Uutta Rukalla ja Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Ruka investoi miljoonan pyöräilyn kehittämiseen

Suomen monipuolisin pyöräilykeskittymä rakentuu Rukalle! Kuusamon kaupunki investoi Maaseuturahaston avulla Suomen laajimpaan ja monipuolisimpaan maastopyöräilykohteeseen miljoona euroa. Ruka Bike Parkin rakentaminen käynnistyi kesällä 2020 ja valmista on kesällä 2021.

Ruka-Kuusamon alueella on jo nyt hyvät mahdollisuudet pyöräilyn harrastamiseen, mutta pian maastopyöräilijät saavat nauttia Suomen mittakaavassa ainutlaatuisesta maastopyöräilyinfrasta. Luvassa on kymmenkunta uutta maastopyöräily- ja alamäkiajoreittiä sekä teknisiä harjoitteluratoja, joista ensimmäiset valmistuivat jo kesäkauden 2020 aikana.

Tutustu Ruka Bike Parkiin

Mountain biker at sunset at Ruka Ski Resort, Ruka-Kuusamo

Uusia palveluja Rukalla ja Kuusamossa

Tunturiviihde Oy avaa uuden Ihkun - Bar Ihku Ruka - hotelli Scandic Rukahovin tiloihin marraskuussa 2020. Luvassa on karaokea ja huipputason DJ:tä ja tähtiartisteja yökerhossa.

Kauppakeskus Kumpareen alakertaan avautui pakohuonepeli Ruka Escape lokakuussa 2020. Tarjolla on kaksi peliä: The Virus valjastaa pelaajat estämään tappavan viruksen leviämistä ja Fake News -pelissä metsästetään valeuutisia tehtailevaa toimittajaa.

Ruka Beauty & Wellness -salongin yhteydessä toimiva Taidemaa Metsähinen tarjoaa värikylpyjä, kulttuurikävelyä ja taidematkoja. Kulttuurikävely ja taidetour sellaisenaan voi olla monelle entuudestaan tuttua mutta nyt ne tuodaan uudenlaisessa kokonaisuudessa yhdistettyinä hyvinvointipalveluihin. Voimauttavan taiteen palvelut ovat tarjolla sekä yksittäisille asiakkaille että ryhmille. 

Isokenkäisten Klubilla on tarjolla ihana uusi yliyön elämystuote Aurora Hut, ympärivuotinen ikkuna pohjoisen luonnon elämyksiin. Ekologinen Aurora Hut on lasiseinäinen ja -kattoinen jokaisen vuodenajan elämystuote, joka on siirrettävissä luontokokemusten äärelle. Kesällä ne kelluvat järvessä ja talvella niiden paikka on järven jäällä. Itärajan luonnon ylellinen hiljaisuus, maistuva villiruoka sekä aidon savusaunan löylyt yhdessä Aurora Hut elämyksen kanssa ovat yhdessä täydellinen paketti luonnon luxusta.

Oulangalla ja Riisitunturilla on kohennettu paikkoja retkeilijöiden iloksi

Kesällä 2020 laajennettiin Riisitunturin kansallispuiston parkkipaikkaa ja kunnostettiin portaita ja pitkoksia useilla reiteillä. Myös Oulangan kansallispuistossa Karhunkierroksen varrella Konttaisen pohjoispuolen portaita kunnostettiin. Pienen karhunkierroksen varrella Siilastuvan taukokatokselle saatiin uusi polttopuusuoja ja Jyrävän portaita kunnostettiin. Myös Kanjonin kurkkaus -reitin portaita kunnostettiin. Näillä reittien kunnostustöillä turvataan retkeilijöiden sujuva ja turvallinen liikkuminen reiteillä sekä maaston kestävyys. 

Kasvavien retkeilijämäärien mukana on tullut myös ikäviä lieveilmiöitä: luonnon roskaamista, luvattomia nuotioita, puiden kaatamisia jne. Metsähallituksen Retkietiketti tiivistää viisi perusohjetta luonnossa liikkumisesta - ota retkietiketti haltuun ja kerro retkeilyn ilosanomaa myös muille! 

#LUONNONKOORDINAATIT
#LUMENKOORDINAATIT