Taide ja kulttuuri

Luonnon ja taiteen liitto

Rukalla on tarjolla värikylpyjä, kulttuurikävelyä ja taidematkoja. Taidemaa Metsähisen voimauttavan taiteen palvelut ovat tarjolla sekä yksittäisille asiakkaille että ryhmille. 

Varaa nyt: 

Loading...

Luonnosta kumpuavaa kulttuuria

Vuonna 1993 annetun Kuusamon ympäristöjulistuksen sanoin "luonto on ollut kuusamolaisille aina kaikkinaisen henkisen ja aineellisen hyvinvoinnin sekä virkistyksen lähde. Luonto on muovannut kuusamolaisen kulttuurin omaperäiseksi ja omavaraiseksi sekä kuusamolaisen ihmisen yritteliääksi ja työteliääksi. Niin kuin Kuusamo on erilaisten luontotyyppien kohtaamispaikka, on se aina ollut myös erilaisten kulttuurien kohtaamispaikka."

Ruka-Kuusamon kulttuuritarjonnan sydän on itseoikeutetusti Kuusamon keskustassa sijaitseva Kuusamotalo, jonka toiminnasta ja kulttuuritarjonnan kehittämisestä vastaa Kuusamon Kulttuuritoimi. Alueen taide- ja kulttuuritapahtumia on koottu tapahtumakalenteriin. Tervetuloa tutustumaan! 

Perinnemaisema osana kulttuuria

Kuusamolaista kulttuuriperintöä on pyritty säilyttämään myös vanhojen rakennusten muodossa. Kuusamon kotiseutumuseon lisäksi perinteisiä rakennuksia pääsee ihastelemaan Iisakin TalossaIsokenkäisten Klubilla, Pohjolan Pirtillä ja Pohjolan Kievarilla. Entisaikojen ihmisten muokkaamaa tulvaniittyjen maisemaa löytyy Oulankajoen varresta. 

Kuusamon keskustasta Kuusamojärven rannalta löytyy Kuusamon historiaa jääkaudesta sota-aikaan esittelevä Historiapolku. Kuusamon keskustan eteläpuolella Lahtela-Vanttaja polun varrella on kohteita Salpalinjan, kenttäradan ja tukinsiirtolaitoksen historiaan liittyen. Lisätietoja näistä ja alueen muistomerkeistä löytyy sivultamme Muut käyntikohteet. Kuusamon Kotiseutumuseon tarjontaa ja näyttelyitä on esitelty sivulla Näyttelyt.