Villiruoan koti

Herkullista ruokaa paikallisista raaka-aineista 

Luonnon antimet, tuoreet kalat, marjat ja sienet sekä herkullinen poronliha ovat kuusamolaisen keittiön parasta antia. Kuusamolaiset herkut valmistetaan perinteitä noudattaen paikallisista, puhtaista raaka-aineista.

Puhtaat luonnonvedet, vesistöjen laajuus sekä kalalajien rikkaus takaavat sen, että tuoretta, erinomaisen hyvänmakuista kalaa on Kuusamossa aina saatavilla. Alueen tärkein ja omaleimaisin lihatuote on puolestaan poro, josta valmistetaan maistuvia herkkuja niin arkeen kuin juhlaankin. Poronliha on vähärasvaista ja sen maku on miedosti riistainen. Paikallisten maidontuottajien maidosta syntyy maukkaita juustoja paikallisessa meijerissä. Marjat ja sienet löytävät tiensä lähimetsistä alueen ravintoloihin.

Kuusamo Lapland Wild Food

Kuusamo Lapland Wild Food -merkki on tae ruuan paikallisesta alkuperästä, puhtaista raaka-aineista ja perinteisen mutkattomasta valmistustavasta. Voit tilata paikallisia herkkuja notkuvan juhla-aterian omalle ryhmällesi tai osallistua myös itse aterian valmistamiseen. 

Wild Food

Alla on esitelty netissä varattavissa olevat palvelut. Katso myös kaikki Rukan ja Kuusamon ravintolat sekä ohjelmapalveluyritykset.

Loading...

Kuusamo-Lapland Slow Food -pöytäkunta

Kymmenkunta kuusamolaista matkailuyrittäjää sekä joukko asiantuntijoita perustivat Kuusamoon Slow Food Convivium -pöytäkunnan keväällä 2019.  Pöytäkunta edistää paikallisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää yhteiskuntaa ja on osa 160 maan laajuista Slow Food -verkostoa

Pöytäkunnan tavoitteena on elävöittää ja tehdä näkyväksi paikallista maa-, poro- ja kalataloutta, gastronomiaa, kulttuuria ja perinteitä. Lisäksi halutaan nostaa esille alueellista ruokakulttuuria yhdistettynä taiteeseen, terveyteen, hyvinvointiin ja luontoon – tärkeäksi osaksi kestävää luonto- ja ruokamatkailua. Tämä lähestymistapa tekee kuusamolaisesta pöytäkunnasta kansainvälisestikin erityisen ja kiinnostavan. 

#VILLIRUOKA #WILDFOOD #LUONNONKOORDINAATIT