Rukan hiihtokeskus

Ruka ja Pyhä hakevat ensimmäistä perheen ulkopuolista toimitusjohtajaa

Julkaistu 6.10.2022 

Rukakeskus-konserni aloittaa uuden toimitusjohtajan haun nykyisen toimitusjohtajan Ville Ahon siirtyessä hallituksen puheenjohtajaksi talvikauden 22-23 jälkeen. Tehtävä avataan nyt ensimmäistä kertaa Ahon omistajaperheen ulkopuoliseen hakuun.

–Rukaa ja Pyhää on Ville Ahon ja häntä edeltäneiden perheen edellisten toimitusjohtajien aikana kehitetty ennakkoluulottomalla ja pitkäjänteisellä otteella. Molemmat konsernin hiihtokeskukset ovat erinomaisessa kunnossa ja hyvällä kasvupolulla selkeiden strategioiden ohjaamina. Nyt on erinomainen hetki tälle perheyrityksen kannalta isolle askeleelle, sanoo Rukakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Juha Lappalainen.

Konsernin hiihtokeskukset ovat kehittyneet ulkopuolisen ammattihallituksen luoman konsernistrategian 2025 mukaisesti ja ovat taloudellisesti vahvassa asemassa jatkamaan kehittymistään toimialan edelläkävijöinä. 

–Olen todella ylpeä yhdessä henkilöstön kanssa tekemästämme työstä tuntureissa. Pyhän olemme nostaneet kannattavaan vahvaan kasvuun ja Ruka on monen mielestä jo saavuttanut tavoitteensa olla maailman paras hiihtokeskus perheille, kertoo Ville Aho.

–Oma työurani tuntureissa alkoi 90-luvun alussa Ski Bistron tiskinurkasta ja jatkuu 10 vuoden toimitusjohtajuuden jälkeen hallituksen johdossa. Rukan ja Pyhän toimitusjohtajaa innostavampaa työtä ei laskija löydä. Siksi olen varma, että löydämme erinomaisen jatkajan sisarusteni ja isäni työlle, Ville Aho jatkaa.


Rukakeskus-konserni on osa Ahon sisarusten omistamaa Aho Group yhtiökokonaisuutta, jonka toiminta perustuu seuraaville arvoille: 
•    Halu ymmärtää ihmistä
•    Rohkeus, työn ilo ja yrittäjyys
•    Vastuullisuus ja pitkäjänteinen toiminta

Tuntureissa vastuullisuus näkyy konkreettisesti 2008 aloitetussa ympäristöohjelmassa, jonka myötä Ruka ja Pyhä ovat nyt hiilineutraaleita hiihtokeskuksia.


Toimitusjohtajan haku oli käynnissä pe 7.10.2022 – ma 24.10.2022. Valinta tehdään alkuvuodesta 2023 ja uuden toimitusjohtajan on tavoitteena aloittaa tehtävässään touko-kesäkuussa 2023.


Ruka ja Pyhä ovat yhdessä hiihtokeskusalan markkinajohtajia

Rukakeskus-konserni on hiihtopäiviltään ja liikevaihdoltaan alan markkinajohtaja. Rukan hiihtokeskuksen rinteet ovat kehittyneet vauhdilla ja tarjoavat nykyään Suomen tehokkaimman Express-tuolihissien verkoston, sekä Rukalla myös jalan liikkuvia asiakkaita palvelevan Village2Valley -gondolin. 

Rukan tunturikylän keskeiset kiinteistöhankkeet on toteutettu Masterplanin mukaisesti, kestävää kehitystä kunnioittaen. Ne mahdollistavat yhdessä Ski-Inn majoitusten kanssa asiakkaillemme kansainvälisen tason palvelukokemuksen, jossa kaikki palvelut ovat lähellä ja saavutettavissa ilman autoa.

Pyhällä historian suurimmat investoinnit ovat käynnissä ja tunturikylän ensimmäinen vaihe, Kultakero I, avautuu kaudella 22-23 ja uusi Pohjois-Express tuolihissi valmistui jo keväällä 2022. 

Molemmissa tuntureissa panostetaan vahvasti kesäkauden kehittämiseen, mutta konsernin liiketoiminnan ydin tulee jatkossakin olemaan talven rinneliiketoiminta. 

Ville Aho, Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja

Kuvassa: Ville Aho, Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja