Rukan ennätysaikainen kausi alkoi jo 5.10.2018

Rukan talvikausi lumen koordinaateilla alkoi 5. lokakuuta 2018 Saaruan rinteisiin säilötyn lumen voimin. Hisseistä käytössä on huippunopea, viime talvena valmistunut SaaruaExpress tuolihissi ja Saarua III tuolihissi. Rinteitä on avoinna kaksi, joista toiseen rakennetaan parkkilaskukauden avaava reiliparkki, jossa suunnittelijoina toimivat lumilautailijat Eero Ettala, Antti Jussila ja Toni Kerkelä. Lue lisää Rukan Koordinaatit-blogissa >

Rukalla avataan ensimmäinen latu säilölumelle syyslomille perjantaina 12.10.2018. Valaistu latu kulkee Rukan kylästä Kaltiolammelta Kelorinteelle ja samaa reittiä takaisin; ladun pituus suuntaansa on 0,5 km (yhteensä siis 1 km).  Latu on maksuton.

Rukan ennätysaikainen kauden avaus tekee syyslomista todellisen laskuloman. Varaa Ski-Inn majoitus edulliseen alkukauden hintaan Ski-Inn nettivaraamon kautta.

Varaa Ski-Inn majoitus

* Syyslomien majoitustarjoushinnat ovat voimassa 1.-31.10.2018 välisenä aikana. Majoitus on varattavissa vain Ski-Inn.fi -sivuilta ja välinevuokra-alennukset saadakseen on varaus on tehtävä 30.9.2018 mennessä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Katso kaikki Rukan ja Kuusamon tapahtumat syyslomaviikoilla

Tapahtumakalenteri

Katso miten Rukan alkutalven rinteet ja ladut syntyvät

Rukalla kokeiltiin lumen säilömistä kesän yli uudella menetelmällä ensimmäistä kertaa kesällä 2016. Talven aikana Saaruan rinteeseen 13 tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystettiin valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tuli noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Tekniikka osoittautui toimivaksi ja kehittämiskelpoiseksi, joten säilölumirinne ja ensilumen latu ovat tulleet Rukalle jäädäkseen. Katso alta, miten syksyllä 2017 Rukan säilölumirinteet avautuivat laskijoille.

Rukan rinne-, hissi- ja lumetustiedot

Linjat haltuun Ettalan, Kerkelän ja Jussilan malliin

Lumilautailijakolmikko Eero Ettala, Antti Jussila ja Toni Kerkelä toteuttavat Saarua 13 rinteeseen rakennettavan parkin reileineen ja hyppyreineen. Lue lisää Rukan Koordinaatit-blogista mitä miehet ovat suunnitelleet.

”Innostuimme viime syksynä Rukan setistä tosi paljon. Siellä oli älyttömän hauska laskea, ihan turha lähteä mihinkään Keski-Eurooppaan. Rukalla sai saman tatsin yhtä helposti tai ellei jopa paremmin kuin kauempana, ja oli kiva päästä plussakelissä laskemaan heti alkutalvesta. Vaikka pääsemmekin mukaan parkin suunnitteluun, niin emme tee mitään överi spesiaalia vaan lähdemme siitä, että settejä on kiva laskea ja että se toimii kaikille." Eero Ettala kertoi uudesta hankkeesta.

Lue lisää Koordinaatit-blogissa

Seuraa EeroaAnttia ja Tonia Instagrammissa

Mallisuoritukset maailman huipuilta

Rukan alkukaudessa ovat kautta aikojen viihtyneet Suomen kärkilaskijat ja viime talvina erityisesti parkkilaskijat ovat ottaneet säilölumirinteet omakseen. Katso freeski-laskijoiden Antti Ollilan ja Aleksi Patjan sekä lumilautailijoiden Rene RinnekankaanAnton Kiisken ja Tatu Toivasen tyylinäytteet viime syksyltä.

Ruka First Snow by Petrus Koskinen

Ruka Opening by Joonas Mattila

Säilölumirinteet ovat avoinna kaikille

Rinteet ja hissit ovat avoinna 5.10.2018 alkaen joka päivä klo 9:30 – 19:00. Muistathan ostaa hissiliput verkkokaupasta viimeistään edellisenä päivänä, niin saat ne 5% edullisemmin. Myös kausikortit talvikaudelle 2018 – 2019 ovat jo myynnissä. Laskemisen lisäksi aktiviteetteja löytyy Rukan kylästä ja Kuusamon luonnosta kaiken ikäisille. Ilmainen ensilumen latu avataan 12.10.2018 säilölumella Rukan kylästä Kelorinteen suuntaan. Ladun pituus on 500 m/suunta eli yhteensä 1 km. Kaikki Rukan ja Kuusamon ladut ovat maksuttomia ja soveltuvat sekä perinteisen tyylin että luisteluhiihtoon. Valot ovat päällä päivittäin aamuisin klo 7 alkaen ja iltaisin klo 21 asti. 

Tutustu suosituimpiin aktiviteetteihin:

Maastopyöräily

Vaellus ja Rukan lähireitit

Golf, minigolf ja frisbeegolf

Katso kaikki syksyn tekemiset

Katso kaikki Rukan tapahtumat

#LUMENKOORDINAATIT #COORDINATESOFSNOW