Ruka Park

Ruka Parkin Slopestyle-rinne uudistuu 2 miljoonan euron investoinnilla

Ensi talveksi Rukan Saaruan rinteillä sijaitseva Ruka Park uudistuu täysin noin 2 miljoonan euron investoinnilla täyttääkseen kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset. Muutoksen kokevat rinteen profiili, lumetusjärjestelmä sekä valaistus.

 

Lumilautailijoiden ja freeski-laskijoiden arvostama Ruka Park kokee muodonmuutoksen tulevalle talvelle. Slopestyle-rinnettä korotetaan ja pidennetään, rinne muotoillaan uudestaan ja sinne asennetaan energiatehokas automaattilumetusjärjestelmä sekä tehokas LED-valaistus. LED-valaistuksen lisääminen parantaa näkyvyyttä ja mahdollistaa turvallisen laskemisen myös pimeään kaamosaikaan. Uusi automaattinen lumetusjärjestelmä taas takaa laadukkaat lumiolosuhteet koko kauden ajalle.

Hanke on Kuusamon kaupungin ja Rukakeskus Oy:n yhteinen hanke, jolla on opetus ja -kulttuuriministeriön myöntämä valtionavustus liikuntapaikkarakentamiseen.

Ruka Park season opening
Rukan laskukauden avajaisia vietetään tänä vuonna jo 4.10.2024.

  

Kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset täyttyvät

Uudistuksen myötä slopestyle-rinne täyttää odotetut kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset. Investointi mahdollistaa huipputason harjoitus- ja kilpailuolosuhteet lumilautailijoille ja freeski-laskijoille, ja tuo entistä enemmän kansainvälisiä treeniryhmiä erityisesti Rukan hiihtokeskuksen alkutalveen. Ruka Park avataan 4.10.2024, ja uusi slopestyle-rinne kokonaisuudessaan marraskuussa. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden varhaiselle laskukauden aloitukselle niin ammattilais- kuin harrastajalaskijoillekin.  

Ruka Park
Uudistuksen myötä Ruka Park täyttää kansainväliset arvokisa- ja maailmancup-vaatimukset.


Ruka Parkin historia ulottuu jo 30 vuoden taakse, ja se on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen johtavista parkkilaskemisen keskuksista. Ruka Park on isännöinyt muun muassa Snowboard Slopestyle European Cup -kisoja ja toiminut useina vuosina Suomen lumilauta- ja freeskimaajoukkueiden yhteistyökumppanina.  

Ruka Parkin slopestyle-rinteen uudistaminen on merkittävä askel eteenpäin, ja investointi nostaa suuresti Ruka Parkin profiilia myös kansainvälisesti. Uudistus ajoittuu samalla sopivasti Ruka Parkin tulevaan juhlavuoteen.

Tutustu Ruka Parkiin

Saattaisit haluta lukea myös:
 

Polar night light festival in Ruka Finland

Tätä kaikkea kuuluu Rukan juhlavuoteen

artistit

Harmaa Rinne Rukalla maaliskuussa 2025

Saaruan saunaravintolan rakennustyöt edistyvät

Base valmistuu jo itsenäisyyspäiväksi

Kids in Ruka ski resort anniversary year

Ruka tarjoaa juhlavuonna kaikille Suomen 10-vuotiaille maksuttomat hissiliput