Uutta Rukalla ja Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Ruka investoi miljoonan pyöräilyn kehittämiseen

Suomen monipuolisin pyöräilykeskittymä rakentuu Rukalle! Kuusamon kaupunki investoi Maaseuturahaston avulla Suomen laajimpaan ja monipuolisimpaan maastopyöräilykohteeseen miljoona euroa. Ruka Bike Parkin rakentaminen käynnistyy ensi kesänä ja valmista on kesällä 2021.

Ruka-Kuusamon alueella on jo nyt hyvät mahdollisuudet pyöräilyn harrastamiseen, mutta puolentoista vuoden päästä maastopyöräilijät saavat nauttia Suomen mittakaavassa ainutlaatuisesta maastopyöräilyinfrasta. Luvassa on kymmenkunta uutta maastopyöräily- ja alamäkiajoreittiä sekä teknisiä harjoitteluratoja, joista ensimmäiset valmistuvat jo kesäkauden 2020 aikana.

Tutustu Ruka Bike Parkiin

Mountain biker at sunset at Ruka Ski Resort, Ruka-Kuusamo

Uusia palveluja Rukalla ja Kuusamossa

Jäätelökioski Ruka tuo nautiskeltavaksi Minetti-jäätelöitä Rukan kylässä kesällä 2020 (jäätelökioski ei ole avoinna sateella). 

Ravintola Iisakin Talo on tarjoilee herkkuja pieneen ja isoon nälkään maalaismiljöössä Rukajärven rannalla, 10 min ajomatkan päässä Rukan kylästä. 

Pohjolan Pirtin kesäkahvila tarjoilee kesäherkkuja ihanassa, yli 100 vuotta vanhassa perinnepirtissä Vuotungin kylässä, 30 min ajomatkan päässä Rukan kylästä. 

Ruka Beauty & Wellness -salongin yhteydessä toimiva Taidemaa Metsähinen tarjoaa värikylpyjä, kulttuurikävelyä ja taidematkoja. Kulttuurikävely ja taidetour sellaisenaan voi olla monelle entuudestaan tuttua mutta nyt ne tuodaan uudenlaisessa kokonaisuudessa yhdistettyinä hyvinvointipalveluihin. Voimauttavan taiteen palvelut ovat tarjolla sekä yksittäisille asiakkaille että ryhmille. 

Isokenkäisten Klubilla on tarjolla ihana uusi yliyön elämystuote Aurora Hut, ympärivuotinen ikkuna pohjoisen luonnon elämyksiin. Ekologinen Aurora Hut on lasiseinäinen ja -kattoinen jokaisen vuodenajan elämystuote, joka on siirrettävissä luontokokemusten äärelle. Kesällä ne kelluvat järvessä ja talvella niiden paikka on järven jäällä. Itärajan luonnon ylellinen hiljaisuus, maistuva villiruoka sekä aidon savusaunan löylyt yhdessä Aurora Hut elämyksen kanssa ovat yhdessä täydellinen paketti luonnon luxusta.

Oulangalla ja Riisitunturilla kohennetaan paikkoja retkeilijöiden iloksi

Kesällä 2020 laajennetaan Riisitunturin kansallispuiston parkkipaikkaa ja kunnostetaan portaita ja pitkoksia useilla reiteillä. Oulangan kansallispuistossa Karhunkierroksen varrella Konttaisen pohjoispuolen portaita kunnostetaan. Pienen karhunkierroksen varrella Siilastuvan taukokatokselle saadaan uusi polttopuusuoja ja Jyrävän portaita kunnostetaan. Myös Kanjonin kurkkaus -reitin portaita kunnostetaan. Näillä reittien kunnostustöillä turvataan retkeilijöiden sujuva ja turvallinen liikkuminen reiteillä sekä maaston kestävyys. 

Kasvavien retkeilijämäärien mukana on tullut myös ikäviä lieveilmiöitä: luonnon roskaamista, luvattomia nuotioita, puiden kaatamisia jne. Metsähallituksen Retkietiketti tiivistää viisi perusohjetta luonnossa liikkumisesta - ota retkietiketti haltuun ja kerro retkeilyn ilosanomaa myös muille! 

#LUONNONKOORDINAATIT
#LUMENKOORDINAATIT