Uutta Rukalla ja Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Rukan uuteen itäkylään monipuolisia palveluja

Ravintola Camp Kitchen & Bar avautuu viimeistään joulukuussa 2019 uuden RukaValley -hotellin yhteyteen. Ravintolassa on 150 asiakaspaikkaa sekä lämmitetty terassi. Camp on helposti lähestyttävä, hauska ja maailman makuinen. Rentoa ja kodikasta ilmapiiriä täydentää laadukas cocktailbaari, jossa viihtyy pidemmänkin ajan. Lisäksi RukaValleyn tiloihin tulee Fast Food -ravintola Kamiina, minimarket peruselintarvikkeineen, hissilipunmyynti ja välinevuokraus sekä Ruka Adventuresin safaritalo. Rosa & Rudolf Family Parkin läheisyydessä alkaa toimia uusi lastenhoitoa tarjoava sisäleikkipaikka Rosa & Rudolf Kids’ Club.

Rukan matkailuvaunualue on muuttanut Maston alueelle. Maston rinteiden alaosaan (vaunualueen viereen) rakentuu alkutalven aikana myös uusi taukotupa, joka Saaruan tuvan tapaan mahdollistaa omien eväiden syömisen ja makkaran grillaamisen.

Uusia palveluja Rukan kylässä

Ruka Ski Chaletsiin avataan joulukuussa 2019 day spa -tyyppinen wellness-piste saunoineen ja porealtaineen. Salonkiin tulee myös hiuspalvelut sekä hierontaa ja wellness-hoitoja. 

Uusia revontuli-igluja ja huoneistoja

Kävelymatkan päässä palveluista sijaitsevaan Rukariuttaan on rakennettu 8 uutta huoneistoa. Rukariutta sijaitsee Rukanportin kupeessa, SkiBus-reitin varrella. 

Talvisia elämyksiä tarjoavan Lammintuvan läheisyyteen nousee 20 revontulien ja yöttömän yön ihailuun sopivaa iglua. Magical Pondin majoitus on varattavissa elämyspaketteina, joihin sisältyy majoituksen ja ruokailujen lisäksi myös husky- ja poro-ohjelmat sekä asiakkaan valinnan mukaan myös vaikkapa ice karting tai kotaruokailu. 

Uutta Rukan rinteillä

Rukan rinteet kehittyvät jatkuvasti. Kauden 2018-2019 uutuutena avattiin Village-2-Valley -maisemagondoli ja VillageExpress -tuolihissi sekä yksi uusi rinne. Kesällä 2019 kummankin hissin kapasiteettia kasvatettiin ja hissien ala- ja yläasemat viimeisteltiin. Tutustu ja tule testaamaan uutuudet!

Kuusamoon rakentuu Pohjoismaiden suurin jääveistospuisto 27.11.2019

Jääveistospuistossa tulee olemaan myös lasten oma lumiseikkailualue ja paikallisten tuotteiden myyntitori sekä talvisia seikkailuohjelmia. Jääveistospuisto on maksuton ja auki 24/7 maaliskuuhun 2020 saakka.

Uusia tapahtumia

Solstice kokosi vaihtoehtomusiikin ja modernin taiteen ystävät ikimuistoisen juhannuksen viettoon 20.-23.6.2019. Jos missasit tämän tapahtuman, eipä hätää - ilmoittautuminen on nyt avattu vuoden 2020 Solsticeen 18.-21.6.2020! 

ruka.fi/tapahtumat 

Rukalle temppurata pyöräilyyn

Kesän 2019 uutuutena oli Rukan kylään Kaltiolammen rantaan avattu temppurata. Radalla voi harjoitella pyörän hallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita. Temppurata soveltuu myös lapsille ja vanhemmat pystyvät kulkemaan tarvittaessa jalkaisin radan reunalla. Temppuradan lisäksi pyöräilijöille on tarjolla sähköpyörien latauspiste ja pyörien pesupaikka Rukan kylässä. 

Maastopyöräily

Bussiyhteys Rukalta Hossaan

Kesällä 2019 avattiin bussiyhteys Hossaan Rukalta ja Kuusamon lentoasemalta kesä-elokuun ajaksi. Tavoitteena on toteuttaa vastaava bussiyhteys myös tulevina kesinä.  

HossaBussi

#LUONNONKOORDINAATIT
#LUMENKOORDINAATIT