Rudolf's Revenge - Cross-country

julkaistu 2.7.2019: Suuren pettymyksen kera joudumme ilmoittamaan, että Rukalle suunnitellut Rudolf’s Revenge ja Funduro Cup -tapahtumat on peruttu. Syynä alueen lukuisat infran rakennus- & huoltotyöt, joiden valmistumisen aikataulu on liian epävarma laadukkaan suunnittelutyön toteuttamiseksi. Roudan hidas sulaminen esti huoltotöiden aloittamisen aikataulun mukaisesti, minkä johdosta työt voivat jatkua vielä elo-syyskuun vaihteessa ja vaikuttavat näin olennaisesti mm. kilpailun reittien toteutukseen. 

Tapahtumia tuottaessamme haluamme taata osallistujille parhaat mahdolliset puitteet, ja koska emme siihen tänä vuonna Rukalla pysty 100% varmuudella, niin otamme aikalisän ja alamme suunnittelemaan ensi vuotta. Olemme yhteydessä kaikkiin jo tapahtumaan ilmoittautuneisiin ja luonnollisestikin palautamme ilmoittautumismaksut kokonaisuudessaan. Pahoittelemme tilannetta ja tiedotamme vuoden 2020 tapahtuman päivämääristä vuoden 2019 aikana. 

Kilpailuohjeet - Rudolf's Revenge Cross-country

Tällä sivulla on esitelty Rudolf's Revengen Cross-country -kisan kilpailuohjeet. 

Rudolf's Revenge

Kisamaksu:

20km sarjoissa ennen 30.6.2019 suoritettu ilmoittautumismaksu 40 €, tämän jälkeen kilpailuviikon keskiviikkoon mennessä 50€. Mikäli paikkoja jää, voi vielä kilpailuviikonlopun perjantaina ja lauantaiaamuna jälki-ilmoittautua 60 € hintaan. 40 km sarjoissa vastaavat hinnat 50 €/60 €/70 € ja 60 km sarjoissa 60 €/70 €/ 80 €.

Osallistumismaksu sisältää ajopaidan, merkityn reitin, ajanoton, ensiavun ja pyöränpesumahdollisuuden kilpailukeskuksella. Osallistumismaksuun kuuluvaa ajopaitaa toivotaan kaikkien kuljettajien käyttävän kilpailun aikana, mutta se ei ole pakollista. 

Varusteita koskevat vaatimukset/-suositukset:

Kaikkien kilpailuun osallistuvien on käytettävä pyöräilykypärää. Muiden suojien käyttö oman harkinnan mukaan. Pyörävalinnaksi suosittelemme lyhytjoustoista (100-120 mm) jäykkäperäistä tai täysjousitettua maastopyörää. Myös sähköpyörällä (lakisääteiset rajoittimet oltava käytössä) ja läskipyörällä voit osallistua erillisiin, näille pyörille tarkoitettuihin luokkiin. 

Kilpailijan vastuut:

Huomaathan, että kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osallistuja vastaa siis itse tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta. Vakavissa onnettomuustilanteissa kilpailijat ovat velvollisia auttamaan loukkaantunutta kilpakumppaniaan ja pysähtymään, mikäli sen voi suorittaa itselleen turvallisesti. Jokaisen kilpailijan tulee täyttää ja allekirjoittaa vastuuvapautuslomake, jonka saat kilpailutoimistosta. 

Ensiapu: 

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä päivystää ensiapuryhmä, joka tarvittaessa hälyttää ambulanssin paikalle. Kilpailureitin varrella tapahtuneissa onnettomuustilanteissa ota välittömästi yhteyttä ensiapuun joko itsesi tai kilpakumppanisi puolesta. Ensiavun puhelinnumero löytyy kilpailuinfosta, jonka saat kilpailutoimistosta ilmoittautumisen yhteydessä. Tallenna tämä numero puhelimeesi kilpailuviikonlopun ajaksi.

Kilpailun luokat ja lähdöt: 

Kilpailussa kaikki luokat ajavat samassa lähdössä riippumatta kilpailun pituudesta (20 km/40 km/60 km). Kilpailussa ajettavat luokat: miehet, naiset, U21, eBike ja fatbike. 20 km matkalla maksimiajoaika lähdöstä maaliin on kolme tuntia, 40 km matkalla viisi tuntia ja 60 km matkalla seitsemän tuntia. 

Kilpailun kulku: 

Kaikki kilpailuun osallistuvat asettuvat vapaaseen järjestykseen lähtöviivan taakse, josta lähtölaukauksen jälkeen lähtevät kiertämään merkittyä kilpailureittiä. Järjestäjän sopivaksi katsoman ajan päästä heidän peräänsä päästetään 1-3 jahtaajaa, joiden tehtävänä on pyrkiä ohittamaan niin monta kilpailijaa kuin mahdollista.

Kaikki ohittamiset tulee pyrkiä tekemään turvallisesti, mutta lajin luonteeseen kuuluen ei fyysisiltä kontakteilta aina pystytä välttymään, mikä voi aiheuttaa kaatumisia tai muita kolhuja. Toisen osallistujan tahallinen kaataminen tai muu vahingoittaminen on kiellettyä ja johtaa hylkäykseen.

Valitusta kilpailumatkasta riippuen kilpailijat kaartavat ensimmäisen kierroksen jälkeen maalisuoralle tai jatkavat toiselle kierrokselle. 40 km matkaa ajavat kaartavat maalisuoralle kaksi kierrosta ajettuaan ja 60 km matkaa ajavat kolmannen kierroksen jälkeen. Jahtaaja(t) ajaa kolme kierrosta. Tulokset ilmoitetaan luokkakohtaisesti. Kilpailijan on ylitettävä maaliviiva annetun maksimiajan puitteissa saadakseen tuloksen. 

Rudolf's Revenge