Olet täällä

Hiihtostadionintie 3
93830
Rukatunturi

Rukan Kansainvälinen Hiihtostadion

Rukan hiihtostadion kutsuu urheilemaan ja viihtymään suurten urheilukisojen tunnelmassa!

  • HS142 hyppyrimäki (muovitettu, ympärivuotinen käyttö)
  • K 64 hyppyrimäki (muovitettu, ympärivuotinen käyttö)
  • Ladut: 5 km (valaistu); 7,5 km ja 10 km
  • valaistu ampuma-hiihtorata
  • Rukan alueella hyvin hoidettu 100 km:n pituinen latuverkosto

HS142 -mäki sijaitsee keskellä Rukan kansainvälisen hiihtostadionin palveluja. Hyppääjille ja heidän tukijoukoilleen on huolto- ja ajanottorakennus sosiaalitiloineen. Saunatiloja vuokrataan! 

Suurmäen virallinen mäkiennätys on Eric Frenzelin hyppäämä 148,5 metriä yhdistetyn maailmancupissa vuonna 2010. Mäkiennätyksen 150,5 metriä on hypännyt Ville Larinto mäkihypyn maailmancupin harjoituksissa vuonna 2010. Rukan suurmäki on maailman suurin ympärivuotisessa käytössä oleva hyppyrimäki. Lämpimät sosiaalitilat on rakennettu vauhtimäen juurelle. Hyppyvuoroaan odottaville on tornin huipulla lämmittelytila, jonne pääsee ala- ja vauhtimäen hisseillä. 

Iso hyppyrimäki sijaitsee aivan kesäisen Karhunkierroksen varrella, joten tornin juurelta on kesäisinkin mukava käydä ihailemassa Talvijärvelle avautuvia maisemia. Pienemmälle hyppyrimäelle vie huoltotie Pessarin rinteiden kautta, jos kulkija mielii tehdä kävelyretken hyppyrimäkien luo ja laskeutua sitten K64-mäen vatsanpohjaa kutkuttavan jyrkkiä portaita alas stadionin laaksoon. 

Rukan Hiihtostadionin varaukset: Kuusamon kaupungin yhdyskuntatekniikka, puh 040 724 9589.