Olet täällä

+358-(0)400-101 635
hiihtokoulu@ruka.fi, skischool@ruka.fi
Rukankyläntie 17
93830
RUKATUNTURI

Soveltavan alppihiihdon yksityisopetus

Soveltava alppihiihto antaa mahdollisuuden laskettelun riemuun ja iloon vaikka sinulla tai perheenjäsenelläsi on jokin liikuntaa rajoittava vamma tai sairaus. Ammattitaitoiset soveltavan alppihiihdon opettajamme sekä apuvälineet mahdollistavat tämän. Kanssamme pääset kokemaan uusia elämyksiä ja oppimaan uutta pystylaskemisen tai kelkkalaskemisen avulla. 

Rukan hiihtokoulun soveltavan alppihiihdon tunnit ovat aina yksityisopetusta, jossa otamme huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet ja toiveet.

Jotkut tarvitsevat apuvälineitä aina, osalle riittävät opettajan neuvot ja ohjeet. Laskettelijat, joilla on tasapainovaikeuksista tai heikko lihasvoima, voivat hyötyä pystylaskettelun tuesta tai kärkipidikkeistä. Esimerkiksi pyörätuolia käyttävät henkilöt tarvitsevat laskemiseen laskettelukelkkaa. Kelkkatunnilla otamme mielellämme myös laskutaitoisen huoltajan tai kaverin tunnille mukaan ja opastamme hänelle avustajan tarvitsemat perusteet kelkkalaskemisessa. On tärkeää, että myös perheenjäsenet, kaverit, henkilökohtainen avustaja tai opas saavat opetusta siihen kuinka rinteessä voi laskea erityistä tukea tarvitsevan ihmisen kanssa.
Näin laskettelusta voi tulla osa yhteistä harrastusta!

Tilaa opetus mahdollisimman ajoissa. Näin varmistat, että sinua on opettamassa soveltavaan alppihiihtoon perehtynyt opettaja ja tarvittavien välineiden hankkimiselle on riittävästi aikaa. Opetuksessa painopisteet valitaan ja edetään jokaiselle oppilaalle sopivalla tavalla ja rytmillä. Kerro toiveistasi ja erityistarpeistasi hiihdonopettajalle, joka ottaa sinuun yhteyttä ennen oppituntia. Yhdessä voitte suunnitella tarpeitasi vastaavaa opetusta.

Rukan hiihtokoululla on käytössään Bi-Ski-kelkka (aikuisten), jonka voi vuokrata opetustunnin ajaksi tai omaan käyttöön. Varaa ajoissa Bi-Ski-kelkka niin opetus- kuin omaan käyttöön.

Opetustuntien hinnat sekä Bi-Ski-kelkan vuokrahinnat voit katsoa hinnastostamme!