Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 20.07.2019
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Rukalla ja Kuusamossa liikut kätevästi ilman omaa autoa

Rukan kylässä majoittuessasi pärjäät mainiosti ilman autoa, sillä kaikki palvelut ovat kätevästi kävelymatkan päässä. Jos saavut lentäen, kaikilla reittilennoilla on lentokenttäbussikuljetus Rukalle. Rukan kylän ja Kuusamon keskustan välillä on säännöllisiä bussireittejä; talvisin SkiBus ja kesäisin Karhunkierrosbussi. Ruka-Kuusamon alueella liikut myös näppärästi ja vihreästi polkupyörällä. Erilaisia pyörävaihtoehtoja on useita, uusimpana Kuusamon kaupungin maksutta lainattavat Citypyörät.
LENTOKENTTÄBUSSI
Lähtö Rukalta 1 h 45 min ennen lennon lähtöä, matka kestää noin 30 min.
10 €/suunta
SKIBUS
Hissilipun omaaville maksuton liikenne Rukan rinnealueilla, pikkurahalla Rukalta Kuusamoon.
Maksuton Rukalla, 7 €/Kuusamo-Ruka
KARHUNKIERROSBUSSI
Kuusamosta tai Rukalta Karhunkierroksen aloituspisteeseen.
13,70 €/suunta
KIMPPATAKSI
Kuusamosta tai Rukalta Karhunkierrokselle tai muille reiteille.
45 €/suunta/1-4 hlöä

Osallistu Ruka-Kuusamon maksuttoman kesän opaskartan kehittämiseen

Maksuton kartta on jaossa Rukan ja Kuusamon infopisteissä, hotellien vastaanotoissa ja marketeissa. Toivomme sinulta palautetta, jotta voimme kehittää karttaa vastaamaan paremmin toiveitasi. 

Vastaa kyselyyn

LENTOKENTTÄBUSSI YMPÄRI VUODEN

Lentokenttäbussi Kuusamon lentoasemalta Rukalle Finnairin reittilennoilla. Lisäksi talvisin on tarjolla lentokenttäbussi Rovaniemeltä; aikataulu noudattaa tiettyjen Keski-Euroopasta saapuvia Norwegianin reittilentojen aikataulua. Rukan Taksipalvelu liikennöi pe-la iltalentojen kyyditykset ajalla 1.6.-11.8.2019. 

Huomioi: Kuusamon lentoasema on suljettuna elokuussa 2019: Kuusamon lentokenttä on suljettu 12-30.8.2019 kiitoradan huoltotöiden vuoksi, minkä vuoksi lennot Helsingin ja Kuusamon välillä on kyseisellä aikavälillä peruttu. Sen sijaan voi lentää Helsingistä Rovaniemelle tai Rovaniemeltä Helsinkiin, ja Finavia järjestää linja-autokuljetuksen Kuusamon ja Rovaniemen välillä. Lisätietoja Finavian nettisivuilla. Bussiyhteys Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemien välillä on maksuton. Jos haluat bussi ajavan Rukan tai Kuusamon Tropiikin kautta, lähetä varaus viimeistään vuorokautta ennen osoitteeseen info.kuusamo@finavia.fi .

KARHUNKIERROSBUSSI

Karhunkierrosbussilla pääset Kuusamon keskustasta ja Rukan kävelykylästä (eteläinen kääntöympyrä) mukavasti Karhunkierroksen varteen tai Karhunkierrokselta takaisin Rukalle/Kuusamon keskustaan. Karhunkierrosbussi liikennöi ympäri vuoden. Karhunkierrokselle (Hautajärvelle) pääset myös Sallasta tulevan/Sallaan menevän lentokenttäbussin kyydissä. Lisäksi Karhunkierrokselle pääsee myös Rukan kylästä kimppataksilla. Tutustu alueen karttoihin.

Karhunkierrosbussin yhteyspuhelinnumerot: Ruka Charter +358 40 7222 022, Pohjolan Matka +358 201 303 520.

HUOM! Pyhäpäivinä ei liikennettä. / NOTE! On bank holidays no connections. 

KIMPPATAKSI KARHUNKIERROKSELLE

Kimppataksi on oiva vaihtoehto Karhunkierrokselle siirtymiseen. Suosittelemme turvallisuussyistä auton jättämistä joko Rukan parkkihalliin tai Rukan alueen pysäköintipaikoille tai Hautajärvelle Karhunkierroksen luontokeskukseen Sallantien (950) varteen. Suosituin vaihtoehto on ollut jättää auto Rukalle ja matkustaa bussilla tai taksilla Hautajärvelle ja vaeltaa Karhukierrosta pitkin Rukaa kohden.  

HOSSABUSSI

Kesän uutuusreitti Rukalta Hossaan ajetaan 7.8.2019 asti. Bussilla pääsee päiväksi Hossan kansallispuistoon ja lisäksi Kuusamosta näppärästi jatkoyhteyksille Ouluun. Bussi ajaa erillisen mutkan Hossasta Kuusamon lentoasemalle ja toimii näin myös Hossan kenttäbussina.

 

HOSSABUSSIN AIKATAULU

CITYPYÖRÄT

Kuusamon keskustasta löydät 7.6.2019 alkaen seitsemän paikkaa, josta voi lainata itselleen lyhytaikaiseen käyttöön polkupyörän. Pyöriä on eri mallisia, mutta ne tunnistaa kirkkaanvihreästä väristä. 

Pyö­rien parkkipisteitä on Pe­tä­jä­kan­kaal­la, Tol­pan­nie­mes­sä, Ke­lan­tiel­lä, Kuusamo Infossa, Ni­lon alu­eel­la, Kuusamon kau­pun­gin­ta­lol­la ja lii­kun­ta­kes­kuk­sel­la. Pyöriä on noin 20 kappaletta ja jokaisen pyörän mukana saa lainaan myös kypärän. 

Citypyöriä saa lainata vapaasti, kunhan palauttaa pyörän jollekin merkitylle parkkipisteelle. Yön yli tai koko loman ajaksi pyörää ei saa yhtäjaksoisesti lainata, vaan ne on tarkoitettu päiväsaikaan liikkumiseen. 

 

RUKAN JA KUUSAMON TAKSIT

Taksilla pääset kätevästi mökiltäsi Rukan kylään illanviettoon tai Rukan kylästä sellaisiin ravintoloihin ja muihin palveluihin, jotka eivät sijaitse ihan Rukan kylän tuntumassa. Taksikyyti on helppo ja mukava ratkaisu eritoten isompien ryhmien ollessa kyseessä. Rukan ja Kuusamon taksit ovat pääosin tilatakseja, joissa myös laskettelu- ja lautailuvälineet kulkevat helposti matkassa. 

Valopilkku on fiksuin tapa tilata taksi! Nopea ja ilmainen tilaus, autotyypin valinta, tilauksen etenemisen seuraaminen, helppo ennakkotilaus ja mahdollisuus arvioida matka ja kuljettaja. 

Huomioithan että taksi lentokentältä Rukalle kannattaa tilata etukäteen.

AUTOVUOKRAUS

Rukapalvelu vuokraa Avensis Wagon -farmaria ja Proace Verso -minibussia Rukan kylässä (autot voidaan tarvittaessa toimittaa myös Kuusamon lentoasemalle). Lue lisää Rukapalvelun autovuokrauksesta >

Bussit, taksit ja muut liikennöitsijät

Rukan Maisemagondoli
Rukan rinteiden uutuus - maisemagondoli Village-2-Valley vievät Saaruan huipulle ympäri vuoden.
Rukan Parkkihalli
Rukan 320 paikkainen puolilämmin parkkihalli odottaa Sinua!
Taksikeskus Otaxi Kuusamo-Ruka
Meiltä saat aina lähimmän vapaan, tarpeisiisi sopivan auton! Soita 0100-84200.
Rukan Taksipalvelu
Huoletonta matkustamista ja lomailua! Rukan Taksipalvelu hoitaa taksi- ja bussikuljetukset Rukalla ja Kuusamossa turvallisesti ja...
Ruka Charter
Tarjoamme laadukkaat kuljetukset niin pienille kuin suurillekin ryhmille.
Rukankyläntie 17
93830 Rukatunturi
Puh.:
0400 101 600
E-mailpistevuokraamo@ruka.fi
Rukankyläntie 6
93830 Rukatunturi
Puh.:
040 860 8392 (vain ongelmatilanteet)
Rukankyläntie 1
93830 Rukatunturi
Puh.:
Mobile+358 100 84 200
E-mailtilaus@kuusamontaksi.fi
Rukajärventie 25
93830 RUKATUNTURI
Puh.:
08-868 1222
E-mailsaapunki@rukataksi.fi
Rukanriutta 15
93830 Rukatunturi
Puh.:
08 8514 001, 0400 457 105
E-mailmyynti@spatsi.com
Villeläntie 4
93600 KUUSAMO
Puh.:
0201 303 520
E-mailbussit.kuusamo@pohjolanmatka.fi
Nurminiementie 18 C6
93600 Kuusamo
Puh.:
+358 40 7222 022
E-mailinfo@rukacharter.fi
Leppäojantie 5
69100 Kannus
Puh.:
+358 400 453 855 / Olavi Linkovesi
Mobile+358 40 628 2233
E-mailolavi.linkovesi@procopter.fi

PYSÄKÖINTI RUKAN ALUEELLA

Henkilöautolla liikkuessasi Rukan paras pysäköintipaikka on Rukan maanalainen parkkihalli, joka tarjoaa puolilämmintä pysäköintitilaa 320 autolle. Parkkihallista on vain parikymmentä metriä rinteisiin ja kaikkiin Rukan kävelykylän palveluihin. Hinnat: 1,5€/tunti ja 15€/vrk. Lisäksi maksutonta pysäköintitilaa löytyy runsaasti eri puolilta Rukaa rinteiden, latujen ja moottorikelkkareittien läheisyydestä. Tutustu alueen karttoihin

Jos vasta suunnittelet matkaa, löydät tietoa Kuusamoon matkustamisesta Saapuminen-osiosta.

Ruka-Kuusamo Matkailu ry ei ole vastuussa mahdollisista muutoksista liikennöinnissä. Pidätämme oikeuden tietojen muuttamiseen. 

SKIBUS-AIKATAULUT TALVELLA 2018-2019

SkiBus on maksuton Rukan alueella voimassaolevalla hissilipulla tai laskettelu- tai lautailuvarusteiden kanssa matkustaville linjoilla 1 & 2.

SkiBus Aikatulut