RUDOLF’S REVENGE 30.8.-1.9.2019 - PERUTTU

julkaistu 2.7.2019: Suuren pettymyksen kera joudumme ilmoittamaan, että Rukalle suunnitellut Rudolf’s Revenge ja Funduro Cup -tapahtumat on peruttu. Syynä alueen lukuisat infran rakennus- & huoltotyöt, joiden valmistumisen aikataulu on liian epävarma laadukkaan suunnittelutyön toteuttamiseksi. Roudan hidas sulaminen esti huoltotöiden aloittamisen aikataulun mukaisesti, minkä johdosta työt voivat jatkua vielä elo-syyskuun vaihteessa ja vaikuttavat näin olennaisesti mm. kilpailun reittien toteutukseen. 

Tapahtumia tuottaessamme haluamme taata osallistujille parhaat mahdolliset puitteet, ja koska emme siihen tänä vuonna Rukalla pysty 100% varmuudella, niin otamme aikalisän ja alamme suunnittelemaan ensi vuotta. Olemme yhteydessä kaikkiin jo tapahtumaan ilmoittautuneisiin ja luonnollisestikin palautamme ilmoittautumismaksut kokonaisuudessaan. Pahoittelemme tilannetta ja tiedotamme vuoden 2020 tapahtuman päivämääristä vuoden 2019 aikana. 

Ilmastonmuutoksen aikaansaama epävarmuus lumitilanteesta ympäri maailman on saanut Joulupukin harkitsemaan, pitäisikö pororeki korvata maastopyöräilevillä tontuilla. Rudolf on huolissaan ja vihainen – pelkää menettävänsä työpaikkansa. Niinpä hän haastaa kaikki maastopyöräilevät tontut kilpailuun todistaakseen porojen olevan nopeampia!

Ota Rudolfin haaste vastaan ja osallistu kesän erityisimpään maastopyörätapahtumaan. Tarjolla massalähtökilpailut niin alamäkeen kuin tasamaastoonkin, joista voit valita omaan ajotyyliisi sopivamman. Lapset kutsumme mukaan Santa’s Little Helpers –kilpailuun ja ottamaan osaa lasten ajotunneille. Näiden ohella ajettavaa löytyy mm. ajoklinikoiden ja päiväretkien muodossa. Myös Rukan uusi eturinteen tuolihissi on pyöräilijöiden käytettävissä omatoimiseen alamäki- ja enduroajoon.

Etsi itsellesi mieluisimmat vaihtoehdot yhteensä yli 20 erilaisen tapahtuman ja ohjelman joukosta, äläkä unohda jatkoja ja expo-aluetta Rukan kylällä. Haaste on heitetty, Rudolf odottaa sinua! 

Rudolf’s Revenge Gravity – with Andreu & Makken

Tässä kilpailussa kaahaat kanssakilpailijoidesi kanssa Rukan mastolta alas Saaruaan ja teet parhaasi ehtiäksesi maaliin ennen kuin Rudolf ohittaa sinut. Kilpailureitti on pääosin loivasti alamäkeen viettävää rinnettä, huoltotietä ja single trackia, mutta päästään reitillä runttaamaan pätkä ylämäkeäkin. Reitin pituus on n. 2 km. Kilpailu soveltuu kaiken tasoisille ajajille. Ikäraja kilpailuun 16 vuotta.

Kilpailu koostuu kahdesta osiosta. Aika-ajojen perusteella kilpailijat saavat lähtönumeron varsinaiseen kilpailuun: mitä nopeampi aika-ajotulos, sitä paremmalta paikalta pääsee lähtemään varsinaisen kilpailun massalähdössä. Aika-ajoreitti on lyhennetty versio kilpailureitistä. 

Aika-ajot ajetaan yksilösuorituksina mtb-endurosta tutulla tyylillä n. 20 sekunnin lähtövälein. Kilpailussa osallistujat asettuvat lähtönumeroidensa mukaiseen järjestykseen. Lähtölaukauksesta kuskit starttaavat massalähtönä kilpailureittiä alas ja hetken päästä heidän peräänsä päästetään Rudolfit eli Andreu Lacondeguy ja Makken Haugen. Kummaltakin herralta löytyy kovat meriitit mm. Red Bull Rampagesta ja he antavat osallistujille maailmanluokan vastuksen. Kuinka pitkälle sinä pääset ennen kuin Rudolfit sinut ohittavat?

Kilpailureitti on harjoiteltavissa vapaasti perjantai-iltapäivästä lähtien aina aika-ajojen alkuun asti. Vielä aika-ajojen jälkeenkin on aikaa harjoitella varsinaista kilpailua varten. Lue tarkemmat kilpailuohjeet ja ilmoittaudu mukaan. 

Rudolf’s Revenge XC – with Sasu

Rudolf’s Revenge:n cross country-versiossa kilpailijat pyrkivät ajamaan kilpailureitin maaliin ennen kuin Rudolf heidät ohittaa. Reitti kiertää Rukatunturin ympäri ja sisältää sekä ylä- että alamäkiä sopivassa suhteessa. Reitti on n. 20 km pituinen ja se ajetaan kilpailusarjasta riippuen kerran, kahdesti tai kolmesti.

Kilpailijat asettuvat lähtöviivalle ja lähtevät matkaan vapaassa järjestyksessä lähtölaukauksen kajahdettua. Hetken päästä heidän peräänsä vapautetaan Rudolf eli XCO:n maailmancupiakin kiertänyt ja siellä menestynyt Sasu Halme. Kuinka pitkälle sinä pääset ennen kuin Rudolf sinut saavuttaa?

Älä kuitenkaan huoli, vaikka Rudolf sinut ohittaisikin. Saat ajaa kilpailun loppuun ja lopputulokset ilmoitetaan sarjakohtaisesti kokonaisaikojen mukaisessa järjestyksessä. Kilpailun voi siis ehdottomasti ajaa myös nautiskellen tai omassa kaveriporukassa toisiaan kannustaen.

Kilpailureitti on harjoiteltavissa vapaasti perjantai-iltapäivästä lähtien aina kilpailun alkuun asti. Lue tarkemmat kilpailuohjeet ja ilmoittaudu mukaan. 

Santa’s Little Helpers

Pukki on unohtanut lasten joululahjat Rukan Pisteelle pitäessään glögitaukoa reissullaan. Saatko kuljetettua lahjat takaisin pukille ennen kuin hän jatkaa matkaansa kohti Siperiaa? Reitti kulkee läpi Lapin karun maaston, jossa ajotaidot pääsevät koetukselle poronjätösten ja rakkakivien keskellä. Tarjolla hauska ja leikkimielinen kisailu perheen pienimmille. 

Kilpailu koostuu radasta, jonka varrella kohtaat erilaisia haasteita pyörän kanssa suoritettavaksi. Ikäluokasta riippuen haasteet vaihtelevat esteiden ylityksistä lankkua pitkin ajamiseen. Kilpailureitin kokonaispituus n. 2-8 km kierrosten lukumäärästä riippuen. 

Nyt on aika virittää porokello tankoon ja sännätä auttamaan pukkia! Sopii 7-15 -vuotiaille. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Canyonin maastopyörä! Ilmoittaudu mukaan nyt! 

Samulione & #yläpelti Skill & Speed

YouTube-tähti Samulione houstaa tapahtumaviikonloppuna #yläpelti Skill & Speed -sessiot, joissa osallistujat pääsevät testaamaan taitojaan ylämäkihaasteissa. 

Sessiot koostuvat teknisistä nousuista, joissa sekä taidot että nopeus ratkaisevat. Jokaista erillistä kohtaa saa kokeilla kolmesti ja onnistuessaan osallistuja saa pisteen. Osalla radoista myös nopeus ratkaisee, jolloin pisteet lasketaan nousuun käytetyn ajan perusteella. Nopeusosioissa yksi harjoituskerta ja varsinainen kisasuoritus. 

Vaikka kyseessä onkin kilpailu, ei tätä haastetta suoriteta otsa rypyssä vaan omia rajojaan koetellen ja kavereita kannustaen! Sessioita on kaksi: perjantai- sekä lauantai-iltoina. Voit osallistua joko molempiin tai vain toiseen. Kummastakin sessiosta selvitetään päivän voittaja sekä molempiin osallistuneiden keskuudesta Skill & Speed -mestari. Päivien reitit eivät ole samat, joten kummallekin illalle löytyy uutta haastetta. 

Osallistuminen on ilmaista! Ilmoittautuminen ennakkoon tai kisatoimistossa.

Rudolf’s Academy

Haluatko hioa ajotaitojasi, oppia uusia temppuja tai tulla kokeilemaan hissipyöräilyä ohjatusti? Rudolf Academy:n ohjaajien avustuksella viet maastopyöräilyharrastuksesi sille kuuluisalle nextille levelille!

Smash the dirt - Tältä kurssilta saat lisää vauhtia erityisesti tekniseen alamäki- ja enduroajoon. Kurssin vetäjät ovat kokeneita kuskeja, joilta löytyy silmää ja neuvoja jokaisen henkilökohtaisten kehityskohtien hiomiseen. Sopii muutaman vuoden ajokokemuksen omaaville harrastajille.

From trails to downhill - Neuvoja ja vinkkejä siihen, miten siirtyä tasamaapoluilta hissimäkeen. Keskitytään hyvään ajoasentoon ja mutka-ajoon. Sopii kaikille maastopyöräilyn harrastajille.

Puss Camp - Naisten kurssien vetäjinä toimivat Elise Kulmala ja Kaisa Härkönen. Näiltä naisilta saat parhaat opit maastopyöräilyn alkutaipaleelle kuten myös vinkit miten kehittyä entistä paremmaksi. Perjantain kurssi aloitteleville maastopyöräilijöille, lauantain kurssi jo hieman ajaneille. Voit hyvin osallistua myös molempiin! Mikäli herää kysymyksiä, ole yhteydessä Rudolfiin Facebookin kautta.

Group rides

Tarjoamme tapahtumaviikonlopun aikana useita ohjattuja maastopyöräilylenkkejä Rukan poluilla. Valittavanasi on lyhyempiä ja vauhdiltaan rauhallisia muutaman tunnin retkiä sekä yksi pidempi, n. 4-5 h retki. Tarvittaessa kullakin lenkillä voidaan porukka jakaa kahteen nopeusryhmään, mikäli ryhmäkoko on enemmän kuin 10 osallistujaa.

Perjantain retkellä kierrellään Rukatunturin lähipoluilla ja nautitaan ajamisesta. Kiipeämme tunturin laelle ihailemaan ympäröivää maisemaa. Vauhti on rauhallinen ja polut teknisesti helpommasta päästä. Soveltuu aloitteleville harrastajille sekä kokeneemmille. Kokonaispituus n. 20 km.

Lauantain pidempi retki suuntautuu jo hieman kauemmas ja reitille voi osua muutamia teknisempiä osuuksia. Tätä retkeä suosittelemme kokeneille harrastajille. Vauhtina reipas matkavauhti, kokonaispituus n. 45 km. Puolivälin paikkeilla evästauko.

Lauantain lyhyempi lenkki suuntautuu niinikään poispäin Rukatunturista. Tarjolla on teknisesti helppoa polkua ja tiepohjaa, nousumetrit pidetään maltillisina. Tämä retki soveltuu aloitteleville maastopyöräilijöille ja perheille (lapset 12 vuotta ja vanhemmat). Kokonaispituus n. 15 km.

Sunnuntaina nautiskellaan vielä kertaalleen Rukatunturin ympäristön parhaista poluista ja käydään tutustumassa myös edellisen päivän xc-kilpailun reittiin. Sopii hyvin palauttavaksi lenkiksi lauantain kisasta toipumiseen sekä muille nautiskelijoille. Lenkin pituus n. 20 km.

Before after-race-party jams

Mikäli päätapahtumien jälkeen riittää vielä virtaa, on lauantai-iltana ennen ravintolaviihteen alkua tarjolla pikkuhauskaa huvittelua jatkojen etkojen merkeissä!

Aloitetaan virittäytymään tunnelmaan seuraamalla isojen poikien temppunäytöstä. Red Bull Rampagesta kokemusta omaavien herrojen ilmojen halki heittäytymistä ei kannata missata, tilaisuus on Suomessa ainutlaatuinen! Myös muutamia kotimaisia mestareita nähdään antamassa parastaan.

Isoilta hypyiltä takaisin maanpinnalle palattua on hyvä testata omia kyvykkyyksiä hieman realistisemmissa olosuhteissa. Motoriikka-Miikka houstaa Rukan kylässä iltasessarit, joissa ajalla, pyörällä tai ajotyylillä ei ole väliä: fiilis, asenne ja vaatetus ratkaisevat, ketkä lunastavat itselleen tarjoilupaketin After Race Partyyn. Tapahtuman yhteydessä mittelöidään Rukan herruudesta katsomalla, kuka keulii poronkuseman, hyppää jäntevimmän Bunny Hopin tai tekee illan näyttävimmän pyörätempun. 

Osallistuminen on ilmaista eikä vaadi erillistä ilmoittautumista!

Rudolf’s after race party

Vaikka hissit sulkeutuvat, ei tapahtumatarjonta suinkaan lopu siihen! Iltaa vietetään Rukan kylässä päivän suorituksista keskustellen ja palautusjuomia nauttien. 

Perjantai-iltana Colorado-ravintolassa Tom&Jimmy:n vetämänä illanviettoa ja seuraavan päivän kisoihin valmistautumista. Tule myös tapaamaan Rudolfit: Andreu Lacondeguy, Mads “Makken” Haugen ja Sasu Halme.

Lauantaina aloitamme illanvieton Coloradossa palkintoseremonialla ja jaamme tunnustukset päivän kovimmille suorittajille sekä arvomme tuotepalkintoja kaikkien Rudolf-kilpailuihin osallistuneiden kesken. Loppuillan vietämme Tom&Jimmy-vetoisesti juhlien aina yön pikkutunneille asti!

Rudolf's Revenge - aikataulu

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Löydät Rudolf's Revengen myös Rukan tapahtumakalenterista ja Facebookista.

Expo-area

Rukan kylän ytimeen saadaan viikonlopuksi mukava kattaus pyöräilyliikkeiden edustajia tulevan kauden uutuuksia esittelemään. Myös koeajopyöriä ja outlet-tuotteita kannattaa tulla hypistelemään. Lisäksi mukana on muutamia näytteilleasettajia pyörämaailman ulkopuolelta!

Haluatko mukaan näytteilleasettajaksi Rudolf's Revengeen? Ota yhteyttä: Jussi Saarinen, tapahtumatuottaja, Ruka-Kuusamo Matkailu ry, jussi.saarinen@rukakuusamo.fi

Supported by:

Majoitus tapahtuman ajaksi

Rukan kylä ja koko Rukan ja Kuusamon alue on täynnä laadukkaita majoituskohteita. Hotelli, huoneisto vai mökki - valitse omasi Rukan Matkakaupasta!  

Varaa majoitus

Su 1.9.2019 Funduro Cup

Funduro on juuri sitä, miltä se kuulostaakin - hauskaa mtb-enduroa! Rento meininki ja leppoisat kisareitit takaavat kilpailutunnelman, josta jokainen pystyy nauttimaan! Funduro Cupin Rukan kilpailu ajetaan sunnuntaina 1.9. Rudolf's Revenge -tapahtuman jälkimainingeissa. Radat ovat harjoiteltavissa koko tapahtumaviikonlopun ajan ja itse kilpailu ajetaan sunnuntaiaamupäivänä. Odotettavissa Funduro Cupin kauden pisimmät radat! 

Funduro Cup goes Ruka