Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 18.01.2019
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Vaeltamaan Kuusamoon

Koe Kuusamon lumous retkeillen! Karhunkierros ja lukuisat muut Kuusamon reitit kutsuvat ihailemaan Kuusamon hienoja maisemia.

Päiväreiteistä viikon vaellukseen

Karhunkierros on Suomen kuuluisin ja tallatuin vaellusreitti, mutta Kuusamossa on myös muita retkeilypolkuja ja kävellen saavutettavissa olevia nähtävyyskohteita. Syvälle uurtuneet laaksot, jyrkkäseinäiset kalliorotkot, kanjonit, vuolaat joet ja kosket, tunturit sekä ikimetsät kutsuvat niin päiväretkille kuin pidemmillekin vaelluksille. 

Voit tutustua Kuusamon luontoon monin eri tavoin: opastetuilla luontoretkillä, vaellusreiteillä ja omatoimisilla patikkaretkillä. Vaellusreiteistä löytyy vaikeusasteeltaan erilaisia vaihtoehtoja niin perheille kuin kokeneillekin retkeilijöille. 

Karhunkierros   Päiväreitit   retkikartta.fi

Oulangan ainutlaatuiset maisemat

Oulangan kansallispuiston maisemat, maaperä ja kasvisto edustavat ainutlaatuista jokiluontoa. Suurinta osaa kansallispuistosta verhoavat metsät, joissa pääset keskelle alueen alkuperäisluontoa. Vanhat metsät tarjoavat elintilaa monipuoliselle kasvi- ja eläinkunnalle. Kuusamossa ovat säilyneet monet harvinaiset ja uhanalaiset lajit, kuten maakotka, neidonkenkä, tummaneidonvaippa ja pohjanailakki. 

Patikointiin voi yhdistää myös marjanpoiminnan tai kalastuksen. Oulangan kansallispuiston alueella liikkuessa on muistettava järjestyssäännöt; mm. moottoriajoneuvot jätetään parkkipaikoille. Jokamiehen oikeuksia on noudatettava myös vaellusreiteillä. 

Oulangan kansallispuisto

Rukan reitit

Kesäisin Rukan alueelta löytyy runsaasti merkattuja lähireittejä: Rukan ympärysreitti sekä Rukatunturin, Salmilamminkylän, Valkeisenvaaran, Kalliolammen ja Kivilammen reitit. Rukatunturin reittiä lukuun ottamatta nämä reitit toimivat talvisin latuina. Rukan huipulle pääsee kesä-syyskuussa maisemahissillä ja rinteitä voi tulla alaspäin joko kävellen tai kesäkelkkaradalla.

UUTTA 2018-2019: Valtavaaran alueelle on viitoitettu 2, 3 ja 5,5 km pituiset lumikenkäreitit. Lisäksi Saaruan huipulle luodaan upea jääveistospuisto (joulu-huhtikuu); jääveistospolun pituus 1 km (Village-2-Valley -gondolin yläasemalta) tai 1,5 km (Rukan kylästä). 

Rukan kesäreitit

Kesä ja Kuusamo – pulahda ja patikoi

Kesämatkailijaa kutsuu Kuusamo. Alueen ainutlaatuinen luonto tarjoaa mitä upeampia mahdollisuuksia kesäiseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Mikä parasta, patikointiretkeltä palatessa odottavat hotellihuoneen tai loma-asunnon pehmeät lakanat, virkistävä pulahdus trooppisen kylpylän poreisiin ja vaivaton herkuttelu ravintolassa. Holiday Club Kuusamon Tropiikki tarjoaa kaikki nämä palvelut alle tunnin ajomatkan päässä Oulangan, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistoista.

Kuusamon Tropiikissa kylpyläloma alkaen 59 €/vrk/hlö

Kuusamon Tropiikissa loma-asunto alkaen 100 €/vrk

Varaa seikkailulomasi nyt

KIMPPATAKSI KARHUNKIERROKSELLE

Kimppataksi on oiva vaihtoehto Karhunkierrokselle siirtymiseen. Suosittelemme turvallisuussyistä auton jättämistä joko Rukan parkkihalliin tai Rukan alueen pysäköintipaikoille tai Hautajärvelle Karhunkierroksen luontokeskukseen Sallantien (950) varteen. Suosituin vaihtoehto on ollut jättää auto Rukalle ja matkustaa bussilla tai taksilla Hautajärvelle ja vaeltaa Karhukierrosta pitkin Rukaa kohden.  

REITTI JA HINNAT (noin-hintoja) 1-2 hlöä, €  3-4 hlöä, €  5-6 hlöä, €
Ruka-Juuma (Pieni Karhunkierros) 40 45 50
Ruka-Ristikallio  50 55 60
Ruka-Kiutaköngäs(Oulangan luontokeskus) 50 55 60
Ruka-Kuusamo  50 55 60
Ruka-Hautajärvi (Karhunkierroksen luontokeskus) 75 85 90
Kuusamo-Juuma (Pieni Karhunkierros) 80 90 95
Kuusamo-Kiutaköngäs (Oulangan luontokeskus) 85 95 100
Kuusamo-Ristikallio 85 95 100

Kimppataksi toimii näin: Soita taksille ja ilmoita, minä päivänä, mihin kellonaikaan ja montako henkeä on siirtymässä Karhunkierrokselle. Lähtökohtaisesti reitti on Rukan kylä - Karhunkierroksen Luontokeskus (Hautajärvi). Karhunkierroksen kimppataksin tilaukset: Rukan Taksipalvelu, puh. 08 8681 222, Taksikeskus Kuusamo-Ruka (KuRu-taksi), puh. 0100 84200. Myös isommille ryhmille omat hinnastot!

#OULANKA #KANSALLISPUISTO