Valtavaara Chalets Ruka Finland

Julkaistu 19.12.2023

Nyt ennakkomarkkinoinnissa: Upeat Ski-Inn Valtavaara Chalet -huoneistot nousevat rinteiden ja Valtavaaran kupeeseen

 

Ruka Valleyn alueelle rakentuu uusin Ski-Inn kohde Valtavaara Chalet, josta pääsee muutamalla askeleella Rukan rinteille, laduille ja Valtavaaralle vaeltamaan. 

Rakennukseen tulee yhteensä 19 huoneistoa: 12 erittäin tilavaa 100-125 m2 kulmahuoneistoa ulkoporealtaineen sekä pienempiä Family-huoneistoja. Valtavaarassa yhdistyvät hienolla tavalla kivi- ja puurakentamisen parhaat puolet. Rakennuksen kantava runko ja huoneistojen väliset seinät ovat vankkaa kiveä, mutta ulkoseinät ovat hengittävää, painumatonta 260 millimetrin paksuista pohjoisen hirttä. 

- Valtavaarassa hyödynnämme kaiken sen kokemuksen, jonka 20 vuoden aikana olemme keränneet lähes 600 Ski-Inn huoneiston rakentamisesta ja operoinnista. Valtavaarasta ainutlaatuisen tekee myös sijainti aivan Valtavaaran kyljessä, kertoo Rukakeskuksen hallituksen puheenjohtaja Ville Aho. 

Huoneistojen ennakkomarkkinointi on juuri aloitettu ja ensimmäiset huoneistot on jo varattu. Rakentaminen on tavoitteena aloittaa kesällä 2024 ja Valtavaaran valmistua lokakuussa 2025 sopivasti uuteen hiihtokauteen.

Yli sata vuodepaikkaa ja ohjelmapalveluita 

Hiihtävien asiakkaiden toiveita on kuunneltu tarkkaan Valtavaaran suunnittelussa. Jokaisessa kerroksessa kaksi Valtavaara 100 -huoneistoa on mahdollista yhdistää sisäoven avulla 200 neliömetrin kokonaisuudeksi. Tällöin huoneiston saa sopimaan esimerkiksi kaveriperheille ja suurellekin ystävä- tai yritysporukalle. 

Yhteensä vuodepaikkoja tulee noin sata, joka lisää tuntuvasti Rukan kysyttyä Ski-Inn kapasiteettia. 

Rakennukseen tulee huoneistojen lisäksi tilava suksihuone huoltotiloineen, jossa ovat myös omistajan vuokrattavat säilytyskaapit. Katutasoon toteutuu liiketila ohjelmapalveluille. 

- Valtavaara Chalets -rakennuksen liiketilan olemme alustavasti suunnitelleet elämyspalveluille, jotka keskittyvät hiihineutraaleihin luonnossa liikkumisen tapoihin kuten maastopyöräilyyn, lumikenkäilyyn ja sähkökelkkailuun, Aho kertoo.

Ski-Inn on kätevä tapa majoittua ja omistaa 

Ski-Inn majoitukset ovat on suunniteltu varta vasten laskevalle ja hiihtävälle asiakkaalle. Huoneistojen keskeinen sijainti rinteiden ja latujen vieressä mahdollistaa sen, että loma-ajan voi käyttää siihen, mistä eniten pitää: laskemiseen ja hiihtämiseen, ei autossa istumiseen. 

Omistajalle Ski-Inn -malli on huoleton ja tuottava. Ski-Inn Oy huoltaa, siivoaa ja ennen kaikkea vuokraa huoneistoja tehokkaasti ympäri vuoden. Omistaja voi lomailla 7 + 7 viikkoa vuodessa, ja muut ajat huoneisto tuottaa vuokrattuna. 

Kansainvälinen kysyntä Rukalle on kovassa kasvussa, ja Valtavaaran tasoisia kohteita kysytään entistä enemmän.

Unique huoneistot myös täysin omaan käyttöön 

RukaValleyn alueen asemakaavassa on Ecosignin Masterplanin mukainen ns. kuuma peti velvoite, jonka mukaan vähintään 70 % tontille rakennettavasta majoitustilasta tulee olla pysyvästi kaupallisessa käytössä, eli Ski-Inn huoneistoina. Tällä halutaan varmistaa alueen elinvoima ja palveluiden kehitys myös sesonkien ulkopuolella. Valtavaaran neljää Unique-huoneistoa voi omistaja käyttää rajattomasti, vaikka ympäri vuoden. 

Rukalla on toteutettu vuodesta 2004 lähtien yli 450 Ski-Inn huoneistoa ja Pyhällä yli 160 huoneistoa Kultakero II valmistuessa lähiviikkoina. 

Lisätietoa, kattava 16-sivuinen ennakkoesite ja varaustilanne: ruka.fi/valtavaara

Havainnekuvat Valtavaarasta

Lisätiedot lehdistölle: 

Ville Aho, Hallituksen puheenjohtaja, Rukakeskus Oy 

GSM 0400 895987

ville.aho@ruka.fi 

Huoneistojen varaukset ja lisätiedot: Kari Jussi Aho, Omistajayrittäjä, Rukakeskus Oy Hallituksen pj, Aho Group Matkailu Oy 

GSM 0400 410 488 

kj.aho@ruka.fi

valtavaara chalets
Valtavaara Chalets Ruka Finland
Valtavaara Chalets Ruka Finland
Image
Ski-Inn
TUTUSTU SKI-INN OMISTUSMALLIIN
Image
Ruka-Kuusamo ikoni yökerhot drinkki punainen pyöreä
SAARUAN SAUNARAVINTOLA-HANKE
Image
Loyalty program
RUKAKESKUS OY - PALKITTU PERHEYRITYS