Rukan rinteet laskukauden avajaisissa

Koe lumivalkoinen syysloma

Varaa syysloma Rukalle ja aloita laskukausi Lumen koordinaateilla jo lokakuussa!

Image
Ski-inn majoitus
Varaa Ski-Inn majoitus
Image
hissilippu
Osta hissilippu

Rukalla lasketaan jo lokakuussa

Rukalla talven tuloon ei tarvita lumisateita, sillä säilölumen turvin ensimmäiset rinteet avataan jo lokakuun alussa! Syysloma onkin paras aika yhdistää syksyn ja talven hauskimmat aktiviteetit – aamulla rinteeseen ja päivällä maastopyöräilemään tai syysretkelle Rukan kauniiseen luontoon. Miten ihmeessä saamme rinteet auki ilman pakkasia ja lumisateita? Salaisuutemme paljastuu, kun tutustut tarkemmin säilölumirinteiden tekemiseen.

Rukan laskukausi avataan Saaruan rinteissä numero 12 ja 13. Myös Ruka Parkin säilölumirinne pyritään saamaan auki samaan aikaan. Hisseistä käytössä ovat SaaruaExpress- ja Saarua III -tuolihissit, minkä lisäksi Village-2-Valley maisemagondoli palvelee laskijoita, jalankulkijoita sekä pyöräilijöitä heti kauden alusta alkaen. Tarkan avauspäivämäärän kaudelle 2022–2023 ilmoitamme myöhemmin. 

Laskemisen lisäksi alamäestä voi nauttia myös pyörän satulasta, sillä osa Ruka Bike Parkin alamäkireiteistä on avoinna pakkasten saapumiseen ja lumetuksen alkamiseen asti. Vuokraamoistamme löydät runsaan valikoiman pyöriä niin alamäkiajoon kuin maastopyöräilyyn koko perheelle. Myös sähköpyörät ja fatbiket löytyvät vuokravalikoimasta. Jos taas haluat suunnata tutkimaan polkuja jalkaisin, Rukalta on helppo saavuttaa esimerkiksi Valtavaaran tai Pyhävaaran huiput. Oulangan ja Riisitunturin kansallispuistojen kauniit reitit ovat nekin vain reilun puolen tunnin automatkan päässä. 

Vauhdikkaan maisemamatkan ystäville Rukan huipulta Saaruan huipulle kulkeva Rukan Zipline on täydellinen valinta – Koe Suomen pisin vaijeriliuku linnun lailla!

Hiihtäjätkin pääsevät aloittamaan kauden jo syksyllä, kun Rukan kylän ensilumen hiihtolatu avataan lokakuussa (avauspäivämäärä tarkentuu myöhemmin). 

Kausikortilla lasket yli 200 päivää

Ostamalla Ruka- tai RukaPyhä-kausikortin heti alkukaudesta, saat sen edullisempaan ennakkohintaan ja samalla lipulla pääset nauttimaan Rukan rinteistä vaikka joka päivä koko laskukauden ajan aina toukokuulle saakka. Kausikorttilainen pääsee myös gondolin kyytiin sekä talven rattikelkkailuiltoihin ilman erillisiä lippuja ja maksuja, ja kausikortilla saat muitakin rahanarvoisia etuja – tutustu kausikorttietuihin tarkemmin

Osta kausikortti verkosta

 

Syysloma Ski-Inn majoituksessa

Valitsemalla majoituksen Rukan kylässä tai Ruka Valleyssa pääset suoraan lomakodin ovelta rinteeseen gondolin kyydissä.

Osta liput ja vuokraa välineet netistä

Hissiliput 5 % alennuksella kun ostat viimeistään edellisenä päivänä.

Ruka Park kauden avajaiset Rukalla
Ruka Bike Park

Useita reittejä niin aloittelevalle kuin kokeneellekin kuskille – osa reiteistä pyöräiltävissä vielä lokakuussa.

Ruka Bike Park syksy
Retkeilyreitit Ruka-Kuusamossa

Tee ruskaretki Kuusamon kauniisiin maisemiin.

Ruskamaisema Konttaisella Rukalla

LOMAILE TERVEYSTURVALLISESTI

Toimimme Rukan hiihtokeskuksessa THL:n sekä Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamien suositusten mukaan. Toimintaohjeet pohjautuvat viranomaisten antamiin suosituksiin. Liikkuessasi hiihtokeskuksen ulko- ja sisätiloissa, noudatathan kunkin toimipisteen yksikkökohtaisia ohjeita. Kiitos että toimit yhteistyössä kanssamme, jotta takaamme kaikille turvallisen lomakokemuksen.

Lue lisää: Ruka-Kuusamon ajankohtainen koronainfo