Lapsi ja tykkypuut Rukan rinteillä

Hiihtoloma Rukalla

Kaikki talven riemut perheille sopivassa paketissa – tervetuloa talvilomalle lumen koordinaateille!

Nauti lumesta Rukan hiihtolomilla

Koulujen hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10 Rukan rinteet on hiottu huippukuntoon ja koulun laskutehtävät vaihtuvat lumimaisemiin kun alle otetaan sukset tai lumilauta. 
Kaikki Rukan rinnealueet ovat auki, joten valinnanvaraa riittää ja rinteessä viihtyy vaikka koko päivän. Perjantaisin lasketaan Yömäessä klo 23 saakka ja muina iltoina kun rinteet sulkeutuvat klo 19 on aika ottaa rattikelkat esiin – gondolilla ylös ja rattikelkkaillen alas laskettelurinteitä pitkin. 

Rukan runsaat rinnepalvelut lapsiperheille takaavat, että kaikille löytyy sopiva mäki ja aktiviteetti – Tutustu tarkemmin Rosa ja Rudolf Family Parkiin ja lasten ja perheiden rinnealueisiin. Myös Rukan hiihtoladuista ja latukahviloista löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki. 

Isommat koululaiset viihtyvät Ruka Parkin hyppyreiden parissa, ja Rukan pulkkamäet ovat varmasti koko perheen takuuvarma lomahitti. 

Rosa & Rudolf Kids'Club tarjoaa lastenhoitoa 3-10-vuotiaille lapsille ja Rukan hiihtokoulu puolestaan järjestää suosittuja Werneri-hiihtokoulukursseja, joissa 5–15-vuotiaat pääsevät harjoittelemaan uusia taitoja suksilla tai lumilaudalla ja saavat samalla laskukavereita hiihtolomalle. 

Talviseikkailuihin Rukan välinevuokraamon kautta

Rinteeseen ja talviretkille on helppo lähteä, kun vuokraa välineet tunturin monipuolisesta valikoimasta Piste Vuokraamosta, Vuosselinportin Vuokraamosta tai Valleyn Vuokraamosta. Laskettelu- ja hiihtosuksien sekä lumilautojen lisäksi vuokraamoistamme löytyy lumikengät ja pulkat, ahkiot (Vuosselinportista) sekä uutuutena liukulumikengät ja lumisurffit (Pisteestä). Omat välineet saat huollettua huippukuntoon Pisteen suksihuollossa. 

Kun Rukan parhaat perhemajoitukset ja ravintolatkin löytyvät aivan rinteen vierestä, on sujuvan hiihtoloman toteutus enää varausta vaille valmis – tutustu siis tarkemmin Ski-Inn-majoituskohteisiimme ja tee varaus heti. 

Asu loma rinteessä

Rauhallista mökki-idylliä tai lomailua kylän ytimessä – kaikista Ski-Inn-majoituksista pääset mäkeen helposti ilman autoa. 

Osta liput jo kotisohvalta

Verkkokaupastamme saat hissiliput ja vuokravälineet ostettua vaikka jo ennen lomaa – Muista myös edullisempi Perhelippu!

Tutustu hiihtolomien päiväkohtaiseen ohjelmaan

KidsClub lastenhoito
Naperoviikot 7 ja 11

Hiihtolomien "etkot ja jatkot" on omistettu alle kouluikäisille lapsille. Silloin rinteillä on hyvin tilaa perheen pienimpien temmeltää!

Revontulien bongailua, lumikenkäilyä, poroajeluja, kylpyläelämyksiä...

...ja vaikka mitä muuta! Ruka-Kuusamon ohjelmatarjonnasta löytyy tekemistä vauhdikkaaseen sekä rauhallisempaan menoon. Tutustu elämyksiin tarkemmin täällä.

 

Talven elämykset perheille

Rukalle on helppo saapua

Maata pitkin matkaillen pääsee junalla Ouluun, Rovaniemelle tai Kemijärvelle, ja sieltä matka jatkuu bussilla tai omalla autolla Kuusamoon. Talvella tarjolla on myös suoria bussiyhteyksiä pääkaupunkiseudulta Rukalle. Kuusamoon pääsee Helsingistä myös lentäen ympäri vuoden.

Paikan päällä omaa autoa ei tarvita, sillä paikallisliikenne on toimivaa eritoten Rukan alueella.

Hiilineutraali hiihtoloma

Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista. Tiesitkö, että Rukan hiihtokeskus sekä kaikki Ski-Inn-majoitukset ovat hiilineutraaleja?

Rukan hiihtokeskus