Kauneimmat maisemat, rumimmat paikannimet

Tussunvaaraan, Munavaaraan vai ihan vaan Pyllykkään? 

Tervetuloa aktiivilomalle luonnonkauniiseen Kuusamoon! Suomen kaunein alue on siunattu isolla joukolla melkoisen hassusti nimettyjä paikkoja. Vai miltä kuulostavat Hevonperseensilmälampi, Pyllykkä tai Mulkkukari? Onneksi nimi ei paikkaa pahenna, joten tule rohkeasti nauttimaan kolmen kansallispuiston luonnosta.

Kesäretkiä rumien nimien ystäville: 

Loading...

Pierumäellä tuoksuu luonto

Tutkimusten mukaan Kuusamosta löytyy eniten rivoja paikannimiä Suomessa. Tähän ei ole olemassa mitään yhtä yksittäistä syytä, mutta vaikutusta arvioidaan olleen mm. maaston vaikeakulkuisuudella ja mutapohjaisten suolampien suurella määrällä. Nämä ominaisuudet ovat vaikuttanee siihen, miten paikkoja on aikoinaan nimetty.

Nykyisin rivoksi mielletyt sanat ovat saattaneet olla yleisemmässä käytössä, kuten vaikkapa aikoinaan perää merkinnyt perse, joka löytyy monesta kuusamolaisesta paikannimestä sijaintia määrittävänä alkuosana. Kuusamossa on myös tehty melko kattavaa nimistötutkimusta, mistä syystä vanhat paikannimet ovat säilyneet elävästi mukana nimistössä. Ja Pierumäellähän on saattanut aikoinaan tuoksua luonnon suloisten aromien lisäksi myös alueella laiduntaneen karjan ominaistuoksu. 

Koe kaikki Ruka-Kuusamon kesän elämykset

Oulangalla, Riisitunturilla ja Hossassa pääset patikoimaan, pyöräilemään, kalastamaan, laskemaan koskia kumilautalla ja melomaan kanootilla. Voit hurauttaa maisemahissillä Rukatunturin huipulle ihastelemaan koko Kuusamon maisemia ihan Venäjän rajalle asti. Rukan kylästä löydät monipuolisesti majoitusvaihtoehtoja sekä herkullista lähiruokaa tarjoavia ravintoloita. Meillä on kaikki, mitä lomaltasi toivot!

Koe Kuusamon upeimmat maisemat

Oulangan jokimaisema kesällä, ruskan näkymät Konttaiselta, Riisitunturin  tykkylumipuut talvella ja Kiutakönkään tulva keväällä sekä muut hienoimmat retkikohteet - tutustu ja ihastu! 

Kauneimmat maisemat

Päähkänä Oulangan kansallispuistossa, Ruka-Kuusamo