Vuosselin rinneprojekti kesällä 2022

Hissityömaa käynnissä Vuosselissa 

Hissityömaa Vuosselissa tekee lisää laskettavaa perheille ja parkkilaskijoille talvikaudelle 2022–2023

Uutinen julkaistu 28.6.2022

Vuosselin alueelle rakennetaan parhaillaan uutta perherinnekokonaisuutta, joka sijoittuu Vuosseli Expressin ja Family Parkin väliin. Rinneprofiilia parannetaan ja alueelle rakennetaan kokonaan uusi rinne ja kaksi uutta hissiä: uusi ankkurihissi, jolla voi laskea uutta rinnettä ja Vuosseli 24-rinteen alaosaa sekä uusi sompahissi, jonka kyytiin pienten laskettelijoiden ja lumilautailijoiden on entistä helpompaa päästä. Rakenteilla olevan sompahissin pituus tulee olemaan 350 metriä ja kapasiteetti 750 henkeä tunnissa. Uuden ankkurihissin pituus tulee olemaan 400 metriä ja kapasiteetti 1200 henkeä tunnissa. 
  
Tärkeänä uutuutena kokonaisuuteen tulee parkkilaskemisen alkeisiin ja harjoitteluun soveltuva snow park.  Rinteeseen tulee kaksi monipuolista temppuilulinjaa, jossa on pressibokseja, putkia ja eri kokoisia hyppyreitä.   
  
Vuosseliin rakennettava uusi snow park korvaa Rosa Parkin ja palvelee jatkossa junioreita ja aloittelevia parkkilaskijoita entistä laajemmalla obstaakkelivalikoimalla. Uusi rinne, uudet hissit ja snow park valmistuvat talvikaudelle 2022–2023.  
  
  
Rakennustyöt käynnissä parhaillaan 
  
Aikaisemmin rinnealueella palvelleet sompahissit eli Poma ja Bistron J-hissi on nyt purettu, minkä lisäksi vanha rinnevalaistus ja lumetuslinjasto ovat saaneet väistyä uuden tekniikan tieltä. Uusien hissien ja rinteiden lisäksi alueelle rakennetaan uusi automatisoitu lumetuslinjasto sekä energiatehokas ja helposti säädettävissä oleva led-valaistus.  
  
Parhaillaan alueella tehdään maatöitä ja perustuksia ankkurihissille sekä sompahissille. Osa uusista hissitoimituksista on jo saapunut perille, joten rakentaminen etenee sitä mukaa kun tarvittavat osat saapuvat perille. Tavoite on saada hissit, rinteiden pohjatyöt, valaistus ja lumetustekniikka valmiiksi lokakuun alkuun, niin että uusien hissien katsastus voidaan suorittaa viikolla 40. Samalla viikolla, perjantaina 7.10. Rukan ensimmäiset rinteet aukeavat Saaruassa
  
Työmaa-alue on aidattu eikä hissien rakentaminen vaikuta Bike Parkin reitteihin tai viereisen pump trackin käyttöön. Alueella liikkuu raskaita työkoneita, joten varovaisuutta kannattaa työmaan läheisyydessä noudattaa. 

 

Vuosselin hissityömaa


Lue muut uusimmat uutiset:

Ruka Park

Ruka Parkin Slopestyle-rinne uudistuu 2 miljoonan euron investoinnilla

Antti Turunen

Uusia toimenkuvia ja henkilöitä vauhdittamaan Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten ympärivuotista kasvua

Ruka-ranneke ja kansallishuvipuisto

Rukan hiihtokeskuksen kesäkausi alkaa – Kansallishuvipuisto kutsuu!