Rukalla lasketaan jo lokakuussa!

Rukan aikainen kauden avaus tekee syyslomista todellisen laskuloman. Lumen koordinaateilla talvikausi avataan lokakuun alussa Saaruan rinteisiin säilötyn lumen voimin. Hisseistä käytössä on SaaruaExpress- ja Saarua III -tuolihissit, ja lisäksi Village-2-Valley maisemagondoli palvelee laskijoita ja jalankulkijoita heti kauden alusta alkaen. Myös parkkilaskijoille luvassa on monipuoliset suorituspaikat kauden alkaessa. Rosa & Rudolf Family Park saa syyslomille oman säilölumirinteensä ja tavoitteena on avata kahden taikamaton voimin. Family Parkin säilölumimäkeen on vapaa pääsy siihen saakka, kunnes koko Family Parkin rinnealue saadaan lumetettua ja avattua asiakaskäyttöön.

Katso ajantasainen tieto avoimista rinteistä >

Laske, hiihdä, pyöräile tai patikoi

Rukalla lasketaan syyslomilla useamman rinteen voimin. Syyslomilla rinnealueella on avoinna kaksi rinnettä Saaruassa, Ruka Park sekä Rosa & Rudolf Family Park. Family Parkin säilölumimäkeen on vapaa pääsy siihen saakka, kunnes koko Family Parkin rinnealue saadaan lumetettua ja avattua asiakaskäyttöön. Tarkista tarkemmat rinnetiedot täältä>. Lapsille järjestetään myös syyslomien ajan suosittuja Werneri-laskettelukursseja. Lue lisää ja varaa hiihtokoulu>.

Syyslomaan saa lisää toimintaa yhdistämällä laskupäivään maastopyöräretken Rukan monipuolisille poluille – löydät runsaan valikoiman vuokrapyöriä koko perheelle Pisteen vuokraamosta. Patikoiden Rukalta on helppo saavuttaa esimerkiksi Valtavaaran tai Pyhävaaran huiput – Tutustu Rukan retkeilyreitteihin >

Perinteisen hiihdon ystävätkin pääsevät lumille jo lokakuussa, kun Rukan kylän ensilumen ladun avaustavoite on perjantaina 9.10. Tutustu Rukan ja Kuusamon latuihin > 

Katso miten Rukan alkutalven rinteet ja ladut syntyvät

Rukalla kokeiltiin lumen säilömistä kesän yli uudella menetelmällä ensimmäistä kertaa kesällä 2016. Talven aikana Saaruan rinteeseen 13 tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystettiin valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tuli noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Tekniikka osoittautui toimivaksi ja kehittämiskelpoiseksi, joten säilölumirinne ja ensilumen latu ovat tulleet Rukalle jäädäkseen. Katso alta, miten syksyllä 2017 Rukan säilölumirinteet avautuivat laskijoille.

Rukan rinne-, hissi- ja lumetustiedot

Mallia maailman huipuilta

Rukan alkukaudessa ovat kautta aikojen viihtyneet Suomen kärkilaskijat ja viime talvina erityisesti parkkilaskijat ovat ottaneet säilölumirinteet omakseen. Katso freeski-laskijoiden Antti Ollilan ja Aleksi Patjan sekä lumilautailijoiden Rene RinnekankaanAnton Kiisken ja Tatu Toivasen tyylinäytteet syksyltä 2017.

Ruka First Snow by Petrus Koskinen

Ruka Opening by Joonas Mattila

Keeshlife Ski Camp 15.-18.10.

OSALLISTU

Girls Ski Camp 15.-18.10.

OSALLISTU

Lumilautailun syysleiri 12.-15.10.

LEIRI ON TÄYNNÄ

Tutustu suosituimpiin aktiviteetteihin:

#LUMENKOORDINAATIT #COORDINATESOFSNOW