Rukalla lasketaan jo lokakuussa!

Rukan ennätysaikainen kauden avaus tekee syyslomista todellisen laskuloman. Lumen koordinaateilla talvikausi avattiin 4. lokakuuta 2019 Saaruan rinteisiin säilötyn lumen voimin. Hisseistä käytössä on SaaruaExpress- ja Saarua III -tuolihissit, ja lisäksi Village-2-Valley maisemagondoli palvelee laskijoita ja jalankulkijoita heti kauden alusta alkaen. Myös parkkilaskijoille luvassa on monipuoliset suorituspaikat kauden alusta alkaen. Rosa & Rudolf Family Park saa ensimmäistä kertaa syyslomille oman säilölumirinteensä, jonka on avattu lauantaina 12.10. Käytössä on yksi mattohissi ja yksi rinne. Family Parkin säilölumimäkeen on vapaa pääsy siihen saakka, kunnes koko Family Parkin rinnealue saadaan lumetettua ja avattua asiakaskäyttöön.

Katso ajantasainen tieto avoimista rinteistä >

Laske, pyöräile, patikoi tai hiihdä

Syyslomaan saa lisää toimintaa yhdistämällä laskupäivään maastopyöräretken Rukan monipuolisille poluille – löydät runsaan valikoiman vuokrapyöriä koko perheelle Pisteen vuokraamosta. Patikoiden Rukalta on helppo saavuttaa esimerkiksi Valtavaaran tai Pyhävaaran huiput – Tutustu Rukan retkeilyreitteihin >

Perinteisen hiihdon ystävätkin pääsevät lumille jo lokakuussa, kun ensilumen latu avataan Rukan kylään 11.10. Tutustu Rukan ja Kuusamon latuihin > 

Laskukausi vauhtiin Lumilautaliiton syysleireillä lokakuussa

Suosittu Ruka Fall Camp järjestetään jälleen Rukalla syyslomien aikaan. Suomen lumilautaliiton parkkilaskuleireillä kaiken ikäiset ja -tasoiset laskijat saavat vauhtilähdön tulevaan kauteen. Rukan säilölumirinteillä päästään oppimaan uusia temppuja, saadaan uusia laskukavereita ja pidetään hauskaa porukassa.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Ruka Fall Camp I 15.-18.10.2019

Ruka Fall Camp II 21.-24.10.2019

Katso miten Rukan alkutalven rinteet ja ladut syntyvät

Rukalla kokeiltiin lumen säilömistä kesän yli uudella menetelmällä ensimmäistä kertaa kesällä 2016. Talven aikana Saaruan rinteeseen 13 tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystettiin valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tuli noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Tekniikka osoittautui toimivaksi ja kehittämiskelpoiseksi, joten säilölumirinne ja ensilumen latu ovat tulleet Rukalle jäädäkseen. Katso alta, miten syksyllä 2017 Rukan säilölumirinteet avautuivat laskijoille.

Rukan rinne-, hissi- ja lumetustiedot

Linjat haltuun Ettalan, Kerkelän ja Jussilan malliin

Lumilautailijakolmikko Eero Ettala, Antti Jussila ja Toni Kerkelä toteuttivat syksyllä 2018 Saaruan 13 rinteeseen parkin reileineen ja hyppyreineen. Lue lisää Rukan Koordinaatit-blogista miten kausi alkoi viime vuonna. 

”Innostuimme toissa syksynä Rukan setistä tosi paljon. Siellä oli älyttömän hauska laskea, ihan turha lähteä mihinkään Keski-Eurooppaan. Rukalla sai saman tatsin yhtä helposti tai ellei jopa paremmin kuin kauempana, ja oli kiva päästä plussakelissä laskemaan heti alkutalvesta. Vaikka pääsimmekin mukaan parkin suunnitteluun, niin emme tee mitään överi spesiaalia vaan lähdemme siitä, että settejä on kiva laskea ja että se toimii kaikille." – Eero Ettala

Mallia maailman huipuilta

Rukan alkukaudessa ovat kautta aikojen viihtyneet Suomen kärkilaskijat ja viime talvina erityisesti parkkilaskijat ovat ottaneet säilölumirinteet omakseen. Katso freeski-laskijoiden Antti Ollilan ja Aleksi Patjan sekä lumilautailijoiden Rene RinnekankaanAnton Kiisken ja Tatu Toivasen tyylinäytteet syksyltä 2017.

Ruka First Snow by Petrus Koskinen

Ruka Opening by Joonas Mattila

 

Tutustu suosituimpiin aktiviteetteihin:

#LUMENKOORDINAATIT #COORDINATESOFSNOW