rukan treenikeskus

Rukan harjoituskeskus

Tarjoamme erinomaiset puitteet alppihiihdon, lumilautailun ja freestylehiihdon harjoitteluun. Rukan rinteillä pääset treenaamaan yli 200 laskupäivää kaudessa.

Ratavuorokalenteri

Suomen monipuolisimmat suorituspaikat

Rukalta löytyy harjoitteluolosuhteet kaikenikäisille ja tasoisille treenaajille. Rukan laskukausi kestää lokakuusta toukokuulle! Rinnealueelta löytyy erilaisia suorituspaikkoja, kuten Ruka Park, Bag Jump, FIS-pujottelurinne, FIS-mitoitukset täyttävä SuperPipe, kumparelaskijoille BatteryRun-kumparerinne (FIS mitoitus: pituus 225 m, korkeusero 106 m, jyrkkyys 52 % eli 29 astetta) sekä Aerials-hyppypaikka. Lisäksi Ruka tarjoaa hyvät mahdollisuudet treenata maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä.

Ratavuorojen varaus

Ratavuoroja on mahdollista varata seuraaviin rinteisiin: Eturinne 2, FIS-rinne 4, Pessari 11, Saarua 12 ja Masto 35. Rinteillä rata A on ylhäältä alaspäin katsottaessa rinteen vasen reuna ja rata B oikea reuna, rata C jää keskelle.

Huomioithan, että ratojen varaaminen on rajoitettua seuraavina ajankohtina: Rukan avajaiset, itsenäisyyspäivä, joulu–uusivuosi, hiihtolomaviikot 8–10, maaliskuun loppu, pääsiäinen, Spring Break ja vappu. FIS-rinne on yleisökäytössä rinteen aukaisemisesta vappuun saakka klo 13.30–15.30 ja tälle ajalle ratavuoroja ei ole saatavilla.

Voit tarkistaa vapaat ajat ratavuorokalenterista, mutta tiedustelut ja varauspyynnöt tehdään sähköpostitse ratavuorot@ruka.fi. Ilmoita varauspyynnössä päivän ja kellonajan lisäksi seuran nimi, yhteyshenkilö ja hänen puhelinnumeronsa, ryhmän koko ja laskijoiden ikä sekä harjoiteltava laji (SL/GS). Varaukset mielellään vähintään kahta vuorokautta aikaisemmin.

Tutustu myös ratavuorojen varaus- ja peruutusehtoihin ennen varauksen tekemistä.

Kiireellisissä asioissa voit olla yhteydessä rinnepäivystäjään, puh. 040 4818 900.

Rukakeskus Oy pidättää oikeudet muutoksiin. Jo vahvistettuihin vuoroihin voi tulla muutoksia mm. sääolosuhteista johtuen. 

Ratavuorojen varaus- ja peruutusehdot

Välineiden huolto ja säilytys

PisteVuokraamon suksihuollossa huolletaan laskettelu-, telemark-, murtomaa- ja lumilautavälineet pitkällä kokemuksella ja vahvalla asiantuntemuksella. 

Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. Rukan kylän kohteissa suosittelemme huoltopaikaksi Rukan parkkihallia, josta löytyy tehokas ilmastointi ja huoltopöydät valmiiksi. 

PisteVuokraamon suksihuollossa toimii nykyaikainen automaattisuksihuoltokone Wintersteiger Discovery, mikä on uusittu kaudelle 2019–2020. Discovery koneella hiotaan sekä aloittelijoiden että kilpalaskijoiden laskettelusuksia, mutta myös murtomaasuksia. Kuviohionnoista sovitaan aina erikseen asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lumilautahuollot ja hionnat tehdään käsityönä, jolloin saadaan hyvää jälkeä lumilaudan pohjaan. Huollossa onnistuu myös välineiden pohjustus lämpöuunia käyttäen, jolloin voide imeytyy kunnolla välineiden pohjaan ja antaa välineille lisää käyttöikää ja erinomaisen luiston. 

Tarjoamme Rukalla useasti vieraileville harjoitusryhmille ratakeppien ja muiden välineiden säilytyspalvelua Vuosselin huoltohallilla, osoitteessa Vuosselintie 17. Säilytystilaa on rajallisesti ja se täytetään varausjärjestyksessä. Tiedustelut ja varaukset ensisijaisesti sähköpostilla: ratavuorot@ruka.fi.

Tutustu suksihuoltoon

Suolatilaukset

Pehmeillä kevätsäillä treeniryhmien on mahdollista tilata suolaa radan kunnossapitoon. Suolasangon hinta on 15 € ja hinta sisältää kuljetuksen sen rinteen yläpäähän, johon rinnevuoro on varattu. Kaikki suolatilaukset Pisteen lipunmyynnin kautta, puh. 0400 101 605 tai pistevuokraamo@ruka.fi.

Bagjump Landing Bag – ei käytössä kaudella 22–23

Huom! Landing bag ei ole käytössä talvikaudella 2022–2023.

Rukan olympiatason alastulopatja eli 20x50 metrin kokoinen landing bag antaa freestylelaskuun ja lumilautailuun täysin uudenlaisen mahdollisuuden kokeilla uusia temppuja ja minimoida loukkaantumisriskit.

LANDING BAG FAKTAT

 • Hyppyrin mitat: Landing bagissa on yleensä kaksi nokkaa, pienempi n. 12–14 metriä
 • Landing Bagin mitat: 50 x 20 metriä
 • Landing Bagin alastulon jyrkkyys: 32°

Landing bagin varaus (ei varattavissa kaudella 2022–2023)

 • Landing bag -treenihinnat eivät sisällä hissilippua, ja kaikilla patjalle hyppäävillä tulee olla lisäksi voimassa oleva hissilippu
 • Max 30 henkilöä / vuoro
 • Minimissään 4 urheilijaa /varaus. Jos haluaa patjan yksityiskäyttöön, hinta on 650 € / 2h 
 • Valmentajat huolehtivat valvonnasta

Säännöt & käyttöehdot -lomake on allekirjoitettava ennen vuoroa ja hyppääjien nimilista ilmoitettava myyntipalveluun. Toimitathan vastuuvapautuslomakkeen ja nimilistan viimeistään kahta arkipäivää ennen landing bag-varauksesi alkua. Lataa Landing Bagin säännöt ja käyttöehdot.

landing bagin säännöt ja käyttöehdot

  rinteet

  Rukan rinnealueet

  Tutustu Rukan rinnealueisiin.
  Ratavuorot

  Ratavuorokalenteri

  Tarkista vapaat ajat.
  Lumilautailija Ruka Parkissa

  Ruka Park

  Parkkilaskemisen suorituspaikat yli 200 päivää vuodessa.

  Treenaajien hissiliput, majoitus ja ruokailut helposti samalla tilauksella

  Myyntipalvelumme (myynti@ruka.fi, puh. +358 10 382 5222) auttaa teitä treeni- ja seurahintaisten hissilippujen, majoituksen ja ruokailujen tilauksessa.

  Hintojen edellytyksenä on hissilipputilaus vähintään kolme (3) vuorokautta ennen tuloa. Myöhemmin tilatut liput normaalihinnoin. Liput voitte noutaa PisteVuokraamosta, RukaValleyn tai VuosselinPortin vuokraamoista. Kahdeksaa valmennettavaa kohden yksi valmentaja saa ilmaisen päivähissilipun vastaavalle ajalle tai kahdeksaa lunastettua treenikausikorttia kohden yhden ilmaisen kausikortin. Hissilipputilauksessa täytyy ilmoittaa: seuran nimi, hissilippujen määrä, kesto sekä valmentajien / laskijoiden / huoltajien nimet ja iät. Treenikausikorttien kohdalla on ilmoitettava lisäksi lisenssilaskijoiden lisenssi- tai Skipassinumerot. Myyntipalvelullamme on mahdollisuus tarkistaa lisenssien/Skipassien voimassaolon Ski Sport Finlandin lisenssirekisteristä. Seuroilla on mahdollisuus jälkilaskutukseen voimassa olevalla laskutussopimuksella.

  Rukan Ski-Inn hiihtokeskusmajoitukseen voit tutustua täältä. Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. AurinkoRinteen ja MastonAition kohteissa suksien huoltotilat sijaitsevat suoraan majoitusrakennusten yhteydessä. Majoituskohteet ovat rinteiden ja latujen välittämässä läheisyydessä. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös kuntosali sekä treeniruokailuja tarjoavia ravintoloita.

   

  Harjoitusryhmien hissiliput ja kausikortit

  • Kotimaisten laskettelu-, hiihto- ja lumilautailuseurojen jäsenet saavat -10% alennuksen hissilippuhinnoista. Alennus koskee normaalia hintakautta sekä Hiihdä Halvalla -hintoja. Hissilippujen hinnastot ovat nähtävissä täällä.
  • Seurajäsenyys oikeuttaa -10% alennukseen RukaPyhä-kausikortista. Alennus lasketaan sekä ennakkohinnasta että normaalihinnasta. 
  • Seurajäsenet, joilla on kilpailijalisenssi, saavat -20% alennuksen RukaPyhä-kausikortista. Alennus lasketaan kausikortin normaalihinnasta, ei ennakkohinnasta.
  • Lisäksi kaikille treeniryhmille myönnämme joka 8. lipun veloituksetta (valmentajalippu).
  • Harjoitusryhmien hissilippu- ja kausikorttiostoissa olethan yhteydessä: myynti@ruka.fi

   

  Treenikausikortti on RukaPyhä yhteiskausikortti ja se edellyttää virallista kilpailulisenssiä tai Skipassia (alle 13-vuotiaat) ja lasketteluseuran jäsenyyttä.
  Seurakausikortti on tarkoitettu seuran jäsenille, lisenssilaskijoiden huoltajille ja vanhemmille, jotka ovat mukana seuratoiminnassa ilman lisenssiä. Seurakausikortti edellyttää seuralta vähintään 1 lisenssilaskijan treenikausikortin tilaamista, seuran jäsenyyttä, mutta ei kilpailulisenssiä tai Skipassia. Ostettuja kausikortteja ei ole mahdollista vaihtaa tai palauttaa. 

  Huomioittehan, että treenihintaiset päiväliput ovat henkilökohtaisia, eikä niitä tule luovuttaa toiselle osapuolelle. Väärinkäyttötapauksissa hissivalvojalla on oikeus poistaa lippu käytöstä.

  Varaa laadukas Ski-Inn majoitus rinteiden vierestä

  Tasokas Ski-Inn majoitukset rinteiden vieressä varmistavat, että treenien jälkeen saa tarpeeksi lepoa. Reissua helpottaa, kun loppusiivous, lakanat ja pyyhkeet kuuluvat aina majoituksen hintaan.

  RukaValley hotelli

  RukaValley hotellihuoneet ja huoneistot

  Tyylikäs, uusi ja tunnelmallinen. Monen kokoisia huoneita ja huoneistoja Vuosselin ja Family Parkin luona. Ravintola, vuokraamo ja ruokakauppa samassa talossa.

  RukaTonttu–huoneistot

  Sympaattinen ja mökkimäinen sijainti järven rannalla. Omaa rauhaa ja luonnonläheisyyttä, lemmikkilatu kulkee aivan vierestä. Kylään matkaa 400 metriä, rinteeseen ja ladulle pääsee ovelta.
  RukaVillage

  RukaVillage–hotellihuoneet ja huoneistot

  Uudempaa ytimessä. Monen kokoisia hyvin varusteltuja huoneistoja erilaisiin tarpeisiin. Kaikissa huoneistoissa oma sauna, kuivauskaappi ja osassa myös poreamme.