Revontulet & kaamos

Ihaile revontulien loistetta taivaalla!

Revontulia voi esiintyä läpi vuoden, mutta pilvisyys tai valoisat kesäyöt estävät niiden näkymisen. Revontulien esiintymistä ei voi luotettavasti ennustaa ja siksi uskotaankin, että niiden näkeminen tuottaa onnea.

Parhaiten revontulia voi ihailla aukeilla tai korkeilla paikoilla taajamien ulkopuolella, katuvalaistuksen ulottumattomissa. Rukan alueella hyviä katselupaikkoja ovat Juhannuskallio (jonne pääsee autolla) sekä Valtavaaran ja Konttaisen alue. Posion puolella Riisitunturilla seikkailunhaluinen revontulibongari voi yöpyä tunturin huipulla autiotuvassa. 

Revontulista voi tilata itselleen revontulihälytyksen sähköpostiin tai seurata revontuliennustetta netissä.

Voit osallistua myös ohjatulle revontulisafarille lumikengillä, moottorikelkkaillen tai moottorikelkan vetämässä reessä istuen. Tarjolla on myös yöpymistä lumi-iglussa revontulielokuvan kera.

Alla on esitelty netissä varattavissa olevat palvelut. Katso myös kaikki ohjelmapalveluyritykset >

Varaa nyt: 

Loading...

Majoitu revontulien äärelle

Lasikaton kautta pääset ihailemaan revontulia vaikkapa mukavasti makoillen. Kohteita löytyy muutaman hengen huvilasta suuriin kelomökkeihin. 

Kaamos

Kaamos on keskitalven aika, jolloin aurinko ei nouse lainkaan. Kuusamon korkeudella varsinaista kaamosta ei koeta, sillä joulukuussa päivänvaloa riittää kolmen tunnin verran ja marraskuussa sekä tammikuussa viiden tunnin verran. Aurinko on kuitenkin näinä kuukausina niin matalalla, että päivänvaloa on todella vähän ja lyhyen aikaa. 

Vaikka päivänvaloa on vähän, Kuusamon talvi on kuitenkin lumipeitteen ansiosta yllättävän valoisa. Rukalla rinteet valaistaan aamulla ja illalla, ja valo heijastuu usein pilvien ja lumipeitteen välillä niin, että maisemat tuntuvat todella valoisilta. Rukalta ja Kuusamosta löytyy myös valaistuja latuja, joten maastohiihtoakin voi harrastaa aamusta iltaan. Tammi-helmikuussa kaamosta valaistaan Rukalla myös upean Polar Night Light -valofestivaalin muodossa.

Revontulia Kuusamossa

#LUMENKOORDINAATIT #REVONTULET #AURORA