Olet täällä

Ruka-Kuusamon Matkailu ry:n jäsenyys

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n jäsenenä on 130-140 yritystä, jotka edustavat yli 90 % alueen matkailutulosta. Yhdistys perustettiin vuonna 2002 jatkamaan alueella yli 20 vuotta tehtyä yhteismarkkinointia.

Yhdistyksen tärkein tehtävä on alueen yhteismarkkinoinnin organisointi kotimaassa ja ulkomailla. Yhdistyksen tarkoituksena on myös kehittää Ruka-Kuusamon matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä, lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta ja tunnettavuutta sekä kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä.

Yhdistys on osaltaan toteuttamassa yrittäjien laatimaa visiota 2020: Ruka-Kuusamo - kansainvälinen, maan suosituin ympärivuotinen matkailualue

Yhdistys tuottaa Ruka-Kuusamo -esitteet ja vastaa alueen imagomarkkinoinnista. Tärkein markkinoinnin ja tiedotuksen kanava on ympärivuotinen ruka.fi-sivusto. Sivuilta löydät kaikki tiedot Rukasta ja Kuusamosta matkailukohteena. Lisäksi hyödynnämme aktiivisesti sosiaalisen median välineitä; löydät meidät Facebookista, Instagramista, Youtubesta, Vimeosta ja Pinterestistä

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä mikä tahansa Kuusamon alueella toimiva yritys. Jäseneksi hakevalta yritykseltä laskutetaan kertaluonteinen liittymismaksu 100 € + alv 24 %. Jäsenhakemuksen käsittelee yhdistyksen hallitus seuraavassa kokouksessaan. Yhdistyksen toimintavuosi on 1.10.-30.9. Jäsenyrityksen vuosittainen jäsenmaksu muodostuu lähtökohtaisesti yrityksen liikevaihdon perusteella tietyn prosenttikaavan mukaan sekä jäsenen valitsemista markkinointivälineistä Ruka-Kuusamo Matkailun tuottamissa esitteissä ja ruka.fi-sivustolla. 

Jäsenyyden edut jäsenyritykselle: 

- Mahdollisuus näkyä Ruka.fi –sivustolla, joka on yksi Suomen suosituimmista matkailusivustoista; talvikaudella keskimäärin 35 000 kävijää/vk, kesällä 20 000 kävijää/vk, huippuviikkoina 65 000 kävijää/vk. 

- Mahdollisuus näkyä Facebookissa; 27 000 tykkääjää. 

- Jäsentiedote noin 2 viikon välein; tietoa matkailun kehityksestä alueella (ml. yöpymis- ja lentotilastot), vinkkejä koulutuksista, ohjeistusta matkailumarkkinointiin jne.

- Mahdollisuus luoda kontakteja ja kasvattaa omaa myyntiään mm. osallistumalla Ruka-Kuusamo Matkailun toimesta toteutettaviin matkanjärjestäjä- ja mediavierailuihin sekä myynti- ja koulutustilaisuuksiin.

- Mahdollisuus osallistua alueen markkinointimateriaalin tuotantoon (kuvat, videot) ja saada näin yritykselleen näkyvyyttä alueen markkinoinnissa. 

- Oikeus käyttää aluelogoa oman yrityslogonsa rinnalla omilla nettisivuillaan ja esitteissään. 

- Oikeus käyttää Ruka-Kuusamo Matkailun omistamia kuvia ja videoita omassa markkinoinnissaan (pois lukien myyntituotteet kuten mukit, postikortit, vaatteet jne). 
 

Lisätietoja jäsenyyden eduista saat hallintoassistentti Suvi Juntuselta, suvi.juntunen@rukakuusamo.fi, 040 5090 430. 

Jäseneksi liittymisen lomake

Kannatusjäsenyys:

Muut kuin matkailutoimintaa harjoittavat yritykset voivat halutessaan liittyä kannatusjäseniksi. Kannatusjäsenellä ei ole yhdistyksen vuosikokouksissa puhe- eikä äänioikeutta. Kannatusjäsenmaksu määräytyy yrityksen liikevaihdon ja kokoluokan mukaan seuraavasti: Mikäli yrityksen liikevaihto on yli 1 milj. € tai työntekijöitä enemmän kuin 10 henkilöä, kannattajajäsenmaksu on 600 € + alv 24 %. 

Muut yritykset katsotaan pieniksi yrityksiksi, joiden kannatusjäsenmaksu on 280 € + alv 24 %.