Olet täällä

Ruska Laukka - Elämyksiä ja hyvinvointia suomenhevosista

Tutustu suomenhevosiin!Tervetuloa tutustumaan suomenhevosiin! Tule nauttimaan monipuolisista hevos- ja hyvinvointipalveluista perinteiselle kotitilallemme Ronivaaraan. Järjestämme vuoden ympäri vaelluksia ja suomenhevosohjelmia. Retkistämme löytyy sopiva kaikentasoisille ratsastajille, turvallisia retkiä myös aloittelijoille. Perheitä ilahduttaa koko perheen iloinen rekiretki tai yhteinen maastoretki. 

Eläinten ja ihmisten hyvinvointi on meille tärkeää. Palveluistamme löytyy sekä eläin- että luontoavusteisia hyvinvointia tukevia palveluita. Tallialueemme on esteetön ja ohjelmat on sopivat myös erityisryhmille.

Ratsastusretket ja vaellukset kilteillä suomenhevosilla

MaastoretketKoe kanssamme rento maastoretki vaarojen keskellä. Koillismaan kaunis luonto tarjoaa nähtävää kaikkina vuoden aikoina. Tule kanssamme minivaellukselle vaihtelevaan maisemaan, teemme pienen 0,5h retken tai 1-3 tunnin vaelluksia toiveenne mukaan. Kuutamoratsastus talvisessa taikametsässä rauhoittaa kiireisenkin mielen. Tähtien loisteessa tehty minivaellus kynttiläkuusien katveessa vie ajatukset pois arjen hyörinästä. Reiteistämme löytyy sopivat vaihtoehdot sekä kokemattomille, että kokeneemmille ratsastajille. Tutustu maastoretkiin ja vaelluksiin!

Koko perheen iloiset rekiretketIloiset rekiajeluohjelmat ja hevosajelut

Aloitamme rekiretken valjastamalla hevosen, jonka jälkeen nöyrät suomenhevosemme johdattavat vieraat lumoavaan maalaismaisemaan. Reittimme kulkevat läpi utuisen talvimaiseman, jossa voi kuunnella hiljaisuutta ja kokea rekiretken taikaa...

Rekietkellä matkalaiset voi makoilla suojassa reen vällyjen välissä tai ratsastaa reen perässä turvallisilla hevosillamme. Ajelut sopivat myös liikuntarajoitteisille. Voit valita retken tarjoiluineen, tai pelkän hevosajelun. Varauksesta retken jälkeen nautimme maittavat eväät perinteisessä kyläsepän pajassa avotulen loisteessa. Tutustu rekiajeluohjemiin!
Rekiajeluohjelmat

Tutustu suomenhevosiin hevostilavierailulla

Tervetuloa tutustumaan Ronivaaran tilaan ja tilalla asuviin 18 hevoseen. Hevostilavierailulla voit tutustua perinteisiin suomenhevosiin ja elämään Ronivaarassa. Vierailun aikana kuulet hevosista tarinoita ja pääset kanssamme syöttämään ja hoitamaan hevosia sekä poneja. Tilavierailun aikana voit valintasi mukaan kokeilla ratsastusta tai kärryejalua. Tutustu tilavierailuihin tarkemmin!

Poniohjelmat

Poniohjelmat perheen pienimmille

Rauhalliset hevosemme tarjoavat ikimuistoisia hevosohjelmia myös koko perheelle. Pienet ryhmät sekä kiireettömät vierailut tarjoavat muisteltavaa pitkäksi aikaa. Perheen yhteinen retki hevosten kanssa muistetaan pitkään! 

Touhussa mukana myös shettikset Vennin ja Ullan. Ponit ystävineen tarjoavat pienille lapsille ikimuistoisia metsäretkiä ja hoitohetkiä. Hevosiin tutustuminen on monen ponitytön unelmien täyttymys. Perheen pienimmille sopivat myös hevostilavierailut, rekiajelut sekä poniohjelmat. Joulunaikaan Venni ja Ulla-ponit ystävineen johdattaa pienet matkalaiset tonttujen retkelle talven taikamaahan perheen kanssa. Tutustu poniohjelmiin!

Voimaannuttavat hyvinvinvointi- ja luontopalvelut

Suomenhevosten kanssa teemme myös voimaannuttavaa hevostoimintaa sekä maatilatoimintaa. Olemme Green Care Finlandin jäsenyritys, jonka luontohoiva-ohjaajat, muut ammatilaiset ja sekä koulutetut hevoset tarjoavat eläin- ja luontoavusteisia Greencare -palveluita. Eläinten kanssa työskentelystä saat voimaannuttavia kokemuksiaperheille sekä lapsille, että aikuisille. Teemme tavoitteelista sosiaalipedagogista hevostoimintaa sekä meillä työskentelee kasvatus- ja kuntoutuskoiria. Tutustu tarkemmin hyvintointipalveluihin!

Monipuoliset ratsastustunnit

SRL:n jäsentallilla järjestetään monipuolisia ratsastustunteja, este- koulu- ja istuntavalmennuksia ryhmissä. Ratsastustunnit pyörivät maneesissa ja kentällä vuoden ympäri. Tehokkaille yksityistunneille pääsee hyvin päiväsaikaan. Tutustu ratsastuspalveluihin!

Mukavat majoituspalvelut

Perheyrityksemme Petäjäkylä tarjoaa monipuoliset majoituspalvelut Kuusamossa. Petäjäkylä tarjoaa monipuolista mökkimajoitusta Petäjälammen rannalla, kylpylä- ja ravintolapalvelujen lähellä ja  viihtyisä perhehotellimme Kuusanka tarjoaa kotoista hotellimajoitusta Kuusamon keskustassa palvelujen äärellä. Tutustu tarkemmin majoituspalveluihin!