Olet täällä

Moottorikelkkaenduron SM-osakilpailu Kuusamossa - PERUTTU

21.3.2020
at
10:00
Suomessa vallitsevan virustilanteen ja siihen liittyvien varotoimenpiteiden vuoksi joudumme perumaan Kuusamon endurokilpailut.

Kuusamossa kisataan moottorikelkkaenduron SM-osakilpailu 21.3.2020. Kilpailukeskus on Kuusamon Liikuntahalli. Siirtymineen kilpailulla on pituutta 125 km, josta erikoiskokeita 90 km. Lisätietoja tapahtumasta ja yleistön mahdollisuudesta seurata kisoja tulossa piakkoin. Lue Koillissanomien juttu kisan siirtymisestä Lieksasta Kuusamoon

Kuusamon Moottorikelkkailijat Facebook

Järjestäjä: Kuusamon Moottorikelkkailijat ry

Mitä on moottorikelkkaenduro?

Moottorikelkkaenduro on moottorikelkalla suoritettava nopeuskilpailu. Moottorikelkkaenduro koostuu kolmesta tai useammasta erikoiskokeesta, jotka sijoittuvat maastoon. Pituudeltaan erikoiskokeet ovat muutamasta kilometristä jopa 70 kilometriin, kuitenkin niin että kokonaismatka ylittää 100 kilometriä. (Lähde: Wikipedia) 

Endurokelkat ovat tehdasvalmisteisia sportti- tai kisakelkkoja, jotka soveltuvat nimenomaan ajamiseen reitillä ja haastavilla enduropätkillä. Endurokelkkoja saa tuunata hieman, mutta moottoriin ei saa lisätä vääntöä - kisakuskit ajavat siis hyvin samanlaisilla kelkoilla kuin harrastusmielessä kelkkailevat kuskit. 

Lisää lajista: Suomen Moottorikelkkailijat Facebook