Ruka Park

Ruka Parkin Slopestyle-rinne uudistuu 2 miljoonan euron investoinnilla

Ensi talveksi Rukan Saaruan rinteillä sijaitseva Ruka Park uudistuu täysin noin 2 miljoonan euron investoinnilla täyttääkseen kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset. Muutoksen kokevat rinteen profiili, lumetusjärjestelmä sekä valaistus.

 

Lumilautailijoiden ja freeski-laskijoiden arvostama Ruka Park kokee muodonmuutoksen tulevalle talvelle. Slopestyle-rinnettä korotetaan ja pidennetään, rinne muotoillaan uudestaan ja sinne asennetaan energiatehokas automaattilumetusjärjestelmä sekä tehokas LED-valaistus. LED-valaistuksen lisääminen parantaa näkyvyyttä ja mahdollistaa turvallisen laskemisen myös pimeään kaamosaikaan. Uusi automaattinen lumetusjärjestelmä taas takaa laadukkaat lumiolosuhteet koko kauden ajalle.

Hanke on Kuusamon kaupungin ja Rukakeskus Oy:n yhteinen hanke, jolla on opetus ja -kulttuuriministeriön myöntämä valtionavustus liikuntapaikkarakentamiseen.

Ruka Park season opening
Rukan laskukauden avajaisia vietetään tänä vuonna jo 4.10.2024.

  

Kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset täyttyvät

Uudistuksen myötä slopestyle-rinne täyttää odotetut kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset. Investointi mahdollistaa huipputason harjoitus- ja kilpailuolosuhteet lumilautailijoille ja freeski-laskijoille, ja tuo entistä enemmän kansainvälisiä treeniryhmiä erityisesti Rukan hiihtokeskuksen alkutalveen. Ruka Park avataan 4.10.2024, ja uusi slopestyle-rinne kokonaisuudessaan marraskuussa. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden varhaiselle laskukauden aloitukselle niin ammattilais- kuin harrastajalaskijoillekin.  

Ruka Park
Uudistuksen myötä Ruka Park täyttää kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset.


Ruka Parkin historia ulottuu jo 30 vuoden taakse, ja se on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen johtavista parkkilaskemisen keskuksista. Ruka Park on isännöinyt muun muassa Snowboard Slopestyle European Cup -kisoja ja toiminut useina vuosina Suomen lumilauta- ja freeskimaajoukkueiden yhteistyökumppanina.  

Ruka Parkin slopestyle-rinteen uudistaminen on merkittävä askel eteenpäin, ja investointi nostaa suuresti Ruka Parkin profiilia myös kansainvälisesti. Uudistus ajoittuu samalla sopivasti Ruka Parkin tulevaan juhlavuoteen.

Tutustu Ruka Parkiin

Saattaisit haluta lukea myös:
 

Antti Turunen

Uusia toimenkuvia ja henkilöitä vauhdittamaan Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten ympärivuotista kasvua

Ruka-ranneke ja kansallishuvipuisto

Rukan hiihtokeskuksen kesäkausi alkaa – Kansallishuvipuisto kutsuu!

Alpine coaster Ruka

Rukalle kesän uusi vetonaula on vuoristorata – tälle vuodelle odotetaan kasvavaa vierailijamäärää

Harmaa rinne festival in Ruka

Harmaa Rinne palaa Rukan hiihtostadionille – Suomen suurimman after skin ennakkoliput nyt myynnissä!