Uutta Rukalla ja Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Uusia palveluja Rukalla ja Kuusamossa talvella 2020-2021

Uutuustapahtuma hiihtokansalle: NUTS SKI Ruka kutsuu nauttimaan Oulangan kansallispuiston maisemista kisa- tai retkimielessä 27.3.2021, kisamatkat 34 km ja 60 km. 

Rukan alueen ravintolatarjonta monipuolistuu kolmen uuden ravintolan voimin. Rukan kylässä Tunturiviihde Oy avasi uuden Ihkun - Bar Ihku Ruka - hotelli Scandic Rukahovin tiloihin joulukuussa 2020. Tarjolla on karaokea ja huipputason DJ:tä ja tähtiartisteja yökerhossa. Kauppakeskus Kumpareessa avautui marraskuussa 2020 urbaania bistrotunnelmaa tarjoileva Urban Owl. Ruka Valleyn alueella avautuu herkullisia kebabeja tarjoava Fast Food -ravintola Kamina helmikuussa 2021.

RukaValleyssa joulukuussa 2020 avattu Talvipuisto tarjoaa pohjoisen aktiviteetteja lapsiperheille: husky- ja poroajelua sekä minimoottorikelkkailua ja ja ajelua minimönkijällä. Talvipuisto on avoinna viikonloppuisin ja sesonkeina kuten joulu, uusi vuosi jne, 

Rukan alueen SkiBussiin on lisätty uusia vuoroja ja uutuutena alueella liikennöi Lammintupa Bus joulukuun puolivälistä maaliskuun alkuun kuljettaen lomailijoita Rukan kylästä Lammintuvan elämyksiin 2-3 päivänä viikossa. Rukalle voi saapua aiempaa helpommin myös sähköautolla, matkan varrelta löytyy jo suurteholatureita. Rukan ja Kuusamon alueelta löytyy myös runsaasti sähköautojen lataupisteitä, lisätietoja sivulla ruka.fi/saapuminen.  

Kauppakeskus Kumpareen alakertaan avautui pakohuonepeli Ruka Escape lokakuussa 2020. Tarjolla on kaksi peliä: The Virus valjastaa pelaajat estämään tappavan viruksen leviämistä ja Fake News -pelissä metsästetään valeuutisia tehtailevaa toimittajaa.

Uusia talvireittejä 2020-2021: Lammintuvan reitti 6 km ja Riisitunturin reitti 20 km

Lammintuvan talvinen fatbike- ja kävelyreitti 6 km kulkee maastossa Uuttusuon latukahvilalta Lammintuvalle ja takaisin. Tämä reitti on saavutettavissa mukavasti pyöräteitä pitkin Rukan kylästä ja RukaValleysta (viimeinen tieosuus ennen Uuttusuon latukahvilaa kuljetaan Vuosselinrinne-tietä pitkin). 

Riisitunturin kansallispuiston talvinen fatbike-, kävely- ja hiihtoreitti 20 km kulkee Riisitunturin maastoissa autiotuvan ja kahden laavun kautta. Lähtö- ja päätepiste on Riisitunturinkansallispuiston syksyllä 2020 laajennetulla parkkipaikalla

Ruka investoi miljoonan pyöräilyn kehittämiseen

Suomen monipuolisin pyöräilykeskittymä rakentuu Rukalle! Kuusamon kaupunki investoi Maaseuturahaston avulla Suomen laajimpaan ja monipuolisimpaan maastopyöräilykohteeseen miljoona euroa. Ruka Bike Parkin rakentaminen käynnistyi kesällä 2020 ja valmista on kesällä 2021.

Ruka-Kuusamon alueella on jo nyt hyvät mahdollisuudet pyöräilyn harrastamiseen, mutta pian maastopyöräilijät saavat nauttia Suomen mittakaavassa ainutlaatuisesta maastopyöräilyinfrasta. Luvassa on kymmenkunta uutta maastopyöräily- ja alamäkiajoreittiä sekä teknisiä harjoitteluratoja, joista ensimmäiset valmistuivat jo kesäkauden 2020 aikana.

Tutustu Ruka Bike Parkiin

Mountain biker at sunset at Ruka Ski Resort, Ruka-Kuusamo

Uutuuksia kesältä 2020

Ruka Beauty & Wellness -salongin yhteydessä toimiva Taidemaa Metsähinen tarjoaa värikylpyjä, kulttuurikävelyä ja taidematkoja. Kulttuurikävely ja taidetour sellaisenaan voi olla monelle entuudestaan tuttua mutta nyt ne tuodaan uudenlaisessa kokonaisuudessa yhdistettyinä hyvinvointipalveluihin. Voimauttavan taiteen palvelut ovat tarjolla sekä yksittäisille asiakkaille että ryhmille. 

Isokenkäisten Klubilla on tarjolla ihana uusi yliyön elämystuote AuroraHut, ympärivuotinen ikkuna pohjoisen luonnon elämyksiin. Ekologinen AuroraHut on lasiseinäinen ja -kattoinen jokaisen vuodenajan elämystuote, joka on siirrettävissä luontokokemusten äärelle,  olitpa sitten lomalla tai etätöissä.

Rukalla pääsee etätöihin myös upeisiin tunturimaisemiin. Tarjolla on mukavaa majoitusta nopealla 4G-yhteydellä Rukan kylässä ja Rukan rinteiden kupeessa. 

Oulangalla ja Riisitunturilla on kohennettu paikkoja retkeilijöiden iloksi

Kesällä 2020 laajennettiin Riisitunturin kansallispuiston parkkipaikkaa ja kunnostettiin portaita ja pitkoksia useilla reiteillä. Myös Oulangan kansallispuistossa Karhunkierroksen varrella Konttaisen pohjoispuolen portaita kunnostettiin. Pienen karhunkierroksen varrella Siilastuvan taukokatokselle saatiin uusi polttopuusuoja ja Jyrävän portaita kunnostettiin. Myös Kanjonin kurkkaus -reitin portaita kunnostettiin. Näillä reittien kunnostustöillä turvataan retkeilijöiden sujuva ja turvallinen liikkuminen reiteillä sekä maaston kestävyys. 

Kasvavien retkeilijämäärien mukana on tullut myös ikäviä lieveilmiöitä: luonnon roskaamista, luvattomia nuotioita, puiden kaatamisia jne. Metsähallituksen Retkietiketti tiivistää viisi perusohjetta luonnossa liikkumisesta - ota retkietiketti haltuun ja kerro retkeilyn ilosanomaa myös muille! 

#LUONNONKOORDINAATIT
#LUMENKOORDINAATIT