Olet täällä

+358 500 431856
info@rukatupa.fi
Ukkoherrantie 18
93830
Rukatunturi

RukaTupa - Majatalo, Kelomökit ja Ravintola RukaKota

 

Rukatuvan matkailumaja, mökit ja ravintola sijaitsevat oivallisesti Rukan rinteiden ja reittien läheisyydessä. 

Matkailumaja RukaTupa

Matkailumaja Rukatupa sijaitsee Rukalla, Ruka-keskuksen välittömässä läheisyydessä, 5-tien varrella.  Rukan kylään kävelyaika on 10 minuuttia ja lähimmälle Talvijärven hissille on matkaa 500 metriä.  Laajaan latuverkostoon pääsee suoraan pihasta. Ski-bussin pysäkki on heti majatalon edessä. Bussi kuljettaa Ruka-keskuksen lisäksi myös Bistroon, Kuusamon Tropiikkiin ja Kuusamon keskustaan (n. 26km.)
 
Matkailumajan loistavan sijainnin takia voit nauttia luonnon rauhasta tai käyttää Rukan monipuolisia vapaa-ajan palveluita. Matkailumaja Rukatuvassa sinun on mahdollista yöpyä joko päärakennuksen huoneissa tai pihapiirissä olevissa kelomökeissä. Vuokraamme myös paremmin varusteltuja mökkejä ja huoneistoja, jotka sijaitsevat majatalo-alueen ulkopuolella. Kaikissa kohteissamme voit yöpyä muutamista päivistä useisiin viikkoihin. Päärakennuksesta löytyy saunaosasto, joka on uusittu hiljattain.

Kelomökit

Pihapiirissä on neljä kappaletta 4-hengen kelomökkiä autolämmitys pistokkeilla. kelomökeissä on keittokomero, jääkaappi, keittolevy, mikro, kahvinkeitin,astiasto sekä wc, "hätävara" suihku ja TV. Mökeissä majoittuvilla on mahdollisuus käyttää matkailumajan päärakennuksessa olevaa saunaa ja muita yleisiä tiloja.

Anjala on laadukas yksittäinen mökki 5–tien toisella puolella, Rukatupaa. Mökki on rakennettu lämpöhirrestä ja on väriltään punainen. Mökissä on yläkerta n.23 m2 ja alakerta n. 43 m2

Anjala on varusteltu maksimissaan kuudelle henkilölle. Varustuksena tupakeittiö, tulisija, sähkösauna, pesuhuone. Muuhun varusteluun kuuluu pyykinpesukone, kuivauskaappi, tv, radio, astianpesukone, jääkaappi, pakastin, mikroaaltouuni, sähkögrilli, kahvinkeitin, stereot, sähköhella ja lapsivarustus (pinnasänky ja syöttötuoli). Polttopuut kuuluvat vuokraan. Autolle lämmitinpistorasia. Mökin edustalla on hiekkalaatikko. Tupakointi kielletty! Lemmikit voi ottaa mukaan!

Hiihtolatu menee muutaman sadan päässä loma-asuntoa Kemijärventien itäpuolella. Lähimmälle hiihtohissille (ns. Talvijärven hissi Rukatunturin länsirinteen puolella) on matkaa noin yksi kilometri kuljettaessa talvijärven yli.

Mahdollisuus aamupalaan tilauksesta Matkailumaja Rukatuvassa sekä muuhun ruokapalveluun.

 

                                                               Asiakkaillamme on vapaassa käytös lumikenkiä ja lapsille pulkkia, tilanteen mukaan!

Aina parhaimman hinnan saatte varaamalla meiltä suoraan!

Lisäksi meillä on välityksessä useita tasokkaita mökkejä lähistöllä.

www.rukatupa.fi

Kokki yms. ongelmien vuoksi emme voi avata ravintolaa vielä, mutta teemme kaikkemme asian korjaamiseksi ja ilmoitamme siitä sitten!

Ravintola RukaKota

RukaKota on ainoa laatuaan koko maailmassa. Osaa ruuistamme ei saa mistään muualta, ne on alusta loppuun asti kehitetty itse.

Pyrimme myös käyttämään Lappilaisia tuotteita, niin pitkälle kuin se vaan on mahdollista, siis eräänlaista lähiruokaa.

- emme käytä eineksiä ollenkaan, perunat ja kaikki juurekset, tulevat meille kuoripäällisinä, ja siitä aloitetaan terveellisen ja hyvän ruuan tekeminen!

- erikoisin tuotteemme on Ruotsin Saamelaisten kehittämä leipä Gáhkku, jota ei myydä missään ravintolassa, eikä tietääksemme missään kaupassakaan.

- leivästä valmistamme Kota Wrappin erilaisia täytteitä käyttäen. Poronkäristys ja muusi on niistä yksi, myös kasvis tai lohi vaihtoehto on saatavilla. 

KotaDillas on lämminsavu riistarouheella ja pohjanpoika juustolla täytetty, ja parillalla paistettu. Perunamuusi valmistetaan Lapin puikulaperunoista. Nämä annokset ovat noin pizzan kokoisia. Saamelaisleivät paistamme tilauksen yhteydessä, joten leipä on aina tuoretta.

Seuraavat tuotteet ovat osaksi maailmallakin tunnettuja tuotteita, mutta kaikissa on Kodan tyyliin toteutettu Lapin ”aksentti”,

Raclette jossa käytetään Suomalaisia juustoja, muitakin juustoja on mahdollisuus saada etukäteen tilattaessa.

Fondue jossa lihana on poronlihaa ja poromakkaraa, saatavana myös juusto- ja suklaafondue.

Pizzarette eli minipizza, jonka pohjana on Saamelaisleipää, asiakas valmistaa itse pizzat pöydällä olevassa pienessä pizzauunissa.

Lisuke esimerkkejä: oliiveja, leipäjuustoa, paprikaa, katkarapuja, salamia, riistarouhetta, aurajuustoa... 

Jälkiruokina esim. Jäätelöä ja suklaakastiketta, jääkarpaloita ja kuuma kinuskikastiketta...

Myös burgereita on saatavilla, esim. Poroburgeri, pihvinä on Gurpa niminen savustettu poronjauhelihapihvi. Lisäksi Burgeriannoksia Hirvestä, Karhusta sekä Lohesta!

Lounaalla tarjoamme buffetista Lapin Gulassikeitto, jossa lihana on poron- ja riistanlihaa, mausteena mm. katajanmarjaa ja chiliä. G,L.

Lapsille hampurilaisia, nakit ja muusi, hotdog sekä minipizzaa.

Makean nälkään mm. vohveleita, leipäjuustoa ja lakkahilloa.