Rukan ennätysaikainen kausi alkaa jo 4.10.2019

Rukan talvikausi lumen koordinaateilla alkaa 4. lokakuuta 2019 Saaruan rinteisiin säilötyn lumen voimin. Hisseistä käytössä on huippunopea, 2017 valmistunut SaaruaExpress -tuolihissi ja Saarua III -tuolihissi. Rinteitä on perjantaina 4. lokakuuta avoinna kaksi, Saaruan rinteet numero 12 ja 13. Ruka Park avataan lauantaina 5. lokakuuta. Lue viime kauden avajaisista Koordinaatit -blogissa >

Ensilumen latu avataan Rukan kylään 11. lokakuuta. Tutustu Rukan ja Kuusamon latuihin > 

Rukan ennätysaikainen kauden avaus tekee syyslomista todellisen laskuloman. Varaa Ski-Inn majoitus  Ski-Inn nettivaraamon kautta.

Varaa Ski-Inn majoitus

Katso kaikki Rukan ja Kuusamon tapahtumat syyslomaviikoilla

Tapahtumakalenteri

Katso miten Rukan alkutalven rinteet ja ladut syntyvät

Rukalla kokeiltiin lumen säilömistä kesän yli uudella menetelmällä ensimmäistä kertaa kesällä 2016. Talven aikana Saaruan rinteeseen 13 tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystettiin valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tuli noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Tekniikka osoittautui toimivaksi ja kehittämiskelpoiseksi, joten säilölumirinne ja ensilumen latu ovat tulleet Rukalle jäädäkseen. Katso alta, miten syksyllä 2017 Rukan säilölumirinteet avautuivat laskijoille.

Rukan rinne-, hissi- ja lumetustiedot

Linjat haltuun Ettalan, Kerkelän ja Jussilan malliin

Lumilautailijakolmikko Eero Ettala, Antti Jussila ja Toni Kerkelä toteuttivat viime kaudelle Saarua 13 rinteeseen parkin reileineen ja hyppyreineen. Lue lisää Rukan Koordinaatit-blogista miten kausi alkoi viime vuonna. 

”Innostuimme toissa syksynä Rukan setistä tosi paljon. Siellä oli älyttömän hauska laskea, ihan turha lähteä mihinkään Keski-Eurooppaan. Rukalla sai saman tatsin yhtä helposti tai ellei jopa paremmin kuin kauempana, ja oli kiva päästä plussakelissä laskemaan heti alkutalvesta. Vaikka pääsimmekin mukaan parkin suunnitteluun, niin emme tee mitään överi spesiaalia vaan lähdemme siitä, että settejä on kiva laskea ja että se toimii kaikille." Eero Ettala kertoi hankkeesta.

Lue lisää Koordinaatit-blogissa

Seuraa EeroaAnttia ja Tonia Instagrammissa

Laskukausi vauhtiin Lumilautaliiton syysleireillä lokakuussa

Suosittu Ruka Fall Camp järjestetään jälleen Rukalla syyslomien aikaan. Suomen lumilautaliiton parkkilaskuleireillä kaiken ikäiset ja -tasoiset laskijat saavat vauhtilähdön tulevaan kauteen. Rukan säilölumirinteillä päästään oppimaan uusia temppuja, saadaan uusia laskukavereita ja pidetään huippu hauskaa porukassa.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Ruka Fall Camp I 15.-18.2019

Ruka Fall Camp II 21.-24.10.2019

Mallia maailman huipuilta

Rukan alkukaudessa ovat kautta aikojen viihtyneet Suomen kärkilaskijat ja viime talvina erityisesti parkkilaskijat ovat ottaneet säilölumirinteet omakseen. Katso freeski-laskijoiden Antti Ollilan ja Aleksi Patjan sekä lumilautailijoiden Rene RinnekankaanAnton Kiisken ja Tatu Toivasen tyylinäytteet syksyltä 2017.

Ruka First Snow by Petrus Koskinen

Ruka Opening by Joonas Mattila

Säilölumirinteet ovat avoinna kaikille

Rinteet ja hissit ovat avoinna 4.10.2019 alkaen joka päivä klo 9:30 – 19:00. Muistathan ostaa hissiliput verkkokaupasta viimeistään edellisenä päivänä, niin saat ne 5% edullisemmin. Laskemisen lisäksi aktiviteetteja löytyy Rukan kylästä ja Kuusamon luonnosta kaiken ikäisille.

Tutustu suosituimpiin aktiviteetteihin:

#LUMENKOORDINAATIT #COORDINATESOFSNOW