Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 04.12.2021
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Rukalla ja Kuusamossa liikut kätevästi ilman omaa autoa

Rukan kylässä majoittuessasi pärjäät mainiosti ilman autoa, sillä kaikki palvelut ovat kätevästi kävelymatkan päässä. Jos saavut lentäen, kaikilla reittilennoilla on lentokenttäbussikuljetus Rukalle. Rukan kylän ja Kuusamon keskustan välillä on säännöllisiä bussireittejä; talvisin SkiBus ja kesäisin Karhunkierrosbussi. Myös Hossan kansallispuistoon pääsee kesäisin HossaBussilla.
LENTOKENTTÄBUSSI
Jokaisella lennolla Rukalta ja Rukalle, matka kestää noin 30 min, lähtö Rukalta 1 h 45 min ennen lennon lähtöä.
10 €/suunta
SKIBUS
Hissilipun omaaville maksuton liikenne Rukan rinnealueilla, pikkurahalla Rukalta Kuusamoon.
Maksuton Rukalla, 8 €/Kuusamo-Ruka
KARHUNKIERROSBUSSI
Kuusamosta tai Rukalta Karhunkierroksen aloituspisteeseen.
Alk. 10 €/suunta
KIMPPATAKSI
Kuusamosta tai Rukalta Karhunkierrokselle tai muille reiteille.
55 €/suunta/1-2 hlöä

Turvallisuus paikallisliikenteessä

Ole hyvä ja tarkista voimassa olevat maskisuositukset yms. ohjeistukset Poikkeustiedotus-sivultamme

LENTOKENTTÄBUSSI YMPÄRI VUODEN

Lentokenttäbussi liikennöi Kuusamon lentoaseman ja Rukan välillä kaikilla reittilennoilla. Lentokenttäbussi lähtee Rukan kylästä 1 h 45 min ennen lennon lähtöä. 

Liikennöitsijänä toimii Pohjolan Matka. Osalle lennoista on yhteys myös Sallasta, tarkista oman lentosi bussireitti ja -aikataulu Pohjolan Matkojen sivulta (sivun alalaidasta PDF-linkkien avulla) tai tällä sivulla olevasta Karhunkierrosbussin aikataulusta. Mikäli lentokenttäbussi ei palvele juuri sinun lentoasi/sijaintiasi, suosittelemme varaamaan taksin etukäteen, 0100 84 200 tai 06 000 4141.

Lentokenttäbussi Kuusamon lentoasemalle Finnairin lennoille ja lennoilta, voimassa toistaiseksi.

Lentokenttäbussi on myös muiden reittilentojen matkustajien käytettävissä Finnairin lentojen aikataulujen mukaisesti (esim. Lufthansa talvella).

Reitti Lähtöaika Hinnat
Rukan kylä (Kumpareen kääntöympyrä) 1 h 45 min ennen lentokoneen lähtöä 10 €/aikuinen, 5 €/laspi 4-11 v.
Holiday Club Kuusamon Tropiikki 1 h 25 min ennen lentokoneen lähtöä 7 €/aikuinen, 4 €/lapsi 4-11 v.
Kuusamon lentoasema 1 h 15 min ennen lentokoneen lähtöä  

Liikennöitsijä: Pohjolan Matka, puh. +358 201 303 520, pohjolanmatka.fi, bussit.kuusamo@pohjolanmatka.fi. Pohjolan Matka käyttää valtakunnallista 0201 -yritysnumerointia, jolloin soitettaessa puhelujen hinnat ovat 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min (alv. 24 %), ulkomailta ko. maan ulkomaanpuhelumaksu.

Lentokenttäbussi kulkee Ruka-Kuusamo-Ruka -välin 5-tietä pitkin. Paluukuljetukset samaa reittiä lennon saavuttua. Bussiin voi nousta ja bussista voi poistua myös matkan varrella kaikilla pysäkeillä, eli bussi palvelee myös muitakin kuin lentomatkustajia. Lentokenttäbussi saattaa jatkaa Rukalta Sallaan, jolloin bussin avulla pääsee Karhunkierroksen lähtöpaikoille (Ristikallion P-paikalle ja Karhunkierroksen luontokeskukseen). Tarkistathan Pohjolan Matkan aikataulusta, mitkä bussit jatkavat Sallaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

SKIBUS, TALVI 2020-2021 

SkiBus liikennöi Rukan alueella 12.11.2021-1.5.2022 ja Kuusamosta Rukalle itsenäisyyspäivän viikonlopusta huhtikuun 2022 lopulle. Lisäksi SkiBus liikennöi Kuusamosta Rukalle FIS Ruka Nordicin aikaan pe-su 26.-28.11.2021.  Huomioi myös: Pe-su 26.-28.11.2021 Rukan SkiBussin linja nro 2 ei liikennöi pysäkille nro 8 (Rukatonttu) asti, vaan asiakkaat voivat nousta bussin/poistua bussista Talvijärventien ja Hiihtostadionintien risteyksessä. 

SkiBus on maksuton Rukan alueella voimassa olevalla hissilipulla tai laskettelu- tai lautailuvarusteiden kanssa matkustaville linjoilla 1 & 2. Vastuullisuus on meille tärkeä asia, joten Rukan hiihtokeskus on kompensoinut Rukan alueen SkiBussin polttoainepäästöt talvikaudesta 2019-2020 alkaen. Selainpohjaisesta SkiBus Live -palvelusta näet Rukan alueen SkiBussin ajantasaisen sijainnin ja kulkusuunnan. 

RUKAN YLILENTO MAISEMAGONDOLILLA

Rukan maisemagondoli Village-2-Valley ja tuolihissi Village Express vievät jalankulkijat huipulle ja Rukan kylästä Ruka Valleyhin. Kyytiin mahtuvat myös maastopyörät, lastenvaunut ja pyörätuolit. Jalankulkijan lipun voi ostaa kätevästi verkkokaupasta, hissiportilla skannattava lippu tulee mobiililaitteeseen. Paikan päällä lipunmyyntipisteet sijaitsevat Rukan kylässä PisteVuokraamossa sekä Ski-Inn -vastaanotossa sekä RukaValleyn ala-asemalla (vain korttimaksut). Kovalla tuulella gondoli saattaa olla suljettuna, jolloin tarjolla on korvaava taksi/bussikuljetus non-stoppina gondolin ala-asemien välillä Rukan kylästä Ruka Valleyhin. Hissien aukioloajat >

LAMMINTUPA BUS TALVELLA 2021-2022

Voimassa ajalla 14.12.2021-8.1.2022 tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin sekä ajalla  11.1.-4.3.2022 tiistaisin ja perjantaisin. Bussi liikennöi Rukan kylästä Winter Village Lammintuvalle, jonka elämykset voi varata joko ennakkoon tai non-stoppina paikan päältä. 

KARHUNKIERROSBUSSI

Karhunkierrosbussilla pääset Kuusamon keskustasta ja Rukan kävelykylästä (eteläinen kääntöympyrä) mukavasti Karhunkierroksen varteen tai Karhunkierrokselta takaisin Rukalle/Kuusamon keskustaan. Lisäksi Karhunkierrokselle pääsee myös Rukan kylästä kimppataksilla. Tutustu alueen karttoihin

Tilannetiedotus 1.10.2021: Karhunkierrosbussin mahdollinen talviaikataulu päivitetään sivustolle piakkoin. Kuusamon alueen bussiliikenne löytyy Matkahuollon sivuilta. 

KIMPPATAKSI KARHUNKIERROKSELLE

Kimppataksi on oiva vaihtoehto Karhunkierrokselle siirtymiseen. Suosittelemme turvallisuussyistä auton jättämistä joko Rukan parkkihalliin tai Rukan alueen pysäköintipaikoille tai Hautajärvelle Karhunkierroksen luontokeskukseen Sallantien (950) varteen. Suosituin vaihtoehto on ollut jättää auto Rukalle ja matkustaa bussilla tai taksilla Hautajärvelle ja vaeltaa Karhukierrosta pitkin Rukaa kohden.  

REITTI JA HINNAT (noin-hintoja) 1-2 hlöä, €  3-4 hlöä, €  5-6 hlöä, €
Ruka-Juuma (Pieni Karhunkierros) 45 50 55
Ruka-Ristikallio  55 60 65
Ruka-Kiutaköngäs (Oulangan luontokeskus) 60 65 70
Ruka-Hautajärvi (Karhunkierroksen luontokeskus) 80 90 95
Kuusamo-Juuma (Pieni Karhunkierros) 85 95 100
Kuusamo-Kiutaköngäs (Oulangan luontokeskus) 90 100 110
Kuusamo-Ristikallio 90 100 110
Kuusamo-Hautajärvi 110 120 130

Kimppataksi toimii näin: Soita taksille ja ilmoita, minä päivänä, mihin kellonaikaan ja montako henkeä on siirtymässä Karhunkierrokselle. Lähtökohtaisesti reitti on Rukan kylä - Karhunkierroksen Luontokeskus (Hautajärvi). Karhunkierroksen kimppataksin tilaukset: Rukan Taksipalvelu, puh. 0600 04141 (1,17 €/puh + 1 €/min + pvm), Taksikeskus Kuusamo-Ruka (Otaxi), puh. 0100 84200 (1,25 €/puh +1,00 €/min + pvm). Myös isommille ryhmille omat hinnastot samoin kuiin Juuman ja Kiutakönkään väliselle kuljetukselle. 

Huomioi: Yllä annetut puhelinnumerot ovat maksullisia palvelunumeroja. Alempaa tältä sivulta löydät lisätietoja takseista ja Taksini-sovelluksesta, jolla voit tilata taksin ilman tilaamisesta koituvaa lisämaksua (ei käytettävissä kimppataksin tilaamiseen).

HOSSABUSSI

Hossabussi liikennöi Rukalta, Kuusamon Tropiikista ja Kuusamon keskustasta Hossaan ajalla 7.6.-10.8.2021. 

Kuusamon kansallispuistoihin ilman omaa autoa  

Kuusamossa helpotetaan ilman omaa autoa matkailevien matkan suunnittelua ja liikkumista julkisilla liikennevälineillä. Voit etsiä reittejä ja aikatauluja osoitteesta osoitteeseen Matkahuollon Web-reittioppaasta.

Lipun ostaminen käy kätevästi kännykällä Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella (lataa Apple Store- tai Google Play -sovelluskaupasta). Huomioi, että sovellus on käytettävissä ainoastaan mobiililaitteissa.

 
 

RUKAN JA KUUSAMON TAKSIT

Taksini-sovellus on nopea tapa tilata taksi! Taksilla pääset kätevästi mökiltäsi Rukan kylään illanviettoon tai Rukan kylästä sellaisiin ravintoloihin ja muihin palveluihin, jotka eivät sijaitse ihan Rukan kylän tuntumassa. Taksikyyti on helppo ja mukava ratkaisu eritoten isompien ryhmien ollessa kyseessä. Rukan ja Kuusamon taksit ovat pääosin tilatakseja, joissa myös laskettelu- ja lautailuvälineet kulkevat helposti matkassa. 

Taksini-sovellus on fiksuin tapa tilata taksi! Nopea ja ilmainen tilaus, autotyypin valinta, tilauksen etenemisen seuraaminen, helppo ennakkotilaus ja mahdollisuus arvioida matka ja kuljettaja. 

Huomioithan että taksi lentokentältä Rukalle kannattaa tilata etukäteen.

Bussit, taksit ja muut liikennöitsijät

Rukan Maisemagondoli
Maisemagondoli Village-2-Valley vie sinut Saaruan huipulle.
Rukan Parkkihalli
Rukan 320 paikkainen puolilämmin parkkihalli odottaa Sinua!
Rukahuolto Oy / Rukabussit
Täyden palvelun kelkkatalo Rukalla, ajoneuvojen huoltopalvelut ja tilausajot.
Ruka Wash Autojen Itsepalvelupesula
Rukan parkkihallissa sijaitseva pesuhalli auton omatoimiseen pesuun.
Rukan Taksipalvelu
Huoletonta matkustamista ja lomailua! Hoidamme taksi- ja bussikuljetukset Ruka-Kuusamossa turvallisesti ja tyylikkäästi.
Taksikeskus Otaxi Kuusamo-Ruka
Meiltä saat aina lähimmän vapaan, tarpeisiisi sopivan auton! Soita 0100-84200 (1,25 €/puh +1,00 €/min + pvm).
Ruka Charter
Bussilla suoraan Oulusta Rukalle ja takaisin 1.11.2021 alkaen. Katso aikataulu!
Pohjolan Matka
Pohjolan Matka tuo sinut Rukalle! Tilausajo- ja reittiliikenteen bussimme kuljettavat Kuusamoon ja Rukalle, lähditpä matkaan...
Rukankyläntie 17
93830 Rukatunturi
Puh.:
0400 101 605
E-mailpistevuokraamo@ruka.fi
Rukankyläntie 6
93830 Rukatunturi
Puh.:
040 860 8392 (vain ongelmatilanteet)
Riutanpää 1
93830 Rukatunturi
Puh.:
+358 8 868 1700
E-mailinfo@rukahuolto.fi
Rukankyläntie 6
93830 Rukatunturi
Puh.:
Mobile0505121233
E-mailinfo@rukahuolto.fi
Rukajärventie 25
93830 RUKATUNTURI
Puh.:
06 000 4141 (1,17€/puh. + 1€/min)
E-mailsaapunki@rukataksi.fi
Rukanriutta 15
93830 Rukatunturi
Puh.:
08 8514 001, 0400 457 105
E-mailteemuracing@gmail.com
Rukankyläntie 1
93830 Rukatunturi
Puh.:
Mobile+358 100 84 200 (1,25 €/puh +1,00 €/min +pvm)
E-mailtilaus@kuusamontaksi.fi
Nurminiementie 18 C6
93600 Kuusamo
Puh.:
+358 40 7222 022
E-mailinfo@rukacharter.fi
Villeläntie 4
93600 KUUSAMO
Puh.:
0201 303 520
E-mailbussit.kuusamo@pohjolanmatka.fi
Leppäojantie 5
69100 Kannus
Puh.:
+358 400 453 855 / Olavi Linkovesi
Mobile+358 40 628 2233
E-mailolavi.linkovesi@procopter.fi

PYSÄKÖINTI RUKAN ALUEELLA

Henkilöautolla liikkuessasi Rukan paras pysäköintipaikka on Rukan maanalainen parkkihalli, joka tarjoaa puolilämmintä pysäköintitilaa 320 autolle. Parkkihallista on vain parikymmentä metriä rinteisiin ja kaikkiin Rukan kävelykylän palveluihin. Hinnat: 1,5€/tunti ja 15€/vrk. Lisäksi maksutonta pysäköintitilaa löytyy runsaasti eri puolilta Rukaa rinteiden, latujen ja moottorikelkkareittien läheisyydestä. Tutustu alueen karttoihin

Jos vasta suunnittelet matkaa, löydät tietoa Kuusamoon matkustamisesta Saapuminen-osiosta.

Ruka-Kuusamo Matkailu ry ei ole vastuussa mahdollisista muutoksista liikennöinnissä. Pidätämme oikeuden tietojen muuttamiseen.