rukan treenikeskus

Rukan harjoituskeskus

Ruka tarjoaa erinomaiset puitteet alppihiihdon, lumilautailun ja freestylehiihdon harjoitteluun. Erikoissuorituspaikat on käytettävissä yli 200 laskupäivää kaudessa.

Ratavuorokalenteri

Suomen monipuolisimmat suorituspaikat

Rukalta löytyy harjoitteluolosuhteet kaikenikäisille ja tasoisille treenaajille. Rukan laskukausi kestää lokakuusta toukokuulle! Rinnealueelta löytyy erilaisia suorituspaikkoja, kuten Ruka Park, Bag Jump, FIS-pujottelurinne, FIS-mitoitukset täyttävä SuperPipe, kumparelaskijoille BatteryRun-kumparerinne (FIS mitoitus: pituus 225 m, korkeusero 106 m, jyrkkyys 52 % eli 29 astetta) sekä Aerials-hyppypaikka. Lisäksi Ruka tarjoaa hyvät mahdollisuudet treenata maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä.

Ratavuorojen varaus

Ratavuoroja on mahdollista varata seuraaviin rinteisiin: Eturinne 2, FIS-rinne 4, Pessari 11, Saarua 12 ja Masto 35. Rinteillä rata A on ylhäältä alaspäin katsottaessa rinteen vasen reuna ja rata B oikea reuna, rata C jää keskelle. Voit tarkistaa vapaat ajat ratavuorokalenterista, mutta tiedustelut ja varaukset tehdään sähköpostitse ratavuorot@ruka.fi. Ratavaraukseen tarvitaan päivän ja kellonajan lisäksi seuran nimi, yhteyshenkilö ja hänen puhelinnumeronsa, ryhmän koko ja laskijoiden ikä sekä harjoiteltava laji (SL/GS). Varaukset mielellään vähintään kahta vuorokautta aikaisemmin. Ratavuorojen puhelinpäivystys maanantaista perjantaihin klo 09.00–14.00, puh: +358 10 382 5140.

Mikäli olet varaamassa ratavuoroa kisojen järjestämistä varten, lue ensin ohjeet tapahtumien järjestämisestä Rukalla. Rukakeskus Oy pidättää oikeudet muutoksiin. Jo vahvistettuihin vuoroihin voi tulla muutoksia mm. sääolosuhteista johtuen. Ratavuorojen varaus- ja peruutusehdot.

rinteet

Rukan rinnealueet

Tutustu Rukan rinnealueisiin
yritykset ja ryhmät

Poikkeusajan ohjeistukset

Toivomme, että treeniryhmät tutustuvat huolella oheisiin poikkeusajan ohjeistuksiin ennen rinnealueelle saapumista.
Ratavuorot

Ratavuorokalenteri

Tarkista vapaat ajat

Treenaajien hissiliput, majoitus ja ruokailut helposti samalla tilauksella

Myyntipalvelumme (myynti@ruka.fi, puh. +358 10 382 5222) auttaa teitä treeni- ja seurahintaisten hissilippujen, majoituksen ja ruokailujen tilauksessa.

Hintojen edellytyksenä on hissilipputilaus vähintään kolme (3) vuorokautta ennen tuloa. Myöhemmin tilatut liput normaalihinnoin. Liput voitte noutaa PisteVuokraamosta, RukaValleyn tai VuosselinPortin vuokraamoista. Kahdeksaa valmennettavaa kohden yksi valmentaja saa ilmaisen päivähissilipun vastaavalle ajalle tai kahdeksaa lunastettua treenikausikorttia kohden yhden ilmaisen kausikortin. Hissilipputilauksessa täytyy ilmoittaa: seuran nimi, hissilippujen määrä, kesto sekä valmentajien / laskijoiden / huoltajien nimet ja iät. Treenikausikorttien kohdalla on ilmoitettava lisäksi lisenssilaskijoiden lisenssi- tai Skipassinumerot. Myyntipalvelullamme on mahdollisuus tarkistaa lisenssien/Skipassien voimassaolon Ski Sport Finlandin lisenssirekisteristä. Seuroilla on mahdollisuus jälkilaskutukseen voimassa olevalla laskutussopimuksella.

Rukan Ski-Inn hiihtokeskusmajoitukseen voit tutustua täältä. Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. AurinkoRinteen ja MastonAition kohteissa suksien huoltotilat sijaitsevat suoraan majoitusrakennusten yhteydessä. Majoituskohteet ovat rinteiden ja latujen välittämässä läheisyydessä. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös kuntosali sekä treeniruokailuja tarjoavia ravintoloita.

 

Kausikortit

Treenikausikortti on RukaPyhä yhteiskausikortti ja se edellyttää virallista kilpailulisenssiä tai Skipassia (alle 13-vuotiaat) ja lasketteluseuran jäsenyyttä.
Seurakausikortti on tarkoitettu lisenssilaskijoiden huoltajille ja vanhemmille, jotka ovat mukana seuratoiminnassa ilman lisenssiä. Seurakausikortti edellyttää seuralta vähintään 1 lisenssilaskijan treenikausikortin tilaamista, seuran jäsenyyttä, mutta ei kilpailulisenssiä tai Skipassia. Ostettuja kausikortteja ei ole mahdollista vaihtaa tai palauttaa. 

Kahdeksaa valmennettavaa kohden yksi valmentaja saa ilmaisen päivähissilipun vastaavalle ajalle tai kahdeksaa lunastettua treenikausikorttia kohden yhden ilmaisen kausikortin. Huoltajien ja vanhempien hissiliput nimilistan mukaan treenihinnoin. Huomioittehan, että treenihintaiset päiväliput ovat henkilökohtaisia, eikä niitä tule luovuttaa toiselle osapuolelle. Väärinkäyttötapauksissa hissivalvojalla on oikeus poistaa lippu käytöstä.

Valleyn vuokraamo

RukaValley hotellihuoneet ja huoneistot

Uusi ja silti niin tunnelmallinen. Tyylikkäät huoneistot Vuosselin ja Family Parkin luona. Hyvä ravintola, vuokraamo ja ruokakauppa samassa talossa. Suora yhteys luonnonpuistoon ja laduille.

RukaTonttu–huoneistot

Sympaattinen ja mökkimäinen sijainti järven rannalla. Omaa rauhaa ja luonnonläheisyyttä, lemmikkilatu kulkee aivan vierestä. Kylään matkaa 400 metriä, rinteeseen ja ladulle pääsee ovelta.

RukaVillage-huoneistot

Uudempaa ytimessä. Monen kokoisia huoneistoja erilaisiin tarpeisiin. Tilavia asuntoja kunnon makuuhuoneilla aivan kylän keskustassa. Hyvin varustellut, kaikissa huoneistoissa omat saunat ja kuivauskaapit, osassa myös poreamme.

Bagjump landing bag Rukalla

Rukan olympiatason alastulopatja eli Landing Bag on varattavissa treeniryhmien käyttöön. 20x50 metrin kokoinen landing bag antaa freestylelaskuun ja lumilautailuun täysin uudenlaisen mahdollisuuden kokeilla uusia temppuja ja minimoida loukkaantumisriskit. Landing bagin treenivuorot on varattavissa myyntipalvelumme kautta (myynti@ruka.fi).

 

  • Treenivuorojen hinnat:  2 h vuoro 25€/hlö ja 2x2h vuoro samana päivänä 40€/hlö (esim klo 10–12 ja klo 15–17) 
  • Landing Bag on varattavissa 2021-2022 kaudella seuraavasti:  23.2.2022–7.5.2022 ke-la
  • Vuorot per päivä: klo 10–12, 12–14, 15–17 ja 17–19
  • Landing bag -treenihinnat eivät sisällä hissilippua, ja kaikilla patjalle hyppäävillä tulee olla lisäksi voimassa oleva hissilippu
  • Max 30 henkilöä / vuoro
  • Minimissään 4 urheilijaa /varaus. Jos haluaa patjan yksityiskäyttöön, hinta on 650 € / 2h 
  • Valmentajat huolehtivat valvonnasta

Säännöt & käyttöehdot -lomake on allekirjoitettava ennen vuoroa ja hyppääjien nimilista ilmoitettava myyntipalveluun. Toimitathan vastuuvapautuslomakkeen ja nimilistan viimeistään kahta arkipäivää ennen landing bag-varauksesi alkua. Lataa Landing Bagin säännöt ja käyttöehdot.

Yleisövuoroja landing bagille ei järjestetä kaudella 2021–2022.

LANDING BAG FAKTAT

  • Hyppyrin mitat: Landing bagissa on yleensä kaksi nokkaa, pienempi n. 12–14 metriä
  • Landing Bagin mitat: 50 x 20 metriä
  • Landing Bagin alastulon jyrkkyys: 32°

Välineiden huolto ja säilytys

PisteVuokraamon suksihuollossa huolletaan laskettelu-, telemark-, murtomaa- ja lumilautavälineet pitkällä kokemuksella ja vahvalla asiantuntemuksella. Jokaisessa Rukan Ski-Inn majoituskohteista löydät suksihuoltotilat isommankin ryhmän tarpeisiin. Rukan kylän kohteissa suosittelemme huoltopaikaksi Rukan parkkihallia, josta löytyy tehokas ilmastointi ja huoltopöydät valmiiksi. 

PisteVuokraamon suksihuollossa toimii nykyaikainen automaattisuksihuoltokone Wintersteiger Discovery, mikä on uusittu kaudelle 2019–2020. Discovery koneella hiotaan sekä aloittelijoiden että kilpalaskijoiden laskettelusuksia, mutta myös murtomaasuksia. Kuviohionnoista sovitaan aina erikseen asiakkaan tarpeiden mukaan. Lumilautahuollot ja hionnat tehdään käsityönä, jolloin saadaan hyvää jälkeä lumilaudan pohjaan. Huollossa onnistuu myös välineiden pohjustus lämpöuunia käyttäen, jolloin voide imeytyy kunnolla välineiden pohjaan ja antaa välineille lisää käyttöikää ja erinomaisen luiston. 

Tarjoamme Rukalla useasti vieraileville harjoitusryhmille ratakeppien ja muiden välineiden säilytyspalvelua Vuosselin huoltohallilla, osoitteessa Vuosselintie 17. Säilytystilaa on rajallisesti ja se täytetään varausjärjestyksessä. Tiedustelut ja varaukset ensisijaisesti sähköpostilla: ratavuorot@ruka.fi.

Tutustu suksihuoltoon

Suolatilaukset

Pehmeillä kevätsäillä treeniryhmien on mahdollista tilata suolaa radan kunnossapitoon. Suolasangon hinta on 15 € ja hinta sisältää kuljetuksen sen rinteen yläpäähän, johon rinnevuoro on varattu. Kaikki suolatilaukset Pisteen lipunmyynnin kautta, puh. 0400 101 605 tai pistevuokraamo@ruka.fi.