Uutuudet Rukan rinteillä

Ski-Inn Hotelli RukaValley valmistui jouluksi 2019

Kauden 2019-2020 isoin uutuus on Rosa & Rudolf Family Parkin ja Village-2-Valley gondolin viereen valmistunut Ski-Inn hotelli RukaValley. Hotellissa on yhteensä 117 huoneistoa, jotka huonetyypistä riippuen soveltuvat 2–6 hengen loma-asumiseen. Jokaisessa laadukkaasti varustellussa huoneessa on oma sauna ja huonetyypistä riippuen huoneesta löytyy joko täysin varusteltu keittiö tai minikeittiö. RukaValley on erityisen hyvä uudistus lasketteleville lapsiperheille, sillä Family Parkiin ja muihin Vuosselin perheystävällisiin rinteisiin pääsee suoraan ovelta, Ski Bistro on naapurissa ja lähin latukahvilakin on helpon hiihtomatkan päässä. Kohteeseen valmistuu myös lemmikkihuoneistoja. Lemmikeistä ei Ski-Inn kohteissa peritä lisämaksua ja Valtavaaran metsäpolut sijaitsevat aivan vieressä, joten lomailu on helppoa myös lemmikin kanssa. Osta RukaValley huoneisto omaksi tai varaa talviloma RukaValleysta.

Hotellin yhteyteen avautuu myös uusi täyden palvelun vuokraamo ja lipunmyynti sekä uusi ravintola. Camp Kitchen & Bar toimii aamupala-, lounas- ja illallispaikkana ja kahvilana. Rentoa ja kodikasta ilmapiiriä täydentää laadukas cocktailbaari. Ravintolassa on 150 asiakaspaikkaa sekä lämmitetty terassi. Lisäksi matkanjärjestäjä ja ohjelmapalvelutuottaja Ruka Adventures avaa hotelli RukaValleyn tiloihin uuden safaritalon. 

Rukan historian suurimmat investoinnit rinteille valmistuivat marraskuussa 2018

Talvikaudella 2018–2019 Rukan rinne-elämys mullistui Suomen kattavimman Express-hissien verkoston myötä. Suosion myötä Village-2-Valleyn gondolivaunujen määrä tuplataan laskukaudelle 2019-2020 ja lisäkapasiteetti saatiin käyttöön jo syksyllä. Sen lisäksi Village Express -tuolihissin kapasiteettia nostetaan viidenneksellä 3000 henkeen tunnissa.
Gondoli oli kesän 2019 ajan suljettuna, sillä sen ala- ja yläasemille rakennettiin katokset. Gondoli palvelee laskijoita ja jalankulkijoita, minkä lisäksi myös pyöräilijät voivat hyödyntää gondolin kyytejä siihen saakka, kun luonnonlumi sataa maahan. Tunturin yli kulkeva Village-2-Valley maisemagondoli yhdistää kehittyvän Ruka Valleyn alueen saumattomasti nykyisen kävelykylän palveluihin. Kattava Express-hissien verkosto tuo hiihtäjän ulottuville yli 20 rinnettä ja uudistusten myötä pystymme palvelemaan entistä kattavammin myös muita kuin laskettelevia asiakkaita, sillä sekä Village-2-Valley gondolihississä että VillageExpress-tuolihississä voivat matkustaa myös jalankulkijat kaikkina vuodenaikoina sekä pyöräilijät kesäaikaan. 

Tutustu Rukan rinnealueisiin

Tutustu Rukan rinnepalveluihin

Family Parkin viereen uusi Kids’ Club

Rosa & Rudolf Family Parkin palvelutarjonta lapsiperheille laajentuu entisestään, kun Family Parkin välittömässä läheisyydessä alkoi kaudella 2019-2020 toimia uusi lastenhoitoa tarjoava sisäleikkipaikka Rosa & Rudolf Kids’ Club. Kids’ Clubiin rakennettiin omat leikkitilat 3–6-vuotiaille ja 6–10-vuotiaille, taukotila, lepohuone sekä kuivaustilaa ulkovaatteille. Kids’ Clubissa järjestetään ohjattua toimintaa lapsille sisätiloissa, minkä lisäksi hiihdonopettajamme vievät lapset myös laskemaan mahdollisuuksien mukaan. Family Parkissakin tapahtuu uudistuksia. Alueen mattohissien sijoittelua muutetaan tuomaan lisää tilaa laskettelulle ja 80 metrin mattohissi saa ylleen elämyksellisen katteen, jota monet asiakkaat ovat Rukalle toivoneet. 

Lumikengät jalassa Rukan huipulta Mastolle

Jalankulkijoiden uutuus rinnealueella on lumikenkäreitti Rukan huipulta Maston huipulle. Reitti parantaa saavutettavuutta Juhannuskallion upeiden maisemien ääreen sekä Ruka Peakille. Täten Rukan kylästä pääsee helposti VillageExpress-tuolihissillä ylös, lumikenkäreittiä pitkin Mastolle ja Ruka Peakin edustalta lähtevälle Juhannuskallion lumikenkäreitille. Reitin varrelta löytyy hyviä paikkoja Rukan auringonlaskujen ihailuun ja valokuvaukseen. Reitille saadaan myös laskettelijoiden ja lumikenkäilijöiden vapaaseen käyttöön tarkoitettu tulistelupaikka, kun Kelolta Mastolle kulkevan harjanteen päälle tuodaan uusi maisemalaavu.

Landing bag jää Ruka Parkiin

Kevättalvella 2019 testikäytössä Rukalla ollut olympiatason alastulopatja eli landing bag jää Rukalle pysyvästi lumilautailijoiden ja freestyle-laskijoiden harjoittelukäyttöön. Landing bag on treeniryhmien ja harrastajien käytössä tulevaisuudessa koko laskukauden läpi. Lue lisää.

Rukan vaunualue siirtyy Maston rinnealueen alaosaan

Rukan matkailuvaunualue ja uusi palvelurakennus avautui lokakuun 2019 lopussa Maston rinteiden alle. Vaunupaikkoja uudella alueella on 150 ja palvelurakennuksessa on kaikkien vaunualueen asiakkaiden käytössä nykyvaatimuksia vastaavat saunat, peseytymis- ja wc-tilat sekä ruuanlaitto- ja pyykinpesutilat. Kuusamon kaupunki rakennutti vaunualueen viereen Mastolle uuden Maston taukotuvan, joka palvelee kaikkia Rukan asiakkaita. Lämpimässä hirsituvassa voi syödä omia eväitä, paistaa makkaraa ja lämmitellä tulen ääressä. Tuvan yhteydessä on myös wc-tilat. 

Suomen nopein hissi tarjoaa upeat maisemat

Gondolihissin nopeus ja käyttäjäystävällisyys vievät Rukan palvelutason aivan uudelle huipulle. Village-2-Valley maisemagondoli on korvannut Kuru-tuolihissin ja kulkee Saaruan huipun kautta aina tunturin itäpuolelle saakka. Matkustajat voivat nousta kyytiin ja poistua kaikilla kolmella asemalla: Rukan kylässä Pisteen vieressä, Saaruan huipulla sekä uuden Ruka Valleyn alueen ytimessä, Ravintola Ski Bistron vieressä. Gondolista pääsee laskemalla kaikkiin muihin Rukan Express-hisseihin eli VillageExpressiin, VuosseliExpressiin sekä SaaruaExpressiin. Esteettömän suunnittelun ansiosta gondolissa on helppo matkustaa myös pyörätuolilla sekä lastenvaunujen tai pyörän kanssa. Matkalla gondoli saavuttaa jopa 6,6 m/s ajonopeuden, mutta nousu ja poistuminen on miellyttävää, sillä asemilla gondoli hidastuu huomattavasti. Yhteen gondoliyksikköön mahtuu 8 matkustajaa. Hissiä on tuettu Euroopan aluekehitysrahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

Village-2-Valley maisemagondolin tekniset tiedot:

 • Ala-asema Ruka Village 358 m merenpinnasta
 • Väliasema Saarua 430 m merenpinnasta
 • Ala-asema Ruka Valley 317 m merenpinnasta
 • Matkan pituus 1319 m (Ruka Village–Ruka Valley)
 • Matka-aika: 100 sek huipulle, n. 6 min Ruka Valleysta Ruka Villageen
 • Ajonopeus 6,6 m/s
 • Lastausnopeus asemilla 0,3 m/s
 • Hissin kapasiteetti 522 henkilöä / h
 • Ala-aseman ja yläaseman välissä 15 hissitolppaa, joista korkein 31 m

Katso video gondolin rakentamisesta

Nopeutta ja mukavuutta uudella tuolihissillä

Uusi 6-hengen tuolihissi VillageExpress korvasi valmistuessaan Etutuoli II-tuolihissin ja samalla matka-aika lyhentyi huomattavasti, sillä Pisteen edustalta Rukan huipulle noustaan VillageExpressillä vain puolessatoista minuutissa. Läpinäkyvällä kuomulla varustettu tuolihissi suojaa tuulelta ja uudenlainen jalkojen väliin laskeutuva suojakaari tekee nousuista entistä turvallisempia. Tuolihissien irrottautuva tekniikka mahdollistaa hissin hidastumisen ylä- ja ala-asemilla tehden kyytiin nousemisen ja poistumisen helpoksi ja rauhalliseksi. Sukset tai lumilauta jalassa liikkuvia matkustajia helpottaa VillageExpressin pyörivä lähtömatto ja polkupyörille on omat telineensä kuomuttomissa myrskytuoleissa. Ala-asemalla sijaitseva tuolihalli takaa, että joka aamu käyttöön saadaan lämpimät ja lumettomat istuimet. Hissiä on tuettu Euroopan aluekehitysrahaston Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

VillageExpress tuolihissin tekniset tiedot:

 • Ala-asema 358 m merenpinnasta
 • Yläasema 497 m merenpinnasta
 • Matkan pituus: 440 m
 • Matka-aika: 1,5 min
 • Ajonopeus 5 m/s
 • Lastausnopeus asemilla 0,7 m/s
 • Hissin kapasiteetti 3000 henkilöä / h
 • Ala-aseman ja yläaseman välissä 7 hissitolppaa 

Eturinteille parannuksia

Uuden hissin rakentamisen myötä myös rinnepohjaan on tehty uudistuksia. FIS-rinteen ja Eturinne 1:n väliin on rakennettu uusi rinne, jonka palvelee helposti laskettavana siirtymärinteenä. Samalla Eturinne 1:n rinneprofiilia on muutettu, kun rinteen loppuosaa on tasoitettu ja levennettty noin 35-40 metrin leveyteen. Talvijärven rinteeseen siirtyminen Eturinne 1:stä on entistä sujuvampaa, sillä rinnettä on levennetty louhimalla FIS-rinteen alaosan viereistä kalliota. Myös Eturinne 1:n valaistukseen sekä lumetuskalustoon on tehty parannuksia.

#LUMENKOORDINAATIT