Olet täällä

+358 8 860 8600
safarihouse@rukapalvelu.fi
Rukankyläntie 13
93830
Rukatunturi

Zonen Metsäravintolat

Keskellä Ruka-Kuusamon upeinta luontoa sijaitsevat Zonen Metsäravintolat, unohtumattomien elämysten ohjelma- ja ruokailupaikat.

Kammi

"Maailman romanttisimmaksi ravintolaksi" kutsuttu Petäjävaaran Kammi henkii korpimaista luontoa ja romantiikkaa upeassa eräleirimaisessa pihapiirissä. Kammin päärakennus sijaitsee osittain maan alla ja sen takaseinänä toimivaan peruskallioon sytytettävät sadat tuikut, takkatuli ja savuntuoksu saavat aikaan ainutlaatuisen mystisen tunnelman. Pihapiirissä Pikkukammi, parilaavu, savusauna, makuuaitta ja yksityinen ranta ovat myös vieraidemme käytettävissä.

Pohjanseita ja Seidan Metsäkylpylä

Pohjanseita ja Seidan Metsäkylpylä tempaisee vieraat suoraan lentokentältä Kuusamon mystiikkaan moottorikelkoilla, rekikyydillä tai koiravaljakolla. Kuusamon lentokentän välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Pohjanseidan eräleirikokonaisuuden päärakennuksessa, upeassa holvimaisessa Metsäravintolassa tunnelmaa luovat sadat kynttilät ja takassa räiskyvä tuli. Maittavan ja tunnelmallisen illallisen jälkeen on aika siirtyä Metsäkylpylän takkahuoneen kautta neljän saunan (savusauna, 2 x perinteinen sauna ja yrttisauna) lempeisiin löylyihin ja virkistäytymään ulkoaltaaseen. Yöksi tuomme sinut nauttimaan Rukapalvelun viihtyisästä majoituksesta Rukan kylällä.

Datsa

Vaaran laella kohoava Datsa tarjoaa upeat puitteet eräruokailuihin ja illanviettoihin. Datsa sopii myös erinomaisesti kokous-, koulutus ja valmennustilaisuuksien järjestämiseen. Huskysafari tai muu seikkailupäivä huipentuu kelosaunan rentouttaviin löylyihin ja Zonen kokkiemme valmistamaan kolmen ruokalajin illalliseen. Datsan majoitusaitoissa, Sergeissä ja Ludmilassa, on yöpymispaikat 40 hengelle. Puilla lämmitettävien aittojen kelorakenteiset makuusijat ja untuvamakuupussit takaavat lämpimän tunnelman paukkupakkasillakin.

Pohjantähti

Juumassa Pienen Karhunkierroksen läheisyydessä sijaitseva Pohjantähti on kesäiltojen monipuolinen leiripaikka ja metsäravintola kauniin Kitkajoen rannalla. Se toimii erinomaisesti koskenlaskijoiden ja kalastajien levähdyspisteenä, sekä ruokailu- tai illanviettopaikkana. Pohjantähden teltta- ja rantasaunojen löylyistä voi pulahtaa suoraan Kitkajoen aaltoihin ja tunnelmallisia hetkiä koetaan myös veden päälle rakennetulla tanssilavalla. Illanvieton jälkeen voidaan yöpyä makuupusseissa laavulla, kodassa tai palata Rukalle valkoisiin lakanoihin.

Korsu

Korsu on ”Venäjän rajalla” sijaitseva jännittävä ruokailu- ja illanviettopaikka. Nimensä mukaisesti maan alle rakennetun Korsun tunnelmaa luovat takka, öljylamput ja kynttilät. Muun ohjelman ohella vieraat saavat nautiskella joko teltta- tai hirsisaunasta, minkä jälkeen tarjolla on eräkokkien valmistama ateria juomineen. Tapahtumarikkaan päivän ja illallisen jälkeen maistuvat unet Korsun suojassa makuupusseineen kaikkiaan 25 hengelle. 

Mikäpä siis rentouttaisi moottorikelkka-, poro- tai huskysafarin jälkeen paremmin kuin savusaunan pehmeät löylyt ja pistäytyminen avannossa. Saunan jälkeen hemmottelua jatketaan tunnelmallisessa metsäravintolassa ruokapöydän ääressä. Ravintola Zonen kokkien loihtimat erähenkiset ateriat ovat safariemme kohokohta. Rukapalvelun ja Zonen metsäravintolat ovat upeita kohteita, jollaisia et löydä mistään muualta. Ruoassamme käytämme upeita paikallisia herkkuja ja houkuttelevia Kuusamolaisia makuja.