Rukan huippu talvimaisemissa

Etiikkapalkinto Rukakeskukselle

Etiikkapalkinto Rukakeskukselle

Uutinen julkaistu 10.5.2022

Oulun Kauppaklubi ry on myöntänyt Rukakeskukselle Etiikkapalkinnon. Oulun Kauppaklubi ry myöntää vuosittain arvoseminaarissa Etiikkapalkinnon yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on omalla esimerkillään pitkäjänteisesti edistänyt merkittävällä tavalla eettistä arvomaailmaa omassa yhteisössään tai sen ulkopuolella ja saanut aikaan konkreettisia tuloksia. 

Palkinnon saajan toiminnan motiivina ei ole ollut pelkästään oman edun tavoittelu lyhyellä tähtäyksellä. Sen tulee kestää henkilöstön, asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja yhteiskunnan kriittinenkin tarkastelu ja lisäksi toiminnalla on ollut merkittävä alueellinen tai valtakunnallinen vaikutus. Etiikkapalkinto myönnetään Pohjois-Suomen alueella toimiville tahoille. Kiertopalkinto on Oulun Kauppaklubin lahjoittama tervavene lasivitriinissä. Lue lisää täältä.

 

Vuoden 2022 Etiikkapalkinnon saaja: Rukakeskus Oy

Tuomariston perustelut:

Rukakeskus Oy on suomalainen perheyritys, jolla on jo yli 50-vuotinen historia Ahon perheen omistuksessa. Rukakeskus on yhdessä Pyhätunturin kanssa hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja yli 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Rukakeskus haluaa kehittää Rukasta ympärivuotisen, kansainvälisen matkailukeskuksen, samalla huomioiden ympäröivän luonnon sekä kestävän kehityksen.

Tuomaristoon tekivät vaikutuksen Rukakeskuksen panostus kestävään matkailuun ja luonnonsuojeluun sekä avoimesti viestitty vastuullisuusohjelma, joka sisältää ympäristövastuullisuuden lisäksi myös yhteiskunnallisen ja taloudellisen vastuullisuuden. Yrityksen perusarvoja ovat vastuullisuus ja pitkäjänteinen toiminta. Lue lisää Rukakeskuksen vastuullisuusohjelmasta.

Edelliset kaksi vuotta eivät ole olleet matkailuelinkeinolle helppoja. Perheyritys on pitkäjänteisellä työllään jatkanut kestävän kehityksen tiellä, haluten olla vastuullinen toimija niin asiakkaille kuin ympäröivälle yhteiskunnalle, samalla alueen kulttuuriperintöä vaalien. Rukakeskuksen valtakunnallinen ja näkyvä brändi tuo tekemisellään hyvää Pohjois-Suomelle.

– Alueen veturiyrityksenä toimiminen ei aina ole helppoa, joten arvostamme tätä palkintoa koko alueen eteen tehdystä työstä todella paljon. Raadin perusteluja oli hieno lukea, sillä voin hyvillä mielin allekirjoittaa jokaisen sanan, iloitsee Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perheyrityksen omistajista Ville Aho.

Etiikkapalkinnon tuomaristossa toimivat vuonna 2022:


Jouko Niinimäki, Rehtori, Oulun yliopisto
Juha Vidgren, Hallituksen jäsen, Ponsse Oyj, vuoden 2020 Etiikkapalkinnon voittaja
Jari Tuovinen, Toimitusjohtaja, Oulun Kauppakamari ry
Sanna Keskinen, Päätoimittaja, Kaleva Oy
Outi Törmänen, Hallituksen puheenjohtaja, Oulun Kauppaklubi ry
Susanna Sainsalo, Hallituksen puheenjohtaja, Oulun Nuorkauppakamari ry