Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Eturinteille rakennetaan huippunopea tuolihissi

Laskukaudelle 2018-2018 valmistuu huippunopea 6 hengen irroittava tuolihissi Rukan nykyisen neljän hengen tuolihissin paikalle, jonka ansiosta nousuaika Rukan kylästä huipulle lyhenee alle kahteen minuuttiin. Tuleva uutuushissi tulee olemaan päivitetty versio VuosseliExpress tuolihissistä, jossa on huomioitu erityisesti pienimpien laskijoiden turvallisuus hissinousun aikana. Eturinteen uusi hissi varustetaan Vuosselin hissin tapaan säältä suojaavilla kuomuilla ja lisäksi hissiin tulee kymmenen kappaletta kevyempirakenteisia tuoleja, joita voidaan käyttää lähes säällä kuin säällä sekä kesällä maisemahissinä ja esimerkiksi polkupyöräilijöiden kuljetuksessa tunturin huipulle.

Uutuudet rinteillä

Rukan rinteiden ja kylän rakentamisen vaikutukset kesällä 2018

Rukan kylässä rakennetaan Valley to Valley -gondolihissiä ja uutta Etutuolia sekä Ruka Ski Chaletsin laajennusosaa. Rakentamisella on pieniä vaikutuksia Rukan kylän ja rinnealueen tarjontaan. Rukan alueen retkeilyreitit samoin kuin upeat kansallispuistomme Oulanka, Riisitunturi ja Hossa ovat läpi koko kesän! 

Rukan kesäkelkkarata ja maisemahissi ovat poissa käytöstä kesän 2018 ajan. Minigolfin sekä Kaltiolammen kalastuslupien ja polkuveneiden palvelupisteenä toimii hissin ala-aseman sijaan RukaStore. Rukan kylästä ja Vuosselista sekä Saaruasta Rukan huipulle ohtavat kävely- ja pyöräilyreitit ovat poissa käytöstä hissirakentamisen takia; Karhunkierroksen lähtöpiste löytyy läpi kesän Rukan kylästä. 

Rukan 18-reikäinen frisbeegolfrata on kesällä 2018 tilapäisesti poissa käytöstä hissirakentamisen takia. Pyrimme rakentamaan Rukan ympäristöön Talvijärven tuntumaan 9-reikäisen frisbeegolfradan perheille alkukesällä 2018. Aktiivipelaajia varten rakennetaan lisäksi Talvijärven tuntumaan Pikkuhyppyrimäen suuntaan 9 väliaikaista väylää (pelkät korit, ei heittopaikkoja). 

Ruka Ski Chalets'n laajennus aiheuttaa jonkin verran meluhaittaa sekä muutoksia Rukan kylän itäisen sisääntulotien liikennejärjestelyissä. Louhintaan liittyvät iskuporaukset sekä muut suurempaa ääntä tuottavat työvaiheet (räjäytykset) tehdään ma-pe klo 9-19 ja la klo 9-17 välisinä aikoina.
Tiedote Ruka Ski Chalet's rakentamisesta >

Finnair lisäsi vahvasti reittiliikenteen lentovuorojaan Kuusamon kentälle

Kuusamon alueen ainutlaatuinen vetovoima kansainvälisille matkaajille ovat saaneet Finnairin lisäämään vuorojaan reitille Helsinki-Kuusamo-Helsinki sekä talvella 2017-2018 että kesällä 2018. Kuusamoon on lisätty talvella kolme viikkovuoroa (maanantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin), mikä tuo reitille 23 % enemmän istuimia aikaisempaan ilmoitettuihin määriin verrattuna. Merkittävän osan talvesta Finnair lentää Helsingin ja Kuusamon välillä vähintään kahdesti päivässä, ja huippupäivinä Kuusamoon lennetään jopa neljästi. Vuorot lennetään Embraer- ja Airbus-suihkukoneilla. Kesällä Finnair lisäsi vuoroja 50 %:lla eritoten perjantai-iltaan ja lauantaihin. 

Tiedote talven lennoista

Uusia loma-asuntoja Rukan parhaalle paikalle

Ruka Ski Chalets 2 rakennetaan aivan Rukan kylän ytimeen. Loma-asunto on aina valmiina lomaa varten, ja kun omistaja ei itse käytä sitä, hoidetaan vuokraus ja kaikki huoltotoimet omistajan puolesta. 

Lue lisää

Rukalle uusi kävelykylä ja tunturin ylittävä gondolihissi

Rukan kehityksessä alkaa uusi aikakausi, kun Itä-Rukalle rinteiden viereen ja Valtavaaran luonnonsuojelualueen kupeeseen nousee uusi kävelykylä RukaValley, jonka suunnitelmasta vastaa arvostettu kanadalainen suunnittelutoimisto Ecosign Mountain Planners. RukaValley yhdistyy Rukan nykyiseen kylään uuden ympärivuotisesti operoivan maisemagondolin myötä.

Tutustu suunnitelmiin

Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin uusia loma-asuntoja

Holiday Club Kuusamon Tropiikin yhteyteen on rakennettu runsaasti uusia, tasokkaita loma-asuntoja ja lisää asuntoja valmistuu vielä vuoden 2018 aikanakin. Lisäksi hotellin standard-tason huoneet uusitaan lattiasta kattoon jouluun 2018 mennessä. Uutena palveluna lomailijoita palvelee R-kioski hotellin vastaanoton yhteydessä; sieltä löydät peruselintarvikkeet aamusta iltaan pakastepizzoja myöten sekä Veikkauksen palvelut, laajan lehtipisteen ja R-postin palvelut. 

Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Lisää revontulimökkejä Rukan tuntumaan

Joulukuussa 2018 valmistuvan Villa Veskarannan lasikatoilla varustetut makuuhuoneet mahdollistavat revontulien ja keskiyön auringon ihailun. 

#LUMENKOORDINAATIT