Rudolf's Revenge - Gravity

julkaistu 2.7.2019: Suuren pettymyksen kera joudumme ilmoittamaan, että Rukalle suunnitellut Rudolf’s Revenge ja Funduro Cup -tapahtumat on peruttu. Syynä alueen lukuisat infran rakennus- & huoltotyöt, joiden valmistumisen aikataulu on liian epävarma laadukkaan suunnittelutyön toteuttamiseksi. Roudan hidas sulaminen esti huoltotöiden aloittamisen aikataulun mukaisesti, minkä johdosta työt voivat jatkua vielä elo-syyskuun vaihteessa ja vaikuttavat näin olennaisesti mm. kilpailun reittien toteutukseen. 

Tapahtumia tuottaessamme haluamme taata osallistujille parhaat mahdolliset puitteet, ja koska emme siihen tänä vuonna Rukalla pysty 100% varmuudella, niin otamme aikalisän ja alamme suunnittelemaan ensi vuotta. Olemme yhteydessä kaikkiin jo tapahtumaan ilmoittautuneisiin ja luonnollisestikin palautamme ilmoittautumismaksut kokonaisuudessaan. Pahoittelemme tilannetta ja tiedotamme vuoden 2020 tapahtuman päivämääristä vuoden 2019 aikana. 

Kilpailuohjeet - Rudolf's Revenge Gravity

Tällä sivulla on esitelty Rudolf's Revengen Gravity-kisan kilpailuohjeet. 

Rudolf's Revenge

Kisamaksu:

Ennen 30.6.2019 suoritettu ilmoittautumismaksu 55€, tämän jälkeen kilpailuviikon keskiviikkoon mennessä 65€. Mikäli paikkoja jää, voi vielä kilpailuviikonlopun perjantaina ja lauantaiaamuna jälki-ilmoittautua 75€ hintaan.

Osallistumismaksu sisältää ajopaidan, merkityn reitin sekä aika-ajoissa että itse kilpailussa, ajanottochipin vuokran, ensiavun ja pyöränpesumahdollisuuden kilpailukeskuksella. Huomaathan, että hissilippu ei sisälly osallistumismaksuun. Kilpailuun osallistuvat voivat ostaa hissilipun erikoishintaan tai hyödyntää kilpailuviikonlopun useamman päivän hissilipun tarjoushintoja. Hissiliput ostettavissa Ruka Pisteestä.

Osallistumismaksuun kuuluvaa ajopaitaa toivotaan kaikkien kuljettajien käyttävän vähintään massalähdössä, mielellään myös aika-ajojen aikana.

Varusteita koskevat vaatimukset/-suositukset:

Kaikkien kilpailuun osallistuvien on käytettävä pyöräilykypärää, polvisuojia ja ajohanskoja. Suosittelemme fullface-kypärän käyttöä kilpailun luonteen vuoksi. Muiden vartalosuojien käyttö oman harkinnan mukaan.

Pyörävalinnaksi suosittelemme enduro- tai trail-pyörää, jossa vähintään 130mm joustoa. Lyhyempijoustoisellakin reitistä selviytyy eikä esim. läskipyörälläkään osallistuminen ole kiellettyä.

Kilpailijan vastuut:

Huomaathan, että kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osallistuja vastaa siis itse tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta. Kilpailun luonteeseen kuuluvat fyysiset kontaktit muiden osallistujien kanssa, mikä jokaisen osallistujan tulee ottaa huomioon arvioidessaan halukkuuttaan osallistua kilpailuun.

Vakavissa onnettomuustilanteissa kilpailijat ovat velvollisia auttamaan loukkaantunutta kilpakumppaniaan ja pysähtymään, mikäli sen voi suorittaa itselleen turvallisesti. Jokaisen kilpailijan tulee täyttää ja allekirjoittaa vastuuvapautuslomake, jonka saat kilpailutoimistosta.

Ensiapu:

Kilpailureitin välittömässä läheisyydessä päivystää ensiapuryhmä, joka tarvittaessa hälyttää ambulanssin paikalle.

Ajanotto:

Kilpailun ajanotossa käytetään SportIdent-järjestelmää. Osallistumismaksuun kuuluu SIAC-chipin vuokra. Hävinneestä SIAC:sta perimme 60€ maksun.

Kilpailun luokat ja lähdöt:

Kilpailussa ajavat samassa lähdössä seuraavat luokat: miehet, eBike ja hardtail. Naisten sarjalle erillinen lähtö. Nuoret miehet (16-21v) voivat halutessaan ajaa myös naisten lähdössä.

Kilpailun kulku:

Kilpailu koostuu kahdesta suorituksesta. Ensin ajettavat aika-ajot ajetaan vapaassa järjestyksessä klo 11 alkaen. Kuljettajat päästetään aika-ajoradalle 20 sekunnin lähtövälein. Ohittaminen on sallittua, mikäli sen voi tehdä turvallisesti. Aika-ajojen jälkeen kuljettajien tulee käydä kilpailutoimistossa, jossa ajanottochipiltä luetaan aikaajorataan käytetty ajoaika. Kun kaikille kuljettajille on saatu aika-ajojen tulos, jaetaan heille kilpailutoimistosta kilpailunumerot aika-ajojen sijoituksen mukaan. Kilpailunumero tulee kiinnittää pyörän tankoon ennen varsinaisen kilpailun alkua.

Varsinaista kilpailua varten kuljettajien tulee siirtyä lähtöalueelle viimeistään klo 14:45 ja järjestäjän ohjeiden mukaisesti hakeutua omalle lähtöpaikalleen massalähtöä varten. Kello 15:00 lähtölaukauksen kajahdettua kuljettajat lähtevät samanaikaisesti ajamaan kilpailureittiä alaspäin. Heidän peräänsä päästetään järjestäjän sopivaksi katsoman ajan päästä 1-3 jahtaajaa, joiden tehtävänä on yrittää ohittaa mahdollisimman monta osallistujaa.

Osallistujien tulee huomioida, että ohitustilanteissa ei välttämättä voida välttyä fyysisiltä kosketuksilta, mikä saattaa johtaa kaatumisiin tai muihin kolhuihin. Toisen kuljettajan tahallinen kaataminen tai muu vahingoittaminen on kiellettyä ja johtaa hylkäämiseen. Kuljettajien tulee ylittää maaliviiva saadakseen kilpailutuloksen. Tulokset ilmoitetaan luokkakohtaisesti.

Rudolf's Revenge