Uutta Rukalla ja Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Ruka investoi miljoonan maastopyöräilyn kehittämiseen

Suomen monipuolisin pyöräilykeskittymä rakentuu Rukalle! Kuusamon kaupunki investoi Maaseuturahaston avulla Suomen laajimpaan ja monipuolisimpaan maastopyöräilykohteeseen miljoona euroa. Ruka Bike Parkin rakentaminen käynnistyy ensi kesänä ja valmista on kesällä 2021.

Ruka-Kuusamon alueella on jo nyt hyvät mahdollisuudet pyöräilyn harrastamiseen, mutta puolentoista vuoden päästä maastopyöräilijät saavat nauttia Suomen mittakaavassa ainutlaatuisesta maastopyöräilyinfrasta. Luvassa on kymmenkunta uutta maastopyöräily- ja alamäkiajoreittiä sekä teknisiä harjoitteluratoja, joista ensimmäiset valmistuvat jo kesäkauden 2020 aikana.

Tutustu Ruka Bike Parkiin

Mountain biker at sunset at Ruka Ski Resort, Ruka-Kuusamo

Rukan uuteen itäkylään monipuolisia palveluja

Ravintola Camp Kitchen & Bar avautui joulukuussa 2019 uuden RukaValley -hotellin yhteyteen. Ravintolassa on 150 asiakaspaikkaa sekä lämmitetty terassi. Camp on helposti lähestyttävä, hauska ja maailman makuinen. Rentoa ja kodikasta ilmapiiriä täydentää laadukas cocktailbaari, jossa viihtyy pidemmänkin ajan. Lisäksi RukaValleyn tiloihin on avattu minimarket peruselintarvikkeineen, hissilipunmyynti ja välinevuokraus. Myöhemmin avataan myös  Fast Food -ravintola Kamiina sekä Ruka Adventuresin safaritalo. Rosa & Rudolf Family Parkin läheisyydessä toimii uusi lastenhoitoa tarjoava sisäleikkipaikka Rosa & Rudolf Kids’ Club.

Rukan matkailuvaunualue on muuttanut Maston alueelle. Maston rinteiden alaosaan (vaunualueen viereen) on rakennettu myös uusi taukotupa, joka Saaruan tuvan tapaan mahdollistaa omien eväiden syömisen ja makkaran grillaamisen.

Uusia palveluja Rukan kylässä

Ruka Ski Chaletsiin avattiin joulukuussa 2019 day spa -tyyppinen wellness-piste saunoineen ja porealtaineen. Salongissa on myös hiuspalvelut sekä hierontaa ja wellness-hoitoja. 

Uusia revontuli-igluja ja huoneistoja

Kävelymatkan päässä palveluista sijaitsevaan Rukariuttaan on rakennettu 8 uutta huoneistoa. Rukariutta sijaitsee Rukanportin kupeessa, SkiBus-reitin varrella. 

Talvisia elämyksiä tarjoavan Lammintuvan läheisyyteen on noussut 20 revontulien ja yöttömän yön ihailuun sopivaa iglua. Magical Pondin majoitus on varattavissa elämyspaketteina, joihin sisältyy majoituksen ja ruokailujen lisäksi myös husky- ja poro-ohjelmat sekä asiakkaan valinnan mukaan myös vaikkapa ice karting tai kotaruokailu. 

Uutta Rukan rinteillä

Rukan rinteet kehittyvät jatkuvasti. Kauden 2018-2019 uutuutena avattiin Village-2-Valley -maisemagondoli ja VillageExpress -tuolihissi sekä yksi uusi rinne. Kesällä 2019 kummankin hissin kapasiteettia kasvatettiin ja hissien ala- ja yläasemat viimeisteltiin. Tutustu ja tule testaamaan uutuudet!

Kuusamoon rakentui Pohjoismaiden suurin jääveistospuisto

 Jääveistospuisto on maksuton ja auki 24/7 maaliskuuhun 2020 saakka.

Uusia tapahtumia

Solstice kokosi vaihtoehtomusiikin ja modernin taiteen ystävät ikimuistoisen juhannuksen viettoon 20.-23.6.2019. Jos missasit tämän tapahtuman, eipä hätää - ilmoittautuminen on nyt avattu vuoden 2020 Solsticeen 18.-21.6.2020! 

ruka.fi/tapahtumat 

Bussiyhteys Rukalta Hossaan

Kesällä 2019 avattiin bussiyhteys Hossaan Rukalta ja Kuusamon lentoasemalta kesä-elokuun ajaksi. Tavoitteena on toteuttaa vastaava bussiyhteys myös tulevina kesinä.  

HossaBussi

#LUONNONKOORDINAATIT
#LUMENKOORDINAATIT