Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Tule mukaan juhlimaan uudistuksia

Maisemagondoli Village-2-Valley avautui asiakaskäyttöön 16.11.2018. 

Eturinteiden huippunopea Village Express tuolihissi avatui laskijoille ja jalankulkijoille itsenäisyyspäivän pitkän viikonlopun keskiviikkona 5.12.2018, katso koko ohjelma >

Reittiuutuudet 2018-2019

Valtavaaran alueelle on viitoitettu 2, 3 ja 5,5 km pituiset lumikenkäreitit. Lisäksi Saaruan huipulle on luotu upea jääveistospuisto (joulu-huhtikuu); jääveistospolun pituus 1 km (Village-2-Valley -gondolin yläasemalta) tai 1,5 km (Rukan kylästä). Pyhävaaraan on viitoitettu 4 km pituinen Hirsilammen talvireitti lumikenkäilyyn ja talvipyöräilyyn; kunnostus moottorikelkalla lumiolosuhteiden salliessa. Rukajärven läheisyyteen (noin 8 km Rukan kylästä) on viitoitettu 5 km pituinen Antinperän fatbike-reitti, joka kunnostetaan aina lumisateen jälkeen.  

Tapahtumauutuuksia

Ruka Nordic Noir tuo estraadille pohjoismaisen dekkarikirjallisuuden tähtiä 18.-20.1.2019. Tapahtuman kapasiteetti on erittäin rajallinen, joten liput kannattaa varata ajoissa! 

25.-27.1.2019 pelattava Rukan Pipolätkä myytiin täyteen ennätysvauhdissa. Yleisön pyynnöstä tapahtuman kokoa kasvatettiin, ja Rukan Pipolätkä on nyt Euroopan suurin pipolätkäturnaus! Kisaan ei enää mahdu mukaan, mutta katsomossa on vielä paikkoja vapaana! 

FIS vahvisti pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup-kauden avaavalle FIS Ruka Nordicille jatkon kolmipäiväisenä vuoteen 2022 asti. Aiemmin päätös on tehty aina vuosittain. Ruka Nordicin lisäksi Rukalla nähdään useiden lajien kansallisia ja kansainvälisiä kisatapahtumia. Tutustu tarkemmin: ruka.fi/tapahtumat

Lisää revontulimökkejä Rukan tuntumaan

Joulukuussa 2018 valmistuneen Villa Veskarannan lasikatoilla varustetut makuuhuoneet mahdollistavat revontulien ja keskiyön auringon ihailun. 

Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin uusia loma-asuntoja

Holiday Club Kuusamon Tropiikin yhteyteen on rakennettu runsaasti uusia, tasokkaita loma-asuntoja ja lisää asuntoja valmistuu vielä vuoden 2018 aikanakin. Lisäksi hotellin standard-tason huoneet uusitaan lattiasta kattoon jouluun 2018 mennessä. 

Uusia loma-asuntoja Rukan parhaalle paikalle

Ruka Ski Chalets 2 rakennetaan aivan Rukan kylän ytimeen. Loma-asunto on aina valmiina lomaa varten, ja kun omistaja ei itse käytä sitä, hoidetaan vuokraus ja kaikki huoltotoimet omistajan puolesta. 

#LUMENKOORDINAATIT