runsaat rinnepalvelut lapsiperheille takaavat, että kaikille löytyy sopiva mäki ja aktiviteetti – Tutustu tarkemmin Rosa ja Rudolf Family Parkiin ja lasten ja perheiden rinnealueisiin. Talven uutuuksistamme, lasten Mini Rukasta sekä parkkiharjoitteluun tarkoitetusta Ruka Park Juniorista voit lukea lisää uutiset-osiostamme.

Rukan hiihtoladuista ja latukahviloista löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki, ja Rukan pulkkamäet ovat varmasti koko perheen takuuvarma lomahitti. 

Tutustu myös Rukan hiihtokoulun Werneri-kursseihin, joissa 5–15-vuotiaat pääsevät harjoittelemaan uusia taitoja suksilla tai lumilaudalla ja saavat samalla laskukavereita hiihtolomalle. Suositut hiihtolomakurssit kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Rinneuutuus: Mini Ruka

Pienimpiä laskettelijoita ilahduttaa uusi Mini Ruka -rinnealue, jossa tuttujen Rosa-karhun sekä Rudolf-poron eläinystävät seikkailevat laskuissa mukana. Bongaa mäestä Oulangan kansallispuistosta tuttuja elämiä – löydätkö hirven, saukon, kuukkelin sekä jäniksen?

Mini Ruka kuvitus
Rinneuutuus: Ruka Park Junior

Vuosseliin toivottu uutuus Ruka Park Junior sopii hyvin parkkilaskun aloittamiseen niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin. Ruka Park Juniorista löydät kaksi monipuolista temppuilulinjaa, jossa on pressibokseja, putkia ja eri kokoisia hyppyreitä. 

Ruka Park Junior
Asu loma rinteessä

Rauhallista mökki-idylliä tai lomailua kylän ytimessä – Ski-Inn majoitusvalikoimassa on paljon perheille sopivia vaihtoehtoja ja kaikista pääset mäkeen helposti ilman autoa. Kun Rukan parhaat ravintolatkin löytyvät aivan rinteen vierestä, on sujuvan hiihtoloman toteutus enää varausta vaille valmis.

Osta liput jo kotisohvalta

Verkkokaupastamme saat hissiliput ja vuokravälineet ostettua vaikka jo ennen lomaa – Muista myös edullisempi Perhelippu!

Tutustu hiihtolomien päiväkohtaiseen ohjelmaan

KidsClub lastenhoito
Naperoviikot 7 ja 11

Hiihtolomien "etkot ja jatkot" on omistettu alle kouluikäisille lapsille. Silloin rinteillä on hyvin tilaa perheen pienimpien temmeltää!

Talviseikkailuihin Rukan välinevuokraamon kautta

Rinteeseen ja talviretkille on helppo lähteä, kun vuokraa välineet tunturin monipuolisesta valikoimasta Piste Vuokraamosta, Vuosselinportin Vuokraamosta tai Valleyn Vuokraamosta. Laskettelu- ja hiihtosuksien sekä lumilautojen lisäksi vuokraamoistamme löytyy lumikengät ja pulkat, ahkiot (Vuosselinportista) sekä uutuutena liukulumikengät ja lumisurffit (Pisteestä). Omat välineet saat huollettua huippukuntoon Pisteen suksihuollossa. 

 

Talven elämykset perheille

Revontulien bongailua, lumikenkäilyä, poroajeluja, kylpyläelämyksiä...ja vaikka mitä muuta! Ruka-Kuusamon ohjelmatarjonnasta löytyy tekemistä vauhdikkaaseen sekä rauhallisempaan menoon. 

Rukalle on helppo saapua

Maata pitkin matkaillen pääsee junalla Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, ja sieltä matka jatkuu bussilla tai omalla autolla Kuusamoon. Talvella tarjolla on myös suoria bussiyhteyksiä pääkaupunkiseudulta Rukalle. Kuusamoon pääsee Helsingistä myös lentäen ympäri vuoden.

Paikan päällä omaa autoa ei tarvita, sillä paikallisliikenne on toimivaa eritoten Rukan alueella.

Hiilineutraalia laskettelua

Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista. Tiesitkö, että Rukan hiihtokeskus sekä kaikki Ski-Inn-majoitukset ovat energiankäytön osalta hiilineutraaleja?

Rukan hiihtokeskus