KOIRAN KANSSA LOMALLA RUKA-KUUSAMON ALUEELLA

TERVETULOA LEMMIKIN KANSSA!

Lomalle otetaan usein mukaan myös perheen lemmikki. Rukalla ja Kuusamossa tämä onnistuu helposti, sillä useimmista majoituskohteista löytyy myös lemmikkihuoneita ja -huoneistoja. Olemme listanneet alle kohteita, jotka toivottavat lemmikit lämpimästi tervetulleiksi. Lisäksi kerromme muita lemmikin omistajalle tarpeellisia tietoja koskien Ruka-Kuusamon aluetta.

MAJOITUS & LEMMIKIT

Useimmilla kohteilla on käytössä erillinen lemmikkieläinmaksu eli siivouslisä lemmikin kanssa majoittuville; tämä on mainittu varausehdoissa. Ja koiran mukana tulosta pitää luonnollisestikin mainita majoitusvarausta tehtäessä. Lemmikkihuoneita ja -huoneistoja on kussakin kohteessa rajallinen määrä, joten varaukset kannattaa tehdä ajoissa! Useimpien alla mainittujen majoituskohteiden saatavuustilanteen näet kätevästi Rukan Matkakaupasta!

Alueen mökkivaraamoista löydät laajan valikoiman lemmikeille sopivia kohteita. Katso Lomarengas, Proloma, RukaKo ja Ruka911

LEMMIKIN KANSSA RAVINTOLAAN

Ravintolat voivat halutessaan sallia lemmikin tuomisen anniskelutiloihin. Tutustu koiran ravintolaetikettiin.

Ravintolat, joiden sisätiloihin voi viedä koiran:
R U OK? Burger (Rukan kylä)
Hanki Baari (Rukan kylä)
Colorado Bar (Rukan kylä; koirat tervetulleita baarin puolelle, ei ruokaravintolan saliin)
Ravintola Piste (Rukan kylä; koirat tervetulleita baarin puolelle päivällä ja alkuillasta vrt. bändi-illat, ei ruokaravintolan saliin)
Classic Pizza (Rukan kylä; avoinna vain talvisin)
Ski Bistro (Rukan rinteet/Vuosseli; avoinna vain talvisin) 
Colorado Express (Rukan rinteet/Vuosseli; avoinna vain talvisin)
Chalet Ruka Peak lounasaikaan (Rukan rinteet/Masto)

Rukan ruokaravintolat

Seuraavien ravintoloiden terassille voi tuoda koiran:
Ravintola Pisteen siihen osaan terassia, jonne ei tarjoilla ruokia. (Rukan kylä; avoinna lähinnä vain talvisin)
Ravintola Kaltiokiven kesäterassi (Rukan kylä)
Ravintola Coloradon terassi (Rukan kylä)

Muita sisätiloja, joihin lemmikit ovat tervetulleita Ruka-Kuusamon alueella:
Kauppakeskus Kumpare (Rukan kylä)
Oulangan luontokeskus (Oulangan kansallispuisto)

Koirat ovat tervetulleita myös Village2Valley-maisemagondolin kyytiin.

ULKOILU LEMMIKIN KANSSA

Rukan kylän alueella on sekajäteastioita, joihin voi luonnollisestikin jättää myös koirankakkapussit. Rukan kylästä alas Rukan Porttiin tai toiselle puolelle tunturia johtavien kävelyreittien varsilla ei valitettavasti ole tarjolla koirankakkaroskiksia, joten varaudu kuljettamaan koirankakkapusseja mukanasi Rukan kylään tai Vuosseliin.

Koiraladut Rukalla ja Kuusamossa:
Talvijärven ympärysreitti 2 km (Ruka)
Kuontivaaran lenkki 20 km (Ruka)
Ympäryslatu 18 km (Kuusamo)
Torangin latu  7,5 km (Kuusamo)

Koirahiihdossa koiran tulee olla kytkettynä, se ei saa aiheuttaa haittaa latureitillä liikkuville tai rikkoa perinteisen latua. Omistajan tulee kerätä koiran jätökset pois ladulta. Tällä hetkellä kyseisten koiralatujen varrella ei ole koirille sallittuja latukahviloita. Katso lisätietoja Rukan ja Kuusamon laduista Maastohiihto-sivulta

ELÄINLÄÄKÄRI

Jos lemmikille sattuu tapaturma tai lemmikki sairastuu, Kuusamon kaupungin eläinlääkäristä löytyy apu. Osoite on Apajatie 2.  Eläinlääkäreille ajanvaraus arkisin klo 8-10 numerossa 040 542 1949. Vastaanotto ajanvarauksella arkisin klo 8-16. Ajanvarauksettomia arkiaamu- ja keskiviikkoiltavastaanottoja ei enää järjestetä 1.1.2019 alkaen.

Päivystys arkisin klo 16-08. Viikonloppupäivystys perjantai-illasta klo 16 alkaen maanantai-aamuun klo 08. Päivystävän eläinlääkärin tavoitat numerosta 0600 18919 (lisämaksullinen puhelu). Päivystysalueeseen kuuluu Kuusamo, Posio ja Taivalkoski, alueen eläinlääkärit päivystävät vuorotellen. 

KOIRAHOITOLA & KOIRAHIERONTAA

10 km päässä Rukan kylästä sijaitseva Ruka-Kuusamon Koirahoitola ja Kuusamossa sijaitseva Tassuntahti Lemmikkihoitola on varteenotettava vaihtoehto silloin, jos majoituskohteeseen ei syystä tai toisesta voi tuoda lemmikkejä. Suosituimmat ajankohdat (joulu, uusivuosi, hiihtolomaviikot, pääsiäinen) täyttyvät aina nopeasti, joten suosittelemme tekemään varauksen hyvissä ajoin ennakkoon. Kuusamon keskustasta löydät myös Koirahieronta Käpäläkorjaamon palvelut. 

ILOTULITUKSET RUKA-KUUSAMON ALUEELLA

Osa koirista pelkää pauketta, joten olemme koonneet listauksen Rukan ja Kuusamon alueella vuosittain toistuvista tai muuten tiedossa olevista suuremmista ilotulituksista. 
Rukan Talvikauden avajaiset;  ilotulitus lauantaina iltapäivällä
FIS Ruka Nordic marraskuun lopulla; ilotulitus yleensä lauantaina klo 19
Joululintu-musiikkinäytelmä; 22.12. klo 20
Uusivuosi: 31.12. Kuusamon keskusta klo 19, Rukan kylä klo 24
Hiihtolomaviikot 8-10; keskiviikkoisin klo 19
Kuusamon Venetsialaiset; elo-syyskuun taitteessa

LEMMIKKI KADOKSISSA?

Kadonneista lemmikeistä kannattaa ilmoittaa poliisille (112). 

Kuusamon kaupungin alueella irrallaan tavattujen pieneläinten tilapäinen hoito
Koirien, kissojen ja muiden irrallaan tavattujen pieneläinten vastaanotosta ja hoidosta huolehtii Kuusamossa Tmi TassunTahti. Päivystysaika päivittäin kello 08.00-18.00. Yhteystiedot: Tmi TassunTahti puh. 0404123779, Vesisuontie 74, 93700 Kuusamo. Tiedot Kuusamossa talteenotetuista eläimistä julkaistaan Facebook-sivulla Kuusamon löytöeläimet  (sivu on katseltavissa ilman sisäänkirjautumista).

Ohjeita toimimiseen lemmikin karkaamisen yhteydessä löytyy esim. karkurit.fi -sivustolta.