Ruka Bike Park Kuru 1 reitti

Rukan kesäkausi alkaa 10.6.

Rukan kesäkausi alkaa 10.6. – testaa ainakin nämä viisi tunturin aktiviteettia

Uutinen julkaistu 9.6.2022

Hiihtokeskus herää jälleen eloon, kun Ruka Bike Park, kesähissit, zipline-vaijeriliukurata sekä kesäkelkkarata avaavat kesäkauden perjantaina 10.6.2022. Pohjoisen monipuolisin pyöräilypuisto sekä muut aktiviteetit tarjoavat riemukasta kesätekemistä kaiken ikäisille. Katso tärpit tunturin kesätekemisiin ja ota suunta kohti Rukan huippua.
 
1. Ruka Bike Park
Laskettelurinteet tarjoavat kesälläkin sopivan annoksen vauhtia, välineet vain vaihtuvat pyöräilyyn sopiviksi. Ruka Bike Park valmistautuu kesään ensimmäistä kertaa täydessä kokonaisuudessaan. Bike Park -reitit ovat valmistuneet rinteille kahden edellisen vuoden aikana ja reittien kehitys jatkuu myös tänä kesänä. Pyörän kanssa pääsee vaivattomasti ylös hissillä, ja huipulta lähtevien pyöräreittien vaikeustaso vaihtelee erittäin helpoista haastaviin. Lisäksi Rukan ympäristössä pääsee ajamaan monipuolisilla pyöräilyreiteillä, ilmaisella lasten pyöräradalla sekä tekniikkaharjoitteluradalla.  Tutustu tarkemmin Bike Parkin reittikuvauksiin täällä.


Kaikki tarvikkeet Bike Parkiin ja muihin pyöräseikkailuihin on vuokrattavissa Piste Vuokraamosta Rukan kylästä 10.6. alkaen. Rukan hiihtokoulu puolestaan tarjoaa kursseja sekä aloitteleville Bike Park -pyöräilijöille että kokeneemmille kuskeille. Bike Park -päiväkursseja on tarjolla koko kesän läpi 14.6. alkaen. 

Perjantaina 10.6. avautuvat seuraavat pyöräreitit: Kelo 1, Saarua 14, Masto 30 Flow ja Vuosseli 25. Hissit auki päivittäin klo 10-18. 

 
2. Kesäkelkkarata 
Rukan huipulta pääsee vauhdikkaasti alas myös kesäkelkkarataa pitkin. Kilometrin mittaisella radalla voi ottaa hurjan laskun alas Rukan kylään tai katsella maisemia hieman hitaammin edeten – vauhtia on helppo säädellä itse kelkan edessä olevasta jarrusta. 
 
3. Vaijeriliuku 
Ruka Zipline -vaijeriliuku tarjoaa 364 metrin matkalta vauhtia ja uuden näkökulman ympäröivään maisemaan. Liuku lähtee Rukan huipulta ja päättyy Saaruan huipulle. Voit päättää, lasketko Suomen pisimmän yhtäjaksoisen liukuradan istuvassa vai mahallaan liitävässä asennossa. 
 
4. Maisema-ajelu  
Jalankulkijaa palvelevat kesällä Rukan kylästä Ruka Valleyn puolelle liikennöivä Village-2-Valley-gondoli sekä Rukan huipulle nouseva Village Express -tuolihissi. Gondolin kyytiin on helppo nousta ihastelemaan Suomen kauneimman kunnan maisemia koko perheen voimin, kun mukaan mahtuvat niin lastenvaunut kuin nelijalkaisetkin.  
 
5. Pump track 
Asfaltoitu pump track -aaltorata tarjoaa täydellisen liikuntapaikan koko perheelle, sillä rataa voi kiertää pyörällä, skeittilaudalla, potkulaudalla tai vaikka rullaluistimilla. Mutkittelevalla ja kallistelevalla radalla vauhti luodaan polkemisen sijaan pumppaavalla liikkeellä. Pump track sijaitsee Ski Bistron vieressä ja se on vapaasti käytettävissä ilman pääsymaksua.  Vieressä sijaitsevasta Ski-Inn Hotelli RukaValleyn vastaanotosta voi vuokrata dirt-pyörän tai scootin pump trackille.

 

Aukioloajat, lisätiedot ja hinnasto