Villiruoan koti

Herkullista ruokaa paikallisista raaka-aineista 

Luonnon antimet, tuoreet kalat, marjat ja sienet sekä herkullinen poronliha ovat kuusamolaisen keittiön parasta antia. Kuusamolaiset herkut valmistetaan perinteitä noudattaen paikallisista, puhtaista raaka-aineista.

Puhtaat luonnonvedet, vesistöjen laajuus sekä kalalajien rikkaus takaavat sen, että tuoretta, erinomaisen hyvänmakuista kalaa on Kuusamossa aina saatavilla. Alueen tärkein ja omaleimaisin lihatuote on puolestaan poro, josta valmistetaan maistuvia herkkuja niin arkeen kuin juhlaankin. Poronliha on vähärasvaista ja sen maku on miedosti riistainen. Paikallisten maidontuottajien maidosta syntyy maukkaita juustoja paikallisessa meijerissä. Marjat ja sienet löytävät tiensä lähimetsistä alueen ravintoloihin.

Kuusamo Lapland Wild Food

Kuusamo Lapland Wild Food -merkki on tae ruuan paikallisesta alkuperästä, puhtaista raaka-aineista ja perinteisen mutkattomasta valmistustavasta. Voit tilata paikallisia herkkuja notkuvan juhla-aterian omalle ryhmällesi tai osallistua myös itse aterian valmistamiseen. Keittiömestari Jarmo Pitkänen tarinoi paikallisista ruoka-aineista blogissaan Tundran maut ja muodot.

Wild Food

Alla on esitelty netissä varattavissa olevat palvelut. Katso myös kaikki Rukan ja Kuusamon ravintolat sekä ohjelmapalveluyritykset.

Loading...

Pohjoista eksotiikkaa - talvigrillaus

Grillaus mielletään usein kesäiseksi puuhaksi, mutta talvigrillaus on vähintäänkin yhtä hauskaa ja herkullista! Smokey Goognessin Jord Althuizen ja Rokus de Jong vierailivat Kuusamossa ja kokeilivat talvisten grilliherkkujen valmistamista - monen muun eksoottisen aktiviteetin lomassa! 

#VILLIRUOKA #WILDFOOD #LUONNONKOORDINAATIT